GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora

Tifon 100% električne energije dobiva iz obnovljivih izvora
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 17:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB ― Tifon je postao ponosni nositelj certifikata ZelEn koji se dodjeljuje poslovnim subjektima od strane HEP Opskrbe, te dobiveni certifikat tako potvrđuje kako Tifon za svoje poslovne potrebe koristi električnu energiju dobivenu isključivo iz obnovljivih izvora, odnosno iz certificiranih HEP hidroelektrana.

S obzirom da je briga o okolišu primarni cilj Tifonove strategije društveno odgovornog poslovanja, ZelEn certifikat dodatno naglašava Tifonova nastojanja za brigu o okolišu. Naime, Tifon se u svom poslovanju vodi najnovijim trendovima na području ekologije, kako bi u što većoj mjeri smanjio negativan utjecaj na okoliš. Tako su svi mobilni i statični spremnici za goriva opremljeni vrhunskom opremom koja osigurava da isparavanja goriva budu svedena na najmanju moguću mjeru, zbrinjava-nje otpada se vrši isključivo na ekološki prihvatljiv i siguran način te se primjenjuju najnovije tehnologije i vrhunski standardi zaštite prilikom gradnje novih objekata.

S obzirom da je Tifon član MOL Grupe, iz ove kompanije se vode i dugoročnom strategijom održivosti, koja u potpunosti prati smjernice europskog Zelenog plana. Time MOL Grupa naglašava kako je vizija kompanije postati ključni igrač u kružnoj ekonomiji niske emisije CO2 u CEE regiji, nudeći tržištu održive materijale te goriva s niskom razinom ugljika. Implementacijom održive strategije u svoje poslovanje te uvođenjem konkretnih mjera, Tifon prelazi na čisto kružno gospodarstvo kako bi aktivno sudjelovao u zaustavljanju klimatskih promjena, obnovi biološke raznolikosti te smanjenju onečišćenja okoliša.

“Iznimno sam ponosan na činjenicu da smo uspjeli za sve svoje poslovne potrebe iskoristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora. Ovime dodatno pridonosimo čišćem i zelenijem okolišu, što je ujedno i jedna

od važnijih stavki ka održivom razvoju društva u cjelini. Ono što je možda i najvažnije je činjenica da nabavom zelene električne energije, aktivno podižemo razinu energetske učinkovitosti, te direktno utječemo na smanjenje emisije štetnih stakleničkih plinova. Smatram da svi imamo veliku odgovornost prema okolišu te očuvanju prirode, kako bismo mogli i budućim generacijama osigurati zdraviji i zeleniji život, što je ujedno i jedno od prioriteta Europske unije. Vjerujem da ćemo svojim primjerom potaknuti i ostale na ovaj ko-rak, kako bismo zajednički bili aktivni sudionici pozitivnih ekoloških promjena u društvu”, rekao je Siniša Komnenović, predsjednik Uprave Tifona.

Tagovi: Tifon, kompanija MOL, Siniša Komnenović, Obnovljivi izvori energije
PROČITAJ I OVO
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
NAFTNO TRŽIŠTE
Pad cijena nafte potaknut širenjem virusa i zabrinutošću za kineski uvoz
LONDON - Cijene nafte pale su na početku tjedna na međunarodnim tržištima ispod 74 dolara, zbog zabrinutosti za potražnju u uvjetima širenja covida 19 i promjena zakona o uvozu u Kini.
Rumunjska povećala uvoz nafte za 30% u prvih pet mjeseci
UVOZ
Rumunjska povećala uvoz nafte za 30% u prvih pet mjeseci
BUKUREŠT - Rumunjska je tijekom prvih pet mjeseci 2021. uvezla 3,38 milijuna tona sirove nafte, što je 791.400 tona ekvivalentne nafte ili 30,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, podaci su Nacionalnog instituta za statistiku (INS).
Početkom septembra poziv za subvencije za solarne panele
POZIV
Početkom septembra poziv za subvencije za solarne panele
VRBAS – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas u Vrbasu, nakon potpisivanja ugovora o rekonstrukciji i energetskoj sanaciji osnovne škole i predškolske ustanove, da će ministarstvo početkom septembra raspisati javni poziv za dodelu subvencija za solarne panele, kao i da će do kraja godine biti drugi poziv za zamenu stolarije.
Cijene nafte blago porasle nakon dva tjedna pada
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte blago porasle nakon dva tjedna pada
LONDON – Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna blago porasle, nakon dva tjedna pada, jer se trgovci nadaju da će potražnja za 'crnim zlatom' ostati snažna, unatoč širenju delta varijante koronavirusa i usporavanju oporavka svjetskog gospodarstva.
Morgan Stanley najavljuje rast cijena nafte
PREDVIĐANJA
Morgan Stanley najavljuje rast cijena nafte
NEW YORK - Kretanja na tržištu nafte bila su vrlo nestabilna početkom tjedna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE