GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Gradska plinara Zagreb Opskrba jutros deblokirana

Tomašević: Gradska plinara Zagreb Opskrba jutros deblokirana
DEBLOKADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 12:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u utorak da je račun Gradske plinare Zagreb Opskrbe deblokiran jer je dugovanje koje je imala prema Prvom plinarskom društvu podmireno.

“Već jutros je deblokiran račun”, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

Dodao je da je riječ o zadužnici koju je jučer aktiviralo Prvo plinarsko društvo prema GPZ-u Opskrba, ali je dug do kraja dana podmiren.

Smatra da je aktiviranje zadužnice nekorektan potez PPD-a, za kojega, kaže, nije bilo potrebe.

Riječ o kršenju dogovora između PPD-a i Opskrbe od veljače ove godine. Uredno su se podmirivale obveze, u prosjeku je kašnjenje prema PPD-u bilo 15 dana, dodao je.

Podsjetio je da Opskrba posluje u gubitku od pola milijarde, zbog štetnih ugovora koje je bivša uprava potpisala nakon njihovog dolaska za vlast. Dugoročno, to je neodrživo, ali još uvijek se pronalazi najbolje rješenje, poručio je Tomašević.

Komentirajući medijske natpise da je u bolnici Sveti Duh nestalo lijekova u vrijednosti od dva milijuna kuna, Tomašević je istaknuo da je revizija poslovanja te bolnice pokrenuta nakon preuzimanja njenog upravljanja, te da i dalje traje.

“S obzirom na te natpise, najavljena je i zdravstvena inspekcija i onda će se vidjeti je li bilo nepravilnosti”, rekao je Tomašević i dodao da taj slučaj ne želi komentirati do završetka revizije Gradskog ureda za zdravstvo i nalaza inspekcije.

Dolenec: Izraz 'osobe koje menstruiraju' je inkluzivan

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec osvrnula se na kritike zagrebačke oporbe na izraz koje je vlast upotrijebila u Programu za mlade, a koji će biti na dnevnom redu sjednice Gradske skupštine u četvrtak.

Istaknula je kako su njime obuhvaćene razne aktivnosti usmjerene prema mladima, među kojima je i zdravstvena zaštita mladih kojom se obuhvaća i menstrualno siromaštvo.

“Ta formulacija odnosi se na djevojčice, žene i na transrodne osobe koje su izrazito ugrožena i marginalizirana skupina. Nije nam se činilo sporno da ih obuhvatimo ovom mjerom koja je usmjerena prema menstrualnom siromaštvu”, istaknula je Dolenec.

Poručila je i kako je formulacija promijenjena u tekstu programa tijekom javnog savjetovanja.

Tagovi: Tomislav Tomašević: Gradska plinara Zagreb Opskrba jutros deblokirana
PROČITAJ I OVO
Mali trgovci najavljuju da će idući tjedan zatvoriti crpke
NA RUBU
Mali trgovci najavljuju da će idući tjedan zatvoriti crpke
ZAGREB - Sudbina malih trgovaca naftnim derivatima još uvijek nije poznata. Oni trenutno gube jednu kunu po svakoj prodanoj litri goriva, a ako Vlada ne donese potrebne mjere većina njih će u utorak morati zatvoriti svoje benzinske crpke.
EU je u lipnju prvi put u povijesti uvezla više američkog nego ruskog plina
TKO JE PROFITIRAO?
EU je u lipnju prvi put u povijesti uvezla više američkog nego ruskog plina
BRUXELLES - U lipnju ove godine EU je prvi put u povijesti uvezla više plina iz SAD-a u obliku ukapljenog prirodnog plina nego što je taj energent isporučila plinovodima iz Rusije, rekao je čelnik Međunarodne agencije za energiju.
Gazprom povećao isporuke plina Kini za čak 63,4%
NOVA TRŽIŠTA
Gazprom povećao isporuke plina Kini za čak 63,4%
MOSKVA - Gazprom je povećao isporuke plina Kini preko plinovoda Snaga Sibira za 63,4 posto u prvoj polovici 2022., objavio je danas ruski plinski holding.
Prekidi u opskrbi podigli cijene nafte iznad 112 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Prekidi u opskrbi podigli cijene nafte iznad 112 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u petak iznad 112 dolara budući da su prekidi u opskrbi iz Libije i očekivani štrajk naftnih radnika u Norveškoj prevagnuli nad strahovanjima da bi usporavanje gospodarstva moglo smanjiti potražnju.
Japanska vlada apelira na štednju energije zbog rekordnih vrućina
APEL
Japanska vlada apelira na štednju energije zbog rekordnih vrućina
TOKIO – Na istoku Japana tijekom tjedna zabilježene su najviše temperature u povijesti praćenja pa vlasti mole građane da ograniče potrošnju energije koja se zbog klimatskih uređaja troši u velikim količinama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE