GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević poslao poruku radnicima Plinare

Tomašević poslao poruku radnicima Plinare
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2024 / 13:03
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako razumije zabrinutost radnika te je poručio da se pripremaju za osvajanje kupaca i pravnu borbu, komentirajući time prosvjed radnika Gradske plinare Zagreb - Opskrbe zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstva.

Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je 29. svibnja donijelo odluku kojom Međimurje-plin od Gradske plinare Zagreb – Opskrbe (GPZO) preuzima opskrbu kućanstava na području Zagreba, jer je na natječaju ponudilo nižu cijenu od GPZO-a. Radnici GPZO-a su zbog gubitka posla opskrbe plinom zagrebačkih kućanstava jučer prosvjedovali te su od gradonačelnika Tomaševića i predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ivana Novakovića zatražili da hitno smjene Upravu i dovedu novu, koja će se znati nositi s novim problemima i sa situacijom u kojoj se Gradska plinara Zagreb – Opskrba (GPZO) našla.

Tomašević je u petak rekao da razumije zabrinutost stotinjak radnika GPZO-a.

Prekjučer je, kaže, bio skup radnika GPZO-a te je s radnicima razgovarala i Uprava GPZO-a i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

“S radnicima se komunicira direktno, vezano za daljnje planove pripreme za tržišnu utakmicu kako bi se barem dio kupaca ‘osvojio nazad’, te su pripreme oko toga u tijeku od strane GPZO-a”, istaknuo je Tomašević.

Rekao je i da su u tijeku pripreme za pravnu borbu vezano za poništavanje tog natječaja HERA-e, a o tome će više moći reći sljedeći tjedan.

“I u jednom i u drugom segmentu se rade pripreme kako bi se dalje borilo oko toga jer i dalje mi nitko nije odgovorio u kojoj državi članici EU postoji ovakav natječaj”, rekao je Tomašević.

Referirajući se na to što je Visoki upravni sud potvrdio zakonitost cjenika usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada kojeg je ranije donio Zagrebački holding rekao je kako su to i očekivali.

Podsjetio je da je već bila jedna presuda Visokog upravnog suda vezano za odluku koju je donijela Gradska skupština o cijelom modelu odvoza i naplate odvoza kako bi se došlo do više odvajanja otpada, a sada je došla još jedna odluka Visokog upravnog suda vezano za cjenik, za vrećice.

“Tako da je taj model što se tiče Visokog upravnog suda sada proglašen u svakom aspektu potpuno u skladu sa Zakonom o gospodarenju otpadom”, poručio je Tomašević. Međutim, napomenuo je, da su neke udruge koje su se registrirale nekoliko dana nakon što je postao gradonačelnik, najavile zahtjev za ocjenu ustavnosti.

Vjeruje da će se s time baviti Ustavni sud, ali očekuje isti rezultat kao što je bio s roditeljima-odgojiteljima.

Tagovi: plinara, tomašević, plin, hera
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 84 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se na međunarodnim tržištima iznad razine od 84 dolara budući da je pad zaliha u SAD-u prevagnuo nad zabrinutošću za kinesku potražnju.
Geoplin i Socar potpisali memorandum o suradnji u opskrbi prirodnim plinom
PLIN
Geoplin i Socar potpisali memorandum o suradnji u opskrbi prirodnim plinom
LJUBLJANA - Slovenski ministar zaštite okoliša, klime i energetike Bojan Kumer, zajedno s izaslanstvom veletrgovca plinom Geoplin, posjetio je danas glavni grad Azerbajdžana Baku i sastao se s vodećim predstavnicima te zemlje na području energetike.
U Srbiji oboren rekord dnevne potrošnje struje
REKORDI
U Srbiji oboren rekord dnevne potrošnje struje
BEOGRAD - U Srbiji su juče potrošena 103 gigavat-časa električne energije, što znači da je oboren rekord u dnevnoj potrošnji struje, izjavio je danas glavni dispečer iz Nacionalnog dispečerskog centra Elektromreže Srbije (EMS) Dragan Rakić.
Petrol: Čak ni povećane marže na gorivo ne pokrivaju troškove
GORIVO
Petrol: Čak ni povećane marže na gorivo ne pokrivaju troškove
LJUBLJANA - Slovenska vlada je ovoga tjedna neznatno povećala najveću dopuštenu maržu na benzin i dizelsko gorivo u sklopu regulacije cijena tih goriva na benzinskim postajama izvan autocesta, no prema procjeni najvećeg domaćeg trgovca gorivom Petrola, još uvijek nije dovoljno da pokrije sve troškove.
Cijene nafte pale ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 84 dolara
LONDON - Zabrinutost za kinesku potražnju spustila je cijene nafte ispod 84 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE