GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević predstavio aplikaciju za prelazak na solarne panele

Tomašević predstavio aplikaciju za prelazak na solarne panele
APLIKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.07.2022 / 15:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je u utorak aplikaciju "Energetski info centar Zagreba", putem koje će se građani moći informirati o tome kako prijeći na obnovljive izvore energije odnosno solarne panele.

U aplikaciju su uneseni svi zagrebački krovovi, a s obzirom na površinu u krova i podatke o potrošnji električne energije moguće je izračunati kolika je kvadratura krova potrebna za solarne panele te za koliko bi se godina ta investicija isplatila. Građani će pomoću aplikacije dobiti cijeli projekt koji će moći prijaviti HEP-u, rekao je Tomašević.

Plan je da se na jesen i fizički otvori Energetski info centar, gdje će građani moći dolaziti i dobiti potrebne savjete.

Tomašević je najavio i da će prije jeseni građani dobiti uvid u podatke o potrošnji električne energije, vode, plina i drugih energenata po zgradama, kako bi mogli utvrditi solarni potencijal njihovih krovova.

Dodao je kako je Gradu bitno da te podatke imaju radi uštede energije u javnim zgradama pa namjeravaju ići s uputama kako dodatno uštedjeti energiju te time smanjiti i troškove za gradski proračun. Podsjetio je i da su osnovali tvrtku koja će raditi pripremu projekata za postavljanje solarnih panela na javne zgrade u vlasništvu Grada.

Tomašević je otvorio danas i proces prijava za sedmu generaciju najvećeg startup akceleratora - Startup Factory u sklopu kojega će pet najboljih timova za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda u Gradu biti nagrađeni s ukupno 800.000 kuna.

Tomašević se zahvalio vatrogascima na brzoj reakciji jer su sinoć u roku od jednog sata stavili pod nadzor požar u Berislavićevoj ulici. Rekao je da je nažalost nastala šteta na jednom poslovnom prostoru, ali najbitnije je da nije bilo ozlijeđenih.

Napomenuo je da su zagrebački vatrogasci dobro opremljeni. "Podijelili smo desetak kombija DVD-ima diljem Zagreba, a prošle godine i novo navalno vozilo proizvedeno u Hrvatskoj. Prošle godine dali smo im i novčanu nagradu od nekoliko tisuća kuna s obzirom na angažman tijekom potresa".

Tagovi: Tomislav Tomašević, aplikacija za prelazak na solarne panele
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale nakon iranskih poruka
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 86 dolara budući da su ulagače umirile poruke Irana nakon incidenta sa "sumnjivim" dronovima, prigušivši strahovanja od eskalacije izraelsko-iranskog sukoba.
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
GAS
Bajatović: Gas za privredu od 1. maja jeftiniji za 15%
BEOGRAD - Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će gas za privredu, odnosno industrijske potrošače, od 1. maja biti jeftiniji za oko 15 odsto, ali i naveo da se cena za domaćinstva neće menjati.
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Petrola ove godine dividenda od 1,80 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Petrola predlažu skupštini da se za isplatu prošlogodišnje dividende izdvoji 1,80 eura bruto po dionici, što je 30 centi više od dividende za 2022.
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
REAKCIJE
Nafta skočila za 3%, zlato dosegnulo rekord nakon što je Izrael započeo napad na Iran
NEW YORK - Cijene nafte skočile su u petak više od 3% nakon što je Izrael izveo napad na Iran, što je izazvalo strahove od širenja rata na Bliskom istoku.
Nafta i dalje iznad 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Nafta i dalje iznad 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 87 dolara budući da su nove američke sankcije Iranu i Venezueli neutralizirale stišane napetosti na Bliskom istoku i naznake posustajanja potražnje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE