GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Total povećava ulaganja u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora

Total povećava ulaganja u proizvodnju energije iz obnovljivih izvora
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2020 / 14:12
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuska energetska grupa Total objavila je u petak da je dogovorila kupnju Global Wind Power Francea, povećavajući ulaganja u sektor obnovljivih izvora.

Global Wind Power France ima portfelj vjeroelektrana na kopnu kapaciteta 1.000 megawata (MW), uključujući i 250 megawata koji bi trebali biti priključeni na mrežu do 2025. godine, navode u Totalu.

Dogovor "potvrđuje Totalovu ambiciju da bude jedan od glavnih igrača na francuskom tržištu obnovljivih izvora energije", ustvrdio je u priopćenju čelnik Totalova poslovanja s plinom, obnovljivim izvorima i strujom Philippe Sauquet.

Akvizicijom će podružnica Total Quadrana postojećem portfelju dodati gotovo 1.000 megawata instalirane i operativne snage, uključujući i više od 500 MW u vjetroelektranama na kopnu, izvijestio je Sauquet.

Total je tako u protekla dva dana kupio dvije vjetroelektrane - jučer je postigao dogovor s kompanijom Simply Blue Energy o kupnji 80 posto projekta plutajućih vjetroelektrana Erebus u Keltskom moru.

Francuska kompanija namjerava ulagati oko dvije milijarde dolara godišnje u energije s niskom razinom ugljika i povećati proizvodne kapacitete sa sadašnja tri na oko 25 gigavata (GW) u 2025. godini, podsjeća Reuters.

Tagovi: Total, obnovljivi izvori energije, Philippe Sauquet, električna energija
PROČITAJ I OVO
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
RAST
Cijene nafte rastu na kraju tjedna
LONDON - Sirova je nafta blago porasla u današnjem trgovanju nakon što su cijene nafte na tržištima ovog tjedna pale.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE