GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Total ulazi na španjolsko tržište solarne energije

Total ulazi na španjolsko tržište solarne energije
OIE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2020 / 14:38
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuski naftni div Total objavio je u utorak da je potpisao dva sporazuma kojima će ući na španjolsko tržište solarne energije.

Total Solar International potpisao je sporazume sa španjolskim Powertisom i Solarbay Renewable Energyjem kojima će povećati svoje kapacitete za proizvodnju struje iz energije Sunca za dva gigawata.

Vrijednosti ugovora nisu navedene a u Totalu napominju tek da će od španjolskih kompanija u procesu razvoja projekata dobivati naknade u dogovorenim fazama.

Powertis razvija solarne energetske projekte u Europi i Južnoj Americi a s Totalom je danas dogovorio formiranje zajedničke kompanije za razvoj solarnih projekata u Španjolskoj. Pritom će Powertis u zajedničku kompaniju uključiti započete projekte ukupnog kapaciteta 800 megawata a zajedno će razvijati nove projekte.

Sa Solarbayom je Total Solar dogovorio da će kupiti sve solarne projekte koje ta španjolska kompanija razvija u Andaluziji, Aragonu i Castile-La Manchi ukupnog kapaciteta do 1,2 gigawata.

"Španjolska ima prednost solarnih resursa bez premca u Europi. Njezino tržište fotovoltaičnih pogona spada među najdinamičnija u Europi, s očekivanim povećanjem kapaciteta sa šest na gotovo 40 gigawata do 2030. godine", naglasio je u priopćenju Totalov potpredsjednik za obnovljive izvore energije Julien Pouget.

Total se već neko vrijeme širi na sektor proizvodnje energije iz obnovljivih izvora, zacrtavši do 2025. godine kapacitete od ukupno 25 gigawata. Prije uspostave suradnje sa španjolskim kompanijama potpisali su dva sporazuma s kompanijama u Kataru i Indiji.

Tagovi: Total, solarna energija, Total Solar International, Powertis, Solarbay Renewable Energy
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte i dalje ispod 87 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas na međunarodnim tržištima ispod razine od 87 dolara, odražavajući prigušene bojazni da bi eskalacija sukoba na Bliskom istoku i najavljene nove američke sankcija na iranski izvoz mogli ugroziti opskrbu.
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
GORIVO
SAD vapi za gorivom, odobrit će prodaju nečistog benzina
WASHINGTON - Američka Agencija za zaštitu okoliša (EPA) odobrit će i ovog ljeta prodaju mješavina benzina s visokim udjelom etanola kako bi ublažila potencijalne poremećaje u opskrbi zbog sukoba u Ukrajini i na Bliskom istoku, pokazao je interni dokument.
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
INTERES
Zarubežnjeft želi ulagati u plin, prodaju i solarnu energiju
BANJA LUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je jučer u Banjoj Luci sa zamjenikom generalnog direktora Zarubežnjefta Igorom Šcelkunovim.
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
LNG
Švedska poziva na zabranu ruskog ukapljenog plina, Agencija protiv
BRUXELLES - Sljedeći paket sankcija Europske unije trebao bi uključivati korake protiv "flote tankera u sjeni" koji prevoze rusku naftu kako bi se zaobišle sankcije, rekao je švedski ministar vanjskih poslova Tobias Bilstrom uoči sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Luksemburgu.
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
PORAZ
BH-Gas izgubio spor s mađarskim FGSZ-om, mora platiti 11 milijuna dolara
SARAJEVO - BH Gas i Energoinvest dužni su isplatiti mađarskom FGZS-u preko 11 miliona dolara zbog prelaska na Turski tok.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE