GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit

TotalEnergies blago povećao kvartalnu dobit
BLAGI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2024 / 12:18
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuski energetski div TotalEnergies u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario neto dobit od 5,7 milijardi dolara (5,3 milijarde eura), što je tri posto više nego godinu ranije.

Tome su pripomogle stabilne cijene nafte, koje su kompenzirale niže cijene plina, prenijela je francuska novinska agencija AFP.

Glavni izvršni direktor Patrick Pouyanne rekao je prilikom objave da su rezultati "jaki" i u skladu s ambicioznim planovima za ovu godinu.

U međuvremenu je prilagođena dobit pala za 19 posto u odnosu na isto tromjesečje na 11,5 milijardi dolara. Niži su i prihodi od prodaje. Smanjili su se za 11 posto na 51,88 milijardi eura.

TotalEnergies, koji ove godine slavi 100 godina, povećao je proizvodnju ugljikovodika za 1,5 posto između siječnja i ožujka u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tvrtka je ostvarila rekordnu neto dobit od 21,4 milijarde dolara u 2023. u protekle dvije godine, iako su cijene nafte i plina pale nakon skoka izazvanog ruskom invazijom na Ukrajinu 2022.

Tagovi: TotalEnergies, energetika
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 83 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 83 dolara
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na međunarodnim tržištima iznad razine od 83 dolara pod utjecajem poskupljenja saudijskih isporuka i obnovljenih napetosti na Bliskom istoku.
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZELENO SVJETLO
Komisija odobrila državnu potporu od 25 milijuna eura za proširenje LNG terminala
ZAGREB - Europska komisija odobrila je, u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama, hrvatsku mjeru u iznosu od 25 milijuna eura za potporu proširenju terminala za ukapljeni prirodni plin (UPP) na otoku Krku.
Objavljene nove cijene goriva
GORIVO
Objavljene nove cijene goriva
ZAGREB - Sutra nas očekuju nove cijene goriva.
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE