GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Los Angelesu zabranjuju izgradnju benzinskih crpki

U Los Angelesu zabranjuju izgradnju benzinskih crpki
NOVO DOBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2022 / 12:44
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Kalifornija je poznata po svojoj ekološkoj politici, a nove odluke pojedinih gradova u ovoj američkoj državi pokazuju da se iu SAD-u planira prelazak na potpuno električna vozila.

Los Angeles će uskoro postati najveći grad u Americi koji će ograničiti korištenje fosilnih goriva na lokalnoj razini u sklopu nastojanja da riješi klimatske probleme, navode mediji. To uključuje i zabranu izgradnje novih benzinskih postaja u gradu.

Prošlog ožujka američki grad Petaluma u Kaliforniji postao je prvi grad koji je zabranio izgradnju novih benzinskih postaja, u nastojanju da do 2030. postigne ugljičnu neutralnost. Ova se inicijativa ubrzo proširila i na druge američke gradove, pa se čak i Los Angeles, iako poznat kao grad koji se u potpunosti oslanja na automobilski prijevoz, pridružio ovoj inicijativi pod nazivom Safe cities pokret.

Dužnosnici Los Angelesa istaknuli su kako je zabrana otvaranja novih benzinskih postaja očito rješenje jer nitko ne želi veće zagađenje. Između ostalog, savezna država Kalifornija će od 2035. godine prestati prodavati automobile na klasični pogon, a također ima za cilj prijeći na korištenje 100 posto obnovljive energije do 2045. godine.

Kako piše Energetski portal, sve je više električnih vozila na američkim cestama, izgradnja potrebne infrastrukture je u punom jeku, a sve je više punionica za elektrificirana vozila. Ipak, statistike pokazuju da u SAD-u ima dvostruko više benzinskih postaja po glavi stanovnika nego u EU, pa su Amerikanci s vozilima na fosilna goriva još neko vrijeme mirni.

Tagovi: Los Angeles, električna vozila, fosilna goriva, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
PAD
Saudi Aramco smanjio dobit u prvom kvartalu
RIJAD - Saudijski energetski div Saudi Aramco u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 27,27 milijardi dolara (25,3 milijarde eura), što je 14,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
ZABRANE
Italija zabranjuje solarne ploče na poljoprivrednim zemljištima
RIM - Talijanska vlada usvojila je prijedlog zakona koji zabranjuje postavljanje solarnih ploča na poljoprivrednom zemljištu, izvijestili su ministri, ali signalizira zeleno svjetlo za fotonaponske sustave iznad polja i vinograda.
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte rastu drugi uzastopni dan
LONDON - Cijene nafte danas su blago porasle drugi dan zaredom nakon što najnoviji razvoj događaja u Izraelu i na palestinskim područjima sugerira da nema skorog prekida vatre na vidiku i da će se napetosti u regiji nastaviti.
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LOŠA GODINA
BP iznevjerio očekivanja u prvom kvartalu
LONDON - BP je u utorak izvijestio o padu dobiti u prvom tromjesečju, s rezultatima ispod očekivanja analitičara usred "znatno slabije" marže u gorivu i nižim cijenama plina i nafte.
LNG na meti povećane potražnje
ENERGENTI
LNG na meti povećane potražnje
LONDON - Europske cijene plina drže se iznad 30 eura po megavat-satu jer trgovci vide povećanu globalnu potražnju za ukapljenim prirodnim plinom (LNG), koji se obično transportira brodovima morem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE