GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji poskupljuje gorivo

U Sloveniji poskupljuje gorivo
GORIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 12:39
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Regulirane cijene naftnih derivata u ponoć će u Sloveniji rasti uz nepromijenjene trošarine. Na benzinskim postajama izvan autocesta bezolovni benzin od 95 oktana poskupjet će za 4,6 centi na 1,491 euro po litri, a dizel za 2,5 centa na 1,523 eura po litri. Poskupjet će i lož ulje, i to za 1,1 cent na 1,170 eura po litri.

Cijene će vrijediti do uključivo 11. ožujka, priopćeno je danas iz Ministarstva zaštite okoliša, klime i energetike.

Prema njihovim riječima, da cijene nisu regulirane, uz sve dosadašnje poreze i doprinose, litra 95-oktanskog benzina koštala bi oko 1,552 eura, litra dizela oko 1,598 eura, a litra lož ulja oko 1,306 eura. eura.

Marže trgovaca ograničene su sukladno Uredbi Vlade o formiranju cijena određenih naftnih derivata izvan područja autocesta i brzih cesta i mogu iznositi najviše 0,0783 eura za litru dizelskog goriva, 0,0794 eura za litru 95 -oktanski benzin i maksimalno 0,08 eura po litri lož ulja.

Cijene ovih naftnih derivata i ubuduće će se, kako navode iz ministarstva, izračunavati prema metodologiji koja se temelji na kretanju cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu i kretanju tečaja američkog dolara prema euru. Modelske cijene izračunate su na temelju 14-dnevnih prosjeka cijena naftnih derivata.

Cijene motornih goriva na autocestovnom čvoru formiraju se slobodno.

Tagovi: gorivo, cijene goriva, benzin, dizel
PROČITAJ I OVO
Oštar tjedni pad cijena nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Oštar tjedni pad cijena nafte
LONDON - Cijene nafte prošloga tjedna su pale oko 7 posto jer trgovce zabrinjava usporavanje rasta najvećih svjetskih gospodarstava zbog čega slabi i potražnja za 'crnim zlatom'.
Rusiji prijeti nestašica benzina
UKRAJINSKI NAPADI
Rusiji prijeti nestašica benzina
MOSKVA - Val napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na naftne rafinerije duboko u Rusiji natjerao je Kremlj da se bori za obranu vlastitog teritorija dok istovremeno vodi rat sa svojim susjedom, izvještava Politico.
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
CIJENE GORIVA
Od utorka blago pojeftinjenje goriva
ZAGREB - Od utorka nas očekuje blago smanjenje cijena goriva.
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte zadržale se ispod 84 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u petak na međunarodnim tržištima ispod 84 dolara budući da je posustalo zapošljavanje u SAD-u raspirilo zabrinutost za potražnju, neutraliziravši signale vodećih proizvođača da bi mogli smanjivati opskrbu i u drugoj polovini godine.
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
LOŠA GODINA
Pad cijena plina srezao prihode i dobit PPD-a
ZAGREB - Prvo plinarsko društvo (PPD), najveći hrvatski uvoznik plina u vlasništvu Pavla Vujnovca, u prošloj je godini pretrpio značajan pad prihoda uslijed pada cijena plina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE