GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja

Veselica: Janaf će uskoro objaviti prva preuzimanja
NOVI ISKORAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2024 / 16:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić otkrio je u četvrtak tijekom 7. međunarodne konferencije Jadranskog naftovoda (Janaf) ‘Nova energetska paradigma EU: Jesmo li spremni na promjene‘, da je ta kompanija, u svojoj 50-godišnjoj povijesti, do danas transportirala 265 milijuna tona nafte kroz sustav te da su primili 3.500 tankera.

– Danas je Jadranski naftovod respektabilna kompanija koja se razvija i koja je postala važan subjekt u ovom dijelu Europe. Ne samo da je postala kompanija koja je od izuzetne važnosti za Hrvatske nego i za EU – istaknuo je Adanić, dodavši kako se radi o tvrtki koja mnogo ulaže u sustav i u zaštitu okoliša.

Ponovio je da je novi iskorak Janafa diverzifikacija poslovanja budući da su svjesni da će era nafte trajati još neko vrijeme, od 10 do 20 godina, pa su, kako je kazao, u Janafu krenuli u stvaranje Janafa nove generacije. Tvrtka, naveo je, velika sredstva ulaže u nove izvore energije. Cilj Janafa je da ulaže u sunčanu energiju, energiju vjetra i u geotermalnu energiju te se nada da će Janaf prerasti u respektabilnu energetsku kompaniju.

Član Uprave Janafa Vladislav Veselica istaknuo je da je ova godina ključna u transformaciji Janafa, koji se sve više okreće prema obnovljivim izvorima energije te najavio da će Janaf uskoro objaviti prva preuzimanja.

U središtu pozornosti ove tradicionalne međunarodne konferencije bila je panel rasprava „Zero Carbon 2050: Istina ili mit?“, čija je ključna premisa bila nužnost prelaska na obnovljive izvore energije, a u kojoj su sudjelovali Zsuzsanna Ortutay, predsjednica Uprave INA-a, Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končara, Maciej Romanów, član Uprave ORLEN Unipetrola, Nela Vlahinić, predsjednica i suosnivačica udruge XEnergy i Vladislav Veselica, član Uprave JANAF-a. Sudionici panel rasprave složili su se u jednom – diverzifikacija izvora opskrbe energijom te postupni prelazak na obnovljive izvore energije ne predstavlja samo trend, već i nužnost koju su sve kompanije energetskog sektora trebaju provoditi.

Konferencija je okupila gotovo 250 sudionika, među kojima su bili vodeći europski naftni i energetski stručnjaci, poslovni partnere JANAF-a, predstavnici energetskih kompanija, akademske i stručne javnosti te Diplomatskog zbora

Tagovi: veselica, janaf, adanić, oie, omišalj, nafta
PROČITAJ I OVO
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
PLIN
Geoplin: Slovenija se više ne oslanja na ruski plin
LJUBLJANA - Geoplin kupuje plin temeljem ugovora s alžirskim Sonatrachom i temeljem kratkoročnih ugovora za kupnju na likvidnim tržištima u EU.
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Iranske neizvjesnosti spustile cijene nafte
LONDON - Cijene nafte na početku novog tjedna bilježe pad prije svega zbog neizvjesnoti oko situacije u Iranu.
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
NAFTA
Rusija je najveći opskrbljivač Kine naftom
MOSKVA - Rusija je u travnju 12. mjesec zaredom bila najveći opskrbljivač Kine sirovom naftom, pri čemu je obujam isporuka porastao za 30 posto u odnosu na travanj prošle godine, pokazuju danas objavljeni podaci kineske glavne carinske uprave.
I u Sloveniji jeftinije gorivo
CIJENE GORIVA
I u Sloveniji jeftinije gorivo
LJUBLJANA - Uz nepromijenjene trošarine, u utorak će se smanjiti regulirane cijene motornih goriva. Litra bezolovnog motornog benzina pojeftinit će za 4,6 centi na 1,495 eura, a litra dizela za 2,2 centa na 1,462 eura. Snizit će se i cijena lož ulja, i to za 2,4 centa na 1,103 eura po litri.
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
OPASNO
IAEA: Prošle godine 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala
BEČ - Prošle je godine 31 država prijavila 168 slučajeva krađe i gubitka radioaktivnog materijala, objavila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) na početku konferencije o nuklearnoj sigurnosti u Beču.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE