GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine

Vlada predlaže Marina Zovka za člana Uprave Ine
PRIJEDLOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 15:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada za člana Uprave Ine predlaže Marina Zovka koji je trenutno član Uprave Plinacroa, priopćeno je iz Vlade u utorak.

Vlada je, kako se navodi, danas na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru Ine da za člana uprave, do imenovanja članova uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje Marina Zovka, ekonomista po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji trenutačno obnaša funkciju člana Uprave Plinacroa.

Dodaje se da je u postupku odabira kandidata konzultirano i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost.

Današnji Vladin prijedlog dolazi nakon što je prije tjedan dana jedan od njezinih kandidata za člana Uprave Ine - Emanuel Kovačić, odustao od predložene kandidature.

Tada je odlučeno da će Vlada Nadzornom odboru Ine dostaviti novi prijedlog za imenovanje člana uprave.

Dan ranije, u ponedjeljak 19. rujna, Vlada je u Upravu Ine uz Kovačića predložila Miroslava Skalickog i Hrvoja Šimovića i to do imenovanja članova uprave putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

Nakon što je otkrivena afera pronevjere Ininog plina za više od milijardu kuna, ostavku je dao predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon. Potom su odstupili i drugi mađarski članovi uprave - Ferenc Horváth i József Simola.

Hrvatski članovi uprave Ine su Niko Dalić, Darko Markotić i Barbara Dorić.

Hrvatska vlada istaknula je da nakon otkrića afere prodaje Ininog plina ispod cijene i gubitka većeg od milijarde kuna, očekuje ostavku kompletne Inine uprave i preispitivanje upravljanja kompanijom.

Premijer Andrej Plenković je izjavio kako je pozvao na odgovornost odnosno ostavke cijelu upravu Ine, uključujući i hrvatske članove, te kako će se naći rješenje njihova odlaska bez visokih otpremnina.

Tagovi: Marin Zovko, kompanija Ina, Niko Dalić, Darko Markotić, Barbara Dorić, Emanuel Kovačić, Plinacro
PROČITAJ I OVO
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
DIVIDENDA
Končar D&ST predložio isplatu 131 posto veće dividende nego lani
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) predložili su glavnoj skupštini donošenje odluke o rasporedu lanjske neto dobiti, pri čemu 16,23 milijuna u dividendu, čime bi predložena dividenda iznosila 31,75 eura po jednoj redovnoj i povlaštenoj dionici, što je za 131 posto više u odnosu na onu isplaćenu prethodne godine, priopćeno je iz te kompanije.
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilizirale se ispod 90 dolara

LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u utorak ispod razine od 90 dolara budući da je među trgovcima prevladalo uvjerenje da sukob na Bliskom istoku neće eskalirati u skorije vrijeme, što je prigušilo zabrinutost za opskrbu.

U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
PROIZVODNJA
U Rafineriji nafte Rijeka počelo postupno pokretanje proizvodnje
RIJEKA - Započelo je postupno pokretanje proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka, nakon završetka redovitog remonta i osam projekata usmjerenih uglavnom na povećanje energetske učinkovitosti ukupne vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestila je Ina.
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
PAD
MET Grupa: Prihodi smanjeni u 2023. zbog nižih cijena
ZAGREB - MET Grupa je 2023. godine ostvarila svoju drugu najprofitabilniju godinu zahvaljujući konsolidiranom prihodu od 24,5 milijardi eura. Prihodi tvrtke smanjili su se u odnosu na 41,5 milijardi eura u 2022. godini, što je odraz okruženja nižih cijena.
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
PROJEKTI
Na sjeveru Hrvatske kreće projektiranje prve geotermalne elektrane
VARAŽDIN - Varaždinska županija, Općina Mali Bukovec i tvrtka u njihovu vlasništvu Bukotermal kreću s projektiranjem i ishođenjem dozvola za izgradnju prve geotermalne elektrane na sjeveru Hrvatske, priopćili su danas iz Bukotermala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE