GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu
KLIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / energetika-net
ZAGREB - Još pet velikih svjetskih korporacija koje posluju u području prometa pridružili su se Klimatskom zavjetu (eng. Climate Pledge).

To su poznata američka prijevoznička tvrtka Uber, američki proizvođač sportskih električnih vozila Rivian, američki nisotarifni zračni prijevoznik JetBlue, španjolska tvrtka za dijeljenje vozila Cabify i američki proizvođač nadzvučnih putničkih zrakoplova Boom Supersonic.

Radi se o inicijativi koja su još 2018. godine pokrenuli Amazon i Global Optimism s ciljem ostvarivanja zahtjeva iz Pariškog sporazuma čak 10 godina ranije. Incijativa tako sada ima 18 članica, a to su neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki i, osim spomenutih, to su još Best Buy, Henkel, Infosys, McKinstry, Mercedes-Benz, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, Siemens, Signify i Verizon.

Sve potpisnice Klimatskog zavjeta obvezale su se na:
• redovito mjerenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova
• primjenu strategija dekarbonizacije u skladu s Pariškim sporazumom i to provođenjem stvarnih promjena u poslovanju i primjenom inovacija, što uključuje povećanje učinkovitosti, primjenu obnovljivih izvora, smanjenje potrošnje sirovina i druge strategije za uklanjanje emisija ugljičnog dioksida
• neutraliziranje bilo kakvih emisija primjenom dodatnih, mjerljivih, stvarnih, trajnih i za društvo korisnih mjera kako bi ostvarila nulta razina emisija.
Rezultati svih tih mjera trebali bi se ostvariti do 2040. godine, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.

Tagovi: Klimatski zavjet, Climate pledge, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, SiemensAmazon, Global Optimism, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Slabiji dolar zadržao cijene nafte iznad 67 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Slabiji dolar zadržao cijene nafte iznad 67 dolara
LONDON - Cijene nafte zadržale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad 67 dolara, poduprte slabijim dolarom i podacima koji pokazuju veliki pad američke proizvodnje zbog vala polarne hladnoće u Teksasu.
Zoran Miliša napušta E.ON Hrvatska
PROMJENE
Zoran Miliša napušta E.ON Hrvatska
ZAGREB - S krajem svibnja 2021. tvrtku E.ON Hrvatska sporazumno napušta Zoran Miliša, direktor E.ON-ovih operativnih kompanija za opskrbu električnom energijom i plinom.
UNDP starteški važan partner u daljem razvoju srpske energetike
PARTNERI
UNDP starteški važan partner u daljem razvoju srpske energetike
BEOGRAD – Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji Fransin Pikap o saradnji dve institucije u oblasti energetike, a posebno energetske efikasnosti, digitalizaciji i daljem unapređenju rodne ravnopravnosti.
Zelena akcija i Zelena Istra traže poništenje okolišne dozvole za TE Plomin 1
ZAHTJEVI
Zelena akcija i Zelena Istra traže poništenje okolišne dozvole za TE Plomin 1
PULA - Bernard Ivčić iz Zelene akcije rekao je u četvrtak da su udruge Zelena akcija i Zelena Istra na Upravnom sudu u Rijeci protiv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja podnijele tužbu kojom traže da se poništi okolišna dozvola za termoelektranu na ugljen Plomin 1.
Slabiji dolar i smanjena proizvodnja u SAD-u podigli cijene nafte nadomak 66 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Slabiji dolar i smanjena proizvodnja u SAD-u podigli cijene nafte nadomak 66 dolara
LONDON - Cijene nafte porasle su u srijedu na međunarodnim tržištima nadomak 66 dolara, potaknute sporim oporavkom proizvodnje u SAD-u nakon vala polarne hladnoće i slabijim dolarom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE