GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu
KLIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / energetika-net
ZAGREB - Još pet velikih svjetskih korporacija koje posluju u području prometa pridružili su se Klimatskom zavjetu (eng. Climate Pledge).

To su poznata američka prijevoznička tvrtka Uber, američki proizvođač sportskih električnih vozila Rivian, američki nisotarifni zračni prijevoznik JetBlue, španjolska tvrtka za dijeljenje vozila Cabify i američki proizvođač nadzvučnih putničkih zrakoplova Boom Supersonic.

Radi se o inicijativi koja su još 2018. godine pokrenuli Amazon i Global Optimism s ciljem ostvarivanja zahtjeva iz Pariškog sporazuma čak 10 godina ranije. Incijativa tako sada ima 18 članica, a to su neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki i, osim spomenutih, to su još Best Buy, Henkel, Infosys, McKinstry, Mercedes-Benz, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, Siemens, Signify i Verizon.

Sve potpisnice Klimatskog zavjeta obvezale su se na:
• redovito mjerenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova
• primjenu strategija dekarbonizacije u skladu s Pariškim sporazumom i to provođenjem stvarnih promjena u poslovanju i primjenom inovacija, što uključuje povećanje učinkovitosti, primjenu obnovljivih izvora, smanjenje potrošnje sirovina i druge strategije za uklanjanje emisija ugljičnog dioksida
• neutraliziranje bilo kakvih emisija primjenom dodatnih, mjerljivih, stvarnih, trajnih i za društvo korisnih mjera kako bi ostvarila nulta razina emisija.
Rezultati svih tih mjera trebali bi se ostvariti do 2040. godine, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.

Tagovi: Klimatski zavjet, Climate pledge, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, SiemensAmazon, Global Optimism, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Bez vladine regulacije benzin bi bio 11,39, dizel 11,46 kuna
CIJENE GORIVA
Bez vladine regulacije benzin bi bio 11,39, dizel 11,46 kuna
ZAGREB - Da nema vladine regulacije, benzin bi sad stajao 11,39, a dizel 11,46 kuna po litri, piše u srijedu Večernji list.
Cijene nafte pale ispod 71 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pale ispod 71 dolara
LONDON - Cijene nafte pale su u utorak na međunarodnim tržištima ispod 71 dolara nakon što je šef Moderne doveo u pitanje učinkovitost cjepiva u suzbijanju nove varijante covida 19, prestrašivši trgovce i potaknuvši zabrinutost za potražnju.
Cijena plina u Europi porasla iznad 1140 dolara za 1000 kubika
PLIN
Cijena plina u Europi porasla iznad 1140 dolara za 1000 kubika
ZAGREB - Cijena plina u Europi na otvaranju burzovnog trgovanja u utorak porasla je iznad 1140 dolara za 1000 kubičnih metara, pokazuju podaci s ICE burze.
HNS traži ugradnju detektora ugljičnog monoksida na trošak opskrbljivača plinom
INICIJATIVE
HNS traži ugradnju detektora ugljičnog monoksida na trošak opskrbljivača plinom
ZAGREB - Iz Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata u utorak su izvijestili da su Ministarstvu gospodarstva uputili inicijativu kojom traže propisivanje obveze ugradnje detektora ugljičnog monoksida u sva kućanstva s trošilom na plin o trošku opskrbljivača plinom.
Hrvatska ekološka perspektiva nije sjajna
PERSPEKTIVE
Hrvatska ekološka perspektiva nije sjajna
ZAGREB - Hrvatska energetska politika još ne iskazuje namjeru znatnijeg smanjenja upotrebe fosilnih goriva. I dok nadležni kažu da situacija nije zabrinjavajuća, stručnjaci tvrde da nema razloga za optimizam. Tko je u pravu?
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE