GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu

Vodeće svjetske kompanije u Klimatskom zavjetu
KLIMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2020 / 16:45
Autor: SEEbiz / energetika-net
ZAGREB - Još pet velikih svjetskih korporacija koje posluju u području prometa pridružili su se Klimatskom zavjetu (eng. Climate Pledge).

To su poznata američka prijevoznička tvrtka Uber, američki proizvođač sportskih električnih vozila Rivian, američki nisotarifni zračni prijevoznik JetBlue, španjolska tvrtka za dijeljenje vozila Cabify i američki proizvođač nadzvučnih putničkih zrakoplova Boom Supersonic.

Radi se o inicijativi koja su još 2018. godine pokrenuli Amazon i Global Optimism s ciljem ostvarivanja zahtjeva iz Pariškog sporazuma čak 10 godina ranije. Incijativa tako sada ima 18 članica, a to su neke od najpoznatijih svjetskih tvrtki i, osim spomenutih, to su još Best Buy, Henkel, Infosys, McKinstry, Mercedes-Benz, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, Siemens, Signify i Verizon.

Sve potpisnice Klimatskog zavjeta obvezale su se na:
• redovito mjerenje i izvješćivanje o emisijama stakleničkih plinova
• primjenu strategija dekarbonizacije u skladu s Pariškim sporazumom i to provođenjem stvarnih promjena u poslovanju i primjenom inovacija, što uključuje povećanje učinkovitosti, primjenu obnovljivih izvora, smanjenje potrošnje sirovina i druge strategije za uklanjanje emisija ugljičnog dioksida
• neutraliziranje bilo kakvih emisija primjenom dodatnih, mjerljivih, stvarnih, trajnih i za društvo korisnih mjera kako bi ostvarila nulta razina emisija.
Rezultati svih tih mjera trebali bi se ostvariti do 2040. godine, izvijestio je američki energetski portal 'Renewable Energy World'.

Tagovi: Klimatski zavjet, Climate pledge, Oak View Group, Real Betis, Reckitt Benckiser, Schneider Electric, SiemensAmazon, Global Optimism, Mercedes
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte iznad 76 dolara zbog iračkog Kurdistana
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte iznad 76 dolara zbog iračkog Kurdistana
LONDON - Obustava izvoza iz iračkog Kurdistana podigla je cijene nafte na svjetskim tržištima.
Janaf i Vitol sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj
POSLOVI
Janaf i Vitol sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj

ZAGREB - Jadranski naftovod (Janaf) sklopio je s tvrtkom Vitol ugovor o skladištenju 117.856 kubnih metara nafte na Terminalu Omišalj od 1. lipnja 2023. godine i to na razdoblje od šest plus šest mjeseci, priopćili su iz Janafa.

Struka traži Lex specialis za obnovljive izvore energije
OIE
Struka traži Lex specialis za obnovljive izvore energije
ZAGREB - Udruženje OIE HGK predstavilo je na današnjoj konferenciji za medije Position Paper, dokument u kojem se sažeto iznose i analiziraju najveće administrativne prepreke u razvoju postrojenja obnovljivih izvora energije te nude prijedlozi za njihovo rješavanje.
Saudi Aramco u divovskom projektu s kineskim partnerima
PROJEKTI
Saudi Aramco u divovskom projektu s kineskim partnerima
RIJAD - Saudi Aramco potpisao je s kineskim partnerima sporazum o 12,2 milijarde dolara vrijednom projektu rafinerije i petrokemijskog kompleksa na sjeveroistoku Kine koji bi trebali početi s radom u 2026. godini.
Od sutra nove cijene goriva na benzinskim postajama
GORIVO
Od sutra nove cijene goriva na benzinskim postajama
ZAGREB - Vlada je nakon održane telefonske sjednice najavila nove cijene goriva koje će vrijediti idućih 14 dana, počevši od ponoći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE