GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujnovac i VTTI u novom projektu u luci Ploče

Vujnovac i VTTI u novom projektu u luci Ploče
TERMINAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 10:11
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
DUBROVNIK - Dubrovačko-neretvanska županija otvorila je javnu raspravu o Studiji utjecaja na okoliš izgradnje tankerskog priveza terminala za tekuće terete i ukapljeni naftni plin u luci Ploče investitora Adriatic Tank Terminal.

Riječ je o zajedničkoj tvrtki holdinga Energije Naturalis Pavla Vujnovca i globalnog trgovca i logističara VTTI-ja, osnovanoj s idejom da u luci Ploče napravi najveći terminal za ukapljeni naftni plin u ovom dijelu Jadrana, i to u tri faze. Vrijednost ukupne investicije je 135 milijuna eura.

U prvoj fazi, okončanoj 2016., Adriatic Tank Terminal izgradio je oko 50 tisuća kubika novog skladišnog prostora u luci Ploče za tzv. bijele derivate poput motornih goriva. Slanje Studije utjecaja na okoliš izgradnje tankerskog priveza terminala za tekuće terete i ukapljeni naftni plin predstavlja korak prema realizaciji druge faze spomenute investicije kojom je zacrtana izgradnja 200 tisuća kubika naftnih skladišta i 60 tisuća kubika prostora za skladištenje ukapljenog naftnog plina. Treća faza označava izgradnju dodatnog skladišnog kapaciteta od najmanje 100 tisuća kubika za naftne derivate. Procijenjeno je da postojeći vez za pretovar tereta u pločanskoj luci ne može osigurati prihvat većih brodova i tankera. Stoga investitori planiraju novi vez u luci koji bi omogućio prihvat brodova do 88 tisuća tona nosivosti za naftne derivate, odnosno 58 tisuća tona nosivosti za ukapljeni naftni plin.

Prema tom rješenju Dubrovačke-neretvanske županije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš novog terminala u luci Ploče trajat će mjesec dana, završno s 10. kolovozom ove godine i sa središnjim skupom u Pločama 21. srpnja, na kojem će investitori predstaviti projekt.

Foto: Likemetkovic.hr

Tagovi: Pavao Vujnovac, VTTI, Luka Ploče, Adriatic Tank Terminal, Energia Naturalis
PROČITAJ I OVO
Cijene nafte pod pritiskom širenja delta soja koronavirusa
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte pod pritiskom širenja delta soja koronavirusa
LONDON - Cijene nafte spustile su se u srijedu na međunarodnim tržištima pod utjecajem zabrinutosti zbog širenja delta soja virusa u zemljama najvećim potrošačima energenata, jer bi to moglo smanjiti njihovu potražnju.
Petrol pokrenuo svoju drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj
ELEKTRANE
Petrol pokrenuo svoju drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj
LJUBLJANA - Slovenski Petrol otvorio je drugu vjetroelektranu u Hrvatskoj, nazvanu Ljubač.
Zdravka Demeter Bubalo nova operativna direktorica maloprodaje Ine
KARIJERE
Zdravka Demeter Bubalo nova operativna direktorica maloprodaje Ine
ZAGREB - Zdravka Demeter Bubalo bit će imenovana na poziciju operativne direktorice Usluga kupcima i maloprodaje.
Očekivanje daljnjeg pada američkih zaliha podupire cijene nafte
NAFTNO TRŽIŠTE
Očekivanje daljnjeg pada američkih zaliha podupire cijene nafte
LONDON - Cijene nafte ojačale su u utorak na međunarodnim tržištima u očekivanju daljnjeg pada američkih zaliha goriva, nadoknadivši tako dio gubitaka od dana ranije, kada su potonule za više od tri posto.
Znatnije poskupljenje goriva u Hrvatskoj
CIJENE GORIVA
Znatnije poskupljenje goriva u Hrvatskoj
ZAGREB - Od utorka ponovno poskupljuje gorivo, objavio je portal cijenegoriva.info.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE