GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdravstvena kriza u Indiji spustila cijene nafte ispod 68 dolara

Zdravstvena kriza u Indiji spustila cijene nafte ispod 68 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 17:41
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod 68 dolara zbog pogoršanja zdravstvene krize u Indiji koju je izazvalo širenje zaraze covidom 19, a dodatni je uteg bila i postupna normalizacije rada cjevovoda u SAD-u.

Na londonskom je tržištu cijena barela potonula 1,65 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 67,67 dolara. U gotovo istom je iznosu barel pojeftinio i na američkom tržištu gdje se njime trgovalo po 64,42 dolara.

Trgovce je danas zabrinulo širenje novog soja koronavirusa po ruralnim dijelovima Indije, nagovješćujući pad potražnje za naftom u trećem uvozniku u svijetu.

Kriza u Indiji zaustavila je uzlazni trend cijena koji su pokrenule procjene Međunarodne agencije za energiku (IEA) i Organizacije zemalja-izvoznica nafte (OPEC) o oporavku potražnje u drugoj polovini godine.

Uteg cijenama bila je i postupna normalizacija rada cjevovoda kompanije Colonial u SAD-u, kojim se dnevno transportira više od 2,5 milijuna barela goriva. U Colonialu se nadaju da će veliki dio mreže biti osposobljen do kraja tjedna.

"Poremećaj je važan za lokalna maloprodajna tržišta, ali njegov će utjecaj vjerojatno uskoro splasnuti jer na cjevovodu nema fizičkih oštećenja", rekli su analitičari Goldman Sachsa.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) nije jutros na svojoj internetskoj stranici objavila kolika je u utorak bila cijena barela referentne košarice nafte njezinih članica zbog vjerskog blagdana u muslimanskom svijetu. U ponedjeljak iznosila je 67,10 dolara.

Tagovi: nafta, barel nafte, Brent nafta, koronavirus, WTI nafta
PROČITAJ I OVO
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
ORGANIZACIJA
EPS Distribucija nije više deo sistema EPS-a
BEOGRAD - Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ prenelo je na Republiku Srbiju, koju zastupa Vlada, celokupan osnivački i vlasnički udeo u Operatoru distributivnog sistema „EPS Distribuciji“, čime je „EPS Distribucija“ prestala da bude deo sistema EPS-a.
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
GAS
Zbog remonta Turskog toka prekid isporuke gasa
BEOGRAD - Prekid isporuka gasa kroz Turski tok je zbog planiranog remonta, a u Srbiji je stavljeno u pripravnost skladište u Banatskom dvoru, sa koga će moći da se pokrije planirana potrošnja u tom periodu, rekao je danas Tanjugu generalni direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
NAFTNO TRŽIŠTE
Cijene nafte stabilne iznad 74 dolara
LONDON - Cijene sirove nafte stabilizirale su se u četvrtak na međunarodnim tržištima iznad razine od 74 dolara, balansirajući između pada zaliha u SAD-u i jačeg dolara koji prigušuje potražnju.
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
ČEKAJU SE STUDIJE
Zastoj u izgradnji termoelektrane Kolubara B
BEOGRAD - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije naložlio je krajem maja da se obustavi gradnja termoelektrane Kolubara B u opštini Lazarevac, nedaleko od rudnika uglja dok se ne urade studije ekonomske i ekološke opravdanosti.
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
VJETROPARK
Njemački Wpd iznio planove za gradnju velikog vjetroparka u Sjevernoj Makedoniji
SKOPJE - Njemačka tvrtka Wpd, koja je iskazala interes za izgradnju četiri vjetroparka u BiH, planira u Makedoniji izgraditi vjetroelektranu snage do 400 megavata koja bi bila veća od svih ostalih vjetroelektrana u zemlji zajedno (i onih koje rade i onih koje su u planu ).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE