GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bolje MOO nego Eurosong

Bolje MOO nego Eurosong
BIVŠA PREDSJEDNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2020 / 19:01
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora predložio je bivšu predsjednicu Hrvatske, Kolindu Grabar–Kitarović u Izvršni odbor MOO-a.

Čim sam to čuo u sebi sam zapjevao ''Proljeće je, a u meni nemir/ od sreće bih zagrlio svemir!'' Uistinu, nema bolje osobe za ovu poziciju.

Znanstvenici kažu da bismo se dnevno trebali grliti barem dvanaest puta po pola minute da bi se postigao osobni rast i sreća. Nema sumnje da će MOO, izabere li bivšu predsjednicu, biti najsretnija organizacija na svijetu.

Kad Grabar-Kitarović krene po svijetu, svijet će, pod zagrljajem, ozdraviti dok si rekao ''Mamić''. Divno je što će buduća olimpijka raditi volonterski, tek za putne troškove i dnevnicu. Nekih milju kuna godišnje, što i nije nešto za nju i supruga ukoliko će na službeni put morati skoknuti do Tokija, New Yorka ili Osla.

Te destinacije su izuzetno skupe, pa cijeli svijet strahuje da bi Kolinda, za puko preživljavanje, mogla pjevati na trgovima skupih metropola. U Hrvatskoj smo svi bili dirnuti njezinim pjevanjem. Malo je reć' potreseni. Kolindino doživljavanje stvarnosti bit će od presudne važnosti za opstanak olimpijskog duha.

MOO traži utjecajne ljude s vezama. Sjetimo se fotografije predsjednice kraj ograde Bijele kuće. To, uistinu, ne može svatko. Tako nešto nije uspjelo nikome. Drugi su bili prisiljeni ući u Bijelu kuću i fotografirati se s Trumpom, jedino je bivša predsjednica mogla povući veze da to obavi kraj ograde uz poziranje za japanske turiste.

Uostalom, naša predsjednica je bila počašćena biti Trumpu iza leđa, a zna se da samo odabrani čuvaju leđa velikima. MOO je zasigurno čuo i to da je bivša predsjednica radila na digitalizaciji Hrvatske. Dok su neki svoje ''digitalije'' skrivali u pekmezu, Kolinda je povukla veza i veza te s prijateljima zaposlila hrvatske građane da rade od kuće. Vezak vezla Hrvatica, majka, a Hrvati od kuće, onako online, za ''plaću od osam tisuća eura'' surfaju po portalima gdje se nude kakvi takvi poslovi.

''Imamo Preeeedsjednicu!'' – tako bi uskoro mogao postati ''papinska'' objava u MOO-u. ''Habemus Papam, habemus Kolinda!''

Prema tvrdnjama Antuna Vrdoljaka, MOO je vertikala purizma, poštenja, dobročinstva, antikorupcije i olimpijskog duha. Budući da Grabar-Kitarović dolazi iz zemlje u kojoj su, uz tradicionalni katolički odgoj, sadržane sve ove odlike, a i poznati smo kao sportska nacija koja sintagmu ''krv, znoj i suze'' osim uz sport obilato koristi i u ostalim sferama života, MOO treba samo raširiti ruke i objeručke prihvatiti hrvatsku kandidatkinju za Izvršni odbor.

Žena koja je zagrlila polovicu hrvatskih sportaša zasigurno je opipala bilo kako sportaša tako i nacije, te dobro zna koji su nam realni problemi i kako još više uzdići hrvatski i svjetski šport. Svojim vezama možda nije mogla utjecati na demografsku obnovu Hrvatske, no Grabar-Kitarović je oduvijek gledala dalekosežnije, tako da ne sumnjamo u njen plodonosan rad. Predložio bih bivšoj predsjednici, kad bude odabrana, da pomno prouči sitna slova u ugovoru, jer postoji opasnost da će joj uz vršenje ove odgovorne volonterske funkcije od milijun kuna biti zabranjen nastup na Eurosongu.

Kladionice joj prognoziraju visoki plasman na natjecanju jer je poznato da je Hrvatska zadnja rupa na svirali, da tko pjeva zlo ne misli te da smo iznimno muzikalan narod jer stalno sviramo k...u. Veselimo se Kolindinoj kandidaturi. Ovakvu priliku treba čvrsto zagrliti, jer tko zna kad će opet imati priliku za ovakav posao.

Ako i ne uspije, uvijek nam ostaje zajednički rad od kuće. Na daljinskom. Šaltanje Sportske televizije, sportskih kanala i razvijanje taktike za uletavanje zagrljajem u kazneni prostor hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Bilo bi baš odlično da interijeri MOO-a budu uređeni kao svlačionice koje mirišu na krv i znoj. Onako, da se svi osjećamo ugodno, kao kod kuće.

Tagovi: Kolinda Grabar-Kitarović, Međunarodni olimpijski odbor, Antun Vrdoljak, navijanje, Donald Trump, Bijela kuća
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE