GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deset korisnih aplikacija za život i poslovanje u velikom gradu

Deset korisnih aplikacija za život i poslovanje u velikom gradu
KORISNA ZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2020 / 10:25
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
KOLUMNE - Od zabave do organizacije radnog dana - mobilne aplikacije i telefoni značajno nam olakšavaju život i ispunjavaju slobodno vreme. Mobilni telefoni na izvestan način danas predstavljaju našu ekstenziju, budući da ih gotovo ne ispuštamo iz ruku.

Kako bi poboljšali korisničko iskustvo, ali i odgovorili na estetske zahteve kupaca, proizvođači mobilnih telefona danas u proizvodnji pribegavaju lakšim materijalima poput stakla i plastike, te su ovi uređaji podložniji oštećenjima više nego ikad. 

Upravo zbog toga, zaštitna kvalitetna stakla znače za mobilne telefone jer će sprečiti nepotrebna oštećenja uređaja, te pružiti optimalno korišćenje svih pogodnosti istog poput - mobilnih aplikacija. Mobilne aplikacije su posebno koristan alat za snalaženje u velikom gradu, budući da nam pružaju pregršt opcija u njegovom otkrivanju i organizaciji svakodnevnice unutar njega.

Ukoliko ste novi u velikom gradu, ili planirate putovanje u neku od metropola, mobilne aplikacije vam mogu značajno olakšati život i predstavljati svojevrsni vodič kroz skrivene kutke vaše sledeće destinacije! Upravo zbog toga, u nastavku teksta vam predstavljamo 10 aplikacija uz pomoć kojih ćete moći da uživate u svim prednostima velikog grada u kome ste se zadesili!

#1 Google Maps - neophodna aplikacija za svakog građanina sveta

Verovatno i jedna od najpoznatijih aplikacija na svetu Google Maps, predstavlja glavnu pomoć u orijentaciji u bilo kom mestu na svetu! Naročito za one kojima je prostorna orjentacija oduvek bila slaba strana ova aplikacija omogućiće jednostavan dolazak do svih poznatih i nepoznatih tačaka u velikom gradu!

Google Maps
je jako jednostavno i intuitivno koristiti, a pruža pregršt opcija - od nalaženja najbrže rute od tačke A do tačke B, do recenzija najpopularnijih objekata! Fantastična je vest da mape možete preuzeti, te ih koristiti i u offline mode-u, i sebi obezbediti siguran orjentir nezavisno od dostupnosti interneta!

Korisna je i informacija da aplikacija Moovit nudi slična rešenja u oblasti transporta i mobilnosti unutar grada.

#2 Foursquare - otkrijte nova mesta u gradu jednostavno

Ukoliko se nalazite u novom gradu, ili ste jednostavno zainteresovani za nova mesta koje veliki grad može da ponudi - Foursquare aplikacija pravo je rešenje za vas!

Foursquare aplikacija predstavlja svojevrsni vodič kroz grad, kroz 6 osnovnih kategorija objekata.

Kategorije obuhvataju objekte pogodne za doručak, ručak, večeru, čaj ili kafu ili noćni provod. Tu je i kategorija “Things to do” koja nudi spisak svih kulturnih sadržaja u gradu, koji podrazumevaju i parkove, spomenike, galerije, muzeje i druge kulturne ustanove grada.
Zbog toga, u istraživanju novih mesta za izlazak ili provod, ova aplikacija biće vaš najbolji saveznik, te toplo preporučujemo da je isprobate! Ukoliko ste preduzetnik, obavezno unesite podatke o svom ugostiteljskom objektu ovde, jer Forsquare može da bude ujedno i sjajna marketinška platforma.

#3 Wolt - otkrijte najbolje restorane u gradu

O značaju Wolta i sličnih platformi za dostavu hrane suvišno je govoriti! Ne samo za građane, Wolt i slične aplikacije, naročito u doba pandemije, pokazale su koliki potencijal i korisnost imaju u poboljšavanju poslovanja restorana i drugih ugostiteljskih objekata.
Platforme za dostavu hrane, praktično su spasile mnoge od manjih preduzeća i ugostiteljskih objekata u doba pandemije, davajući im priliku da budu prisutni na tržištu, čak i onda kada nema fizičkih uslova za to.

Naročito u velikom gradu, usled brzog tempa života, nećete uvek imati vremena za pripremu obroka, zbog toga tu su aplikacije za brzu dostavu hrane, koje će vam biti neophodne!

Ovo je i fantastična opcija da istražite nove restorane i nacionalne kuhinje, na svjega par klikova! Naročito ukoliko se nalazite u novom gradu u drugoj državi, ovo je brz način da se upoznate sa novom kulturom i njenim autentičnim specijalitetima!

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede i AKD razvili su mobilnu aplikaciju HRana koja nudi informacije o neispravnim prehrambenim proizvodima, te prjedstavlja još jednu korisnu aplikaciju za sve hrvatske građane.

#4 My Fittness Pal - život u gradu zahteva posebnu brigu o zdravlju

Kao što smo spomenuli, brz tempo života ne ostavlja mnogo slobodnog vremena, i baš zbog toga aplikacije poput My Fittness Pal neophodne su kako bi vas podsetile na važnost fizičke aktivnosti, unosu tečnosti i zdrave ishrane.

Na ovoj aplikaciji možete pratiti sve od navedenog, i predstavljaće sjajnog asistenta u nameri da održite zdrave navike unutar velikog grada.
Preko ove aplikacije možete se povezati i sa ostalim korisnicima i prijateljima, te zajedno pratiti vaš napredak i postavljene ciljeve!

#5 1Weather - nikada više nećete biti neprikladno obučeni!

Možda vam u prvi mah zvuči trivijalno, ali aplikacija koja daje proverene informacije o vremenu može biti jedan od najkorisnijih saveta za život u velikom gradu!

Budući da život u velikom gradu podrazumijeva veliki broj sati provedenih izvan kuće, precizna vremenska prognoza pomoći će vam da se prikladno obučete, te se više nikada ne obučete neprikladno i time rizikujete vaše zdravlje!

Uz aplikaciju 1Weather kiša vas više nikada neće iznenaditi, kao ni varljive letnje noći koje zahtevaju adekvatnu zaštitu od hladnoće!

#6 Uber/Car Go - jednostavan i siguran prevoz imperativ života u velikom gradu

Još jedna od očiglednih potreba unutar velikog grada jest brz i siguran prevoz a aplikacije poput Ubera i Car Go-a vam omogućavaju upravo to! Obično povoljiniji od taksija i brži od gradskog prevoza, ove aplikacije biće vam sigurna luka onda kada žurite na bitan sastanak ili drugi ugovoreni događaj!

#7 1Money - saveznik u praćenju vaših troškova

1Money aplikacija pomoći će vam da ispratite sve svoje troškove tokom jedne vremenske jedinice - sedmice, mjeseca ili godine. Ovu aplikaciju možete povjezati i sa karticom pri čemu ćete na kraju svake sedmice ili mjeseca dobiti detaljnu analizu odliva vašeg budžeta.
Grafikon će pokazati koliki deo vaših finansija odlazi na hranu, provod, šoping i ostale troškove, tako da ćete imati odličan uvid u to gde možete da uštedite svoj novac, tako da vam život u velikom gradu ne postane preveliko finansijsko opterećenje.

#8 Unit Converter - posebno važno ukoliko ste u novoj državi

Unit Converter će biti od posebnog značaja svim onima koji su se odselili u metropolu u inostranstvu. Ova aplikacija pomoći će da precizno konvertujete strane valute, ali i potencijalne razlike u jedinicama metričkih sistema.

#9 Splitwise - život u velikom gradu neretko podrazumeva i cimere

Prva asocijacija na velike gradove i metropole jeste i skuplji život koji je za njih karakterističan. Usljed toga, mnogi ljudi u velikim gradovima izbegavaju samostalni život, te pribegavaju životu sa cimerima, sa kojima će deliti troškove rente i života.

Upravo za ove potrebe osmišljen je Splitwise, koji će vam pomoći u organizaciji podele troškova između cimera, tako da se troškovi tačno podele na jednake djelove. Unutar aplikacije možete se jednostavno umrježiti preko e-mail naloga, te svako može unositi troškove koje je pokrio tog dana ili meseca.

Od kirije do kruha Splitwise pomaže u ravnopravnoj podeli troškova te značajno olakšava život.

#10 QR/Barcode Scanner - vrlo koristan alat na koji mnogi zaboravljaju

Takođe vrlo koristan alat za sve one koji se zadese u velikom gradu van granica svoje države. QR/Barcode Scanner omogućava svojim korisnicima da uz pomoć jednostavnog skeniranja bar koda sa proizvoda dobiju sve informacije o njemu.

Naročito je korisno u zemljama čiji matični jezik ne poznajete, lako možete dobiti informacije o svim proizvodima od procenta mlečnih masti u vašem omiljenom namazu do materijala od kojih je skrojena majica koja vam se dopada!

Savremeni čovek gotovo da ne može da zamisli svoj dan bez mobilnog telefona. Ovi uređaji odavno su prestali da služe isključivo za komunikaciju između ljudi. Dobra vest je da uz pomoć mobilnih aplikacija možemo dobiti sve potrebne informacije koje će nam značajno pomoći u organizaciji svakodnevnice, a naročito kada je reč o snalaženju u velikom gradu!

Tagovi: korisne aplikacije, aplikacije, QR/Barcode Scanner, Wolt, Uber, CarGo, 1Money, Google Maps, Foursquare, Moovit, My Fitness Pal
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE