GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo zašto je ovo vrijeme dobro za ulaganje u ETF-ove

Evo zašto je ovo vrijeme dobro za ulaganje u ETF-ove
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2021 / 07:46
Autor: SEEbiz / Ilirika
ANALIZA - Rast inflacije i dalje je glavna briga američkih potrošača, ali povjerenje potrošača se dramatično popravilo ove godine - uglavnom na štetu šireg američkog ekonomskog "otvaranja" američkom tržištu rada.

Američki indeks raspoloženja potrošača sada iznosi 86,40 bodova, što je 4,2 posto više u odnosu na mjesec ranije i 10,6 posto u odnosu na godinu prije.

Povjerenje potrošača igra najvažniju ulogu u nenužnom ili cikličnom sektoru robe široke potrošnje. To su, naravno, tvrtke koje prodaju robu koje se potrošači odriču ili je izbjegavaju u glavnim vremenima bez većih posljedica, ali većina njih voli intervenirati kada je gospodarstvo u pozitivnom poslovnom ciklusu.

S obzirom na to da je više od polovice stanovništva SAD-a već cijepljeno barem jednom dozom cjepiva i s obzirom na to da su izgledi za drugu polovicu ove godine dobri u smislu američkog tržišta rada i američke ekonomije, možemo očekivati daljnja poboljšanja povjerenja. Američki potrošači, a to će imati pozitivan utjecaj na sektor nebitnih proizvoda široke potrošnje.

Stoga, ako investitori žele biti izloženi ulaganjima u američki sektor nepotrošačke robe, ETF XLY može se istaknuti kao potencijalno ulaganje. ETF-ovima se trguje na isti način kao i dionicama pojedine tvrtke. ETF je stoga fond koji slijedi određeni indeks i može sadržavati korporacijske dionice, obveznice, robu, valute ili bilo koju drugu imovinu. ETF-ovi se razlikuju od uzajamnih fondova uglavnom po tome što se njima upravlja pasivno, što je rezultiralo opterećenjem nižim troškovima, a time su i naknade u ETF fondovima mnogo niže nego u zajedničkim fondovima. ETF-ovi su obično likvidniji od uzajamnih fondova, jer se nabavna cijena može dobiti na vrijednosti poprilično u roku od samo nekoliko dana od početka prodaje na burzi. ETF fond može se kupiti putem trgovačkog računa otvorenog kod brokerske kuće.

Dakle, s obzirom na gornji razvoj događaja, možda bi bilo pametno pogledati jedan od ETF-ova koji slijede američki sektor neciklične potrošne robe ovog puta. Otkriveni XLY ili Consumer Discretionary Select sektor prati indeks nebitnog sektora široke potrošnje američke ekonomije, koji uključuje tvrtke iz maloprodaje, hotela, restorana, razonode, automobila, odjeće i luksuzne robe. Najveća ulaganja u XLY ETF uključuju tvrtke kao što su Amazon, Tesla, Home Depot, McDonald's, Nike i Starbucks.

Tagovi: ETF-ovi, tržište kapitala, inflacija, optimizam potrošača, američka ekonomija, Tesla, Home Depot, Starbucks, Amazon
PROČITAJ I OVO
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOREKCIJA
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOLUMNA - Energetski sektor je ove godine u lijepom plusu, zaslugom stalno rastućih cijena nafte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE