GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gdje su vam programi?

Gdje su vam programi?
IZBORI U ZAGREBU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 19:31
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Dame i gospodo kandidati za gradonačelnika Zagreba, pred vama su tri mjeseca da dokažete da ste sposobni političari, a ne tek napadači na lik i djelo dosadašnjeg gradonačelnika.

Cilj, bolje reći, meta, vas je napustila, ostavila na vjetrometini dokazivanja. Dokazivanja programima i radom, a ne nabrajanjem tuđih grijeha, a bilo ih je, nije da nije. Trajao je 21 godinu, možda i to o nečemu govori. Govori, i o njemu, ali i nama, biračima koji smo ili izlazili na izbore ili koji smo kritizirali i svoj revolt stanjem u društvu iskazivali na najgluplji način, bojkotom izbora. Tada smo mogli u svojoj birtiji, uz gemište ili viski, svojim pajdašima reći da mi u tome nismo sudjelovali.

Tako je jedan od kandidata vucarao okolo nekakvu fotelju uz komentar da se Milan odmori, da je vrijeme za promjene. Ostaje mu ta fotelja, da se zavali u nju i smisli nešto pametno, neki racionalan program. Ako ne zaspi u fotelji.

Jedan je pak navodeći ciljeve svoje kampanje kao prvi naveo da treba ukloniti Milana Bandića s vlasti. Uklonio se on sam, i njemu je „pomogao“ kao i mnogima i olakšao mu posao. Ima jedan cilj manje a hoce li imati i program više vrijeme će pokazati.

Diplomatska doskočica jednog od kandidata postala je bespredmetna jer sigurno idući gradonačelnik Zagreba neće biti Hercegovac. A hoće ili biti iz Hercegovačke ulice to, nadajmo se, da neće ovisiti o doskočicama, nego o nečemu puno konkretnijem.

Jedna kandidatkinja na dan smrti dosadašnjeg gradonačelnika Zagreba izjavila je, kako joj je žao što je umro prije izbora. Nije valjda mislila da će ga ona pobijediti pa da tek onda može na miru umrijeti.

„Ima gard i bije ga glas izrazitog političkog protivnika aktualnog gradonačelnika Milana Bandića“, za jednog od kandidata izjavio je jedan njegov stranački kolega.

A sam taj kandidat, na dan smrti Milana Bandića kazao je kako je u sljedećim mjesecima očekivao jednu oštru političku borbu, koja je naglo prekinuta. Inače je poznat po tome da je oštro dizao ruku za svaki prijedlog preminulog gradonačelnika.

Jedan od kandidata ima čak i program. Godinu dana je čekao, iako je u državnoj vlasti, i sada više ne može. Odlučio je primijeniti iskustva iz Posavine nakon poplave kada je, kaže, u trinaest mjeseci izgrađeno i obnovljeno 20 tisuća kuća i 40 javnih zgrada. Samo je zaboravio da je centar Zagreba malo drugačije arhitekture i urbanizma i s cijenama obnove iz Gunje ni Amerika ne bi mogla financirati obnovu Zagreba.

Ima ih još i ako žele stvarno dobro Zagrebu, njegovim građanima i hrvatskoj politici neka se kane povijesti, ideologija i lešinarenja. Recite, što ćete sutra uraditi za naš Grad, i prekosutra…….

P.S. Preporuka stranačkim vođama: ne mijenjajte kandidate, o čemu već puštate spinove, budite barem pošteni prema ljudima koje ste izložili sudu javnosti. Pomozite im programima!

Tagovi: Milan Bandić, Grad Zagreb, izbori u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Bliska budućnost donosi nižu inflaciju, ali i slabiji ekonomski rast
EKONOMSKA SLIKA
Bliska budućnost donosi nižu inflaciju, ali i slabiji ekonomski rast
KOLUMNA - Uz barem privremeno smirivanje bankarske krize, Dow Jones započeo je tjedan pozitivno, no u utorak je bilo više nervoze nakon što su prinosi na obveznice počeli rasti.
Vjerodstojnost središnjih banaka ponovo na testu
BANKARSKA KRIZA
Vjerodstojnost središnjih banaka ponovo na testu
KOLUMNA - Mjere središnjih banaka i vlada za sada su donijele samo olakšanje tržištima, ali vjerojatno još ne i rješenja.
Slovensko tržište kapitala predstavlja jedno od sigurnijih utočišta
TRŽIŠTE KAPITALA
Slovensko tržište kapitala predstavlja jedno od sigurnijih utočišta
KOMENTAR - Slovenska poduzeća imaju stabilnu financijsku situaciju te stabilnim i rastućim poslovanjem omogućuju visoke dividende, što privlači domaće i strane investitore.
Tržište polovnih automobila u 2023. godini: Što se očekuje?
TRENDOVI
Tržište polovnih automobila u 2023. godini: Što se očekuje?
ANALIZA - Tržište polovnih automobila je oduvijek bilo značajan dio automobilske industrije i očekuje se da će nastaviti rastI u narednim godinama.
Investitori u zlato i bitcoin profitirali od bankarske krize
TRŽIŠNA PREVIRANJA
Investitori u zlato i bitcoin profitirali od bankarske krize
KOLUMNA - Kriza likvidnosti koja je zahvatila neke banke u SAD-u i Europi (američki Fed pomogao im je s rekordnih 153 milijarde dolara) i dalje plaši ulagače, a zauzvrat potiče rast cijena zlata i bitcoina koji su porasli za 32 posto na tjednoj bazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE