GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gle čuda: I Hrvatska nogometna liga postaje zanimljiva

Gle čuda: I Hrvatska nogometna liga postaje zanimljiva
NOGOMET I KORONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 21:15
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Najava da bi 30. svibnja trebalo krenuti s prvoligaškim nogometom u Hrvatskoj razveselila je mnoge pasionirane obožavatelje nogometa, ali i ovisnike o klađenju.

Konačno neće samo bjeloruski nogomet biti najgledanija liga na svijetu. Ukoliko sa startom nastavka lige krenemo prije Nijemaca, mogli bismo ući u fokus brojnih nogometnih ovisnika diljem svijeta. Francuzi, Talijani, Španjolci i Englezi još ne igraju, pa bi HNL na njihovim sportskim kanalima sjeo ko AS na desetku.

Nedjeljni derbi između Slavena Belupa i Inter Zaprešića. Milijuni gledatelja pred malim ekranima. U Nigeriji sukob navijača Intera iz Zaprešića (Crne divlje svinje) protiv policije koja zabranjuje okupljanje na trgu gdje se prenosila utakmica. Slaven Belupo prodao tri milijuna dresova na Filipinima. Prazna tribina u Koprivnici odjekuje od trenerova dovikivanja. Gledatelji diljem svijeta uče elementarni nogometni rječnik hrvatskih nogometaša. Azija gori. Serderov je zabio gol. Crne divlje svinje u dimu baklji. U Engleskoj nemiri jer su se sukobili navijači Millwalla - The Bushwackers, sada huligani Slavena, s navijačima West Ham Uniteda – Elite, sada žestokim navijačima Intera koji najavljuju invaziju na Varaždin u sljedećem kolu.

Naravno, znanstvena fantastika. Nogomet o kojem će odlučiti epidemiolozi u crnom igrat će se bez gledatelja za gledatelje.

Profitirat će kablovski poslužitelji koji prenose HNL.

Iako i nije neka posjećenost utakmica u nas, nogomet se igra zbog navijača. Povratak nogometa uvod je u novo doba, čudnije no ikad. Kakva će biti Liga prvaka, Liga UEFA, prvenstva?

Svima je dosadio virtualni sport i željni su zelene trave. Srećom, maksimirski stadion je neuporabljiv, pa i nije neki problem s gledateljima. Možda se kompjuterskom grafikom dodaju navijači u pozadini. Ukoliko Stožer dozvoli nogomet u Hrvata pitanje je sigurnosti. Što ako će usred ljeta morati igrati u rukavicama i maskama? Hoće li maske biti usklađene s bojom dresova? Moraju li maske imati brojeve igrača? Trebaju li se mijenjati svakih pet minuta? Smije li sudac zviždati bez maske? Moraju li igrači igrati bez prekršaja poštujući socijalnu distancu?

Smiju li rezervni igrači biti na istoj klupi? Dok se čeka privola Stožera, ''oduševio'' nas je i naputak za turiste na moru. Treba poštivati razmak na plažama i moru. Već vidim, kad nagrnu Česi na Rab. Unajme apartman na Suhoj Punti, a ručnik postave negdje kod Karlobaga. Sprema se zanimljivo ljeto, a rječnikom Stožera, u jesen nas čeka nastavak svjetskog prvenstva s koronom.

Tagovi: Hrvatska nogometna liga, koronavirus u Hrvatskoj, Inter Zaprešić, Millwall, West Ham, Slaven Belupo
PROČITAJ I OVO
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOREKCIJA
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOLUMNA - Energetski sektor je ove godine u lijepom plusu, zaslugom stalno rastućih cijena nafte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE