GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hajdukovci misle da im samo Bog može pomoći

Hajdukovci misle da im samo Bog može pomoći
SPORT, RAD I VJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 19:55
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Splitsko-makarska nadbiskupija izvijestila je da je nadbiskup mons. Marin Barišić primio u posjet novog predsjednika HNK Hajduk Lukšu Jakobušića.

Zar je dotle došlo, dragi hajdukovci, da omiljenom našem klubu može samo dragi Bog pomoći? Očito da jest, sudeći po rezultatima posljednjih utakmica. Prema riječima predsjednika Hajduka, koje je tom prilikom izgovorio pred nadbiskupom, loši rezultati zamagljuju sav onaj dobar rada koji u pozadini tih rezultata ostaje nevidljiv.

Bože moj oprosti im jer ne znaju što rade.

Formula uspjeha u sportu je vrlo jednostavna. Talent i rad u omjeru ovisno o teoretičarima sporta. Treba razlikovati amaterski i profesionalni sport prije svega misleći na uvjete i cilj. Ljudsku definiciju sporta dala je jedna od nekadašnjih najboljih profesionalnih sportašica odgovarajući na pitanje novinara što sport znači za njenu djecu. Odgovorila je kratko: sport je za mene pomoćno odgojno sredstvo. Slažem se u potpunosti, djeca iskazuju svoju osobnost, navikavaju se na rad, uče timskom radu i još puno, puno toga uz ništa manje važno zdrav život u fizičkom smislu. Dodala je, ako odluče mogu uvijek prijeći u profesionalne vode pa od te zdrave aktivnosti i pristojno živjeti.

E, sada tu ide dogradnja i puno ozbiljnije aktivnosti kako bi slavili, među inim naše rukometašice, koje pridonose i ugledu i statusu naše zemlje. Plan, organizacija, financije, vodstvo, uvjeti za rad, unutarnji odnosi, vrednovanje po kvaliteti onoj sportskoj, ali i ljudskoj. Što od toga ima profesionalni sportski klub, bolje reći poduzeće HNK Hajduk? Spomenut ću samo dvije stvari, a vi, poštovani čitatelji, ocijenite ono između. Nestalnost poslovnog i stručnog vodstva (česte promjene koje sve urušavaju i svaki čas počinju mesijanski od nule) i teren čijim bi se stanjem postidio i neki zabačeni park prirode koji nema službu održavanja, uokviren jednim od najljepših stadiona koji će, ako se nastavi ne održavati, uskoro biti jeftinije srušiti.

Nažalost tu neće puno pomoći molitva mons. Barišića. On je poželio, kako je priopćeno, da klub što prije ojača i vrati dobro raspoloženje među svoje brojne navijače koje se, kako je rekao, reflektira i u boljim odnosima u obitelji, na poslu i na ulicama grada Splita. I svi ljubitelji sporta pomolit će za to.

Ali dragi hajdukovci, zloupotrebljavati crkvu za marketing nije, u najmanju ruku pristojno. Zasučite rukave, crkveno poslanje je nešto drugo.

Sretan Božić svima.

Fotografija: Splitsko-makarska nadbiskupija

Tagovi: Hajduk, Marin Barišić, Lukša Jakobušić, sport
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE