GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HDZ zbog odlazaka važnih igrača na teškim mukama u Slavoniji

HDZ zbog odlazaka važnih igrača na teškim mukama u Slavoniji
EGZODUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 19:07
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - I dok veliki Vođa obilazi farme kokoši nesilica njegovi pilići jedan po jedan napuštaju do sada sigurno HDZ-ovsko jato.

Dugogodišnji gradonačelnik Trilja i bivši zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru Ivan Šipić istupio je iz stranke i najavio kandidaturu kao nezavisni kandidat. Friško izabrani predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Županje Damir Juzbašić (uzgred i ravnatelj Robnih rezervi) također je istupio iz stranke i najavio kandidaturu za gradonačelnika kao nezavisni kandidat. Sa sobom je povukao i još 30 članova HDZ-a (za očekivati je da i njega povuku i iz Robnih rezervi).

Zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, također donedavni HDZ-ovac, Josip Dabro,  najavio je nezavisnu kandidaturu za župana uz potporu Domovinskog pokreta. Predsjednik mladeži HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije također je zatražio ispisnicu. O teškoj situaciji za HDZ u Slavoniji svjedoči i javni poziv potpredsjednika HDZ-a Ivana Anušića da se hitno u Slavoniju vrati ministar Mario Banožić, inače predsjednik županijskog HDZ-a. I na drugom kraju lijepe naše situacija po HDZ nije nimalo bolja. Njihov kandidat za gradonačelnika Pule odustao je od kandidature i zatražio ispisnicu iz stranke.

Dok članovi HDZ-a napuštaju stranku, HDZ paralelno napušta svoje do jučerašnje koalicijske partnere i to suptilnim porukama. Inspekcijske službe Ravnateljstva policije koje su podređene Nacionalnom stožeru Civilne zaštite, od milja zvanom Vlada u sjeni, kaznile su, zbog nepoštivanja epidemioloških mjera organizatore sahrane pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Zagrebački holding će tako platiti 20 tisuća kuna, a direktor Gradskog groblja upola manje.

I to nije sve. Protiv Grada Zagreba i odgovorne osobe, obnašateljice funkcije gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević podneseni su optužni prijedlozi. Vjerujem da je neće privesti na polupansion u istražni pritvor kao onog vlasnika teretane. Podsjećam, kaznu za kršenje epidemioloških mjera dobio je još jedan koalicijski partner HDZ-a u Splitu, Željko Kerum. Poruke su to, niste nam više potrebni, na ove izbore idemo sami.

Ostaje još da vidimo koliko HDZ-ovska Vlada u sjeni računa na branitelje i kakvu će poruku poslati njima. Naime i general Gotovina spontano se okupio s braniteljima od Vukovara do Dubrovnika na pola puta, u svojim Pakoštanima. Uz spontanost kojom su sudionici pravdali to okupljanje i žmireći na jedno oko dok su brojali sudionike, okupili su se u privatnoj kući uz, očito da se ne baci, malo janjetine i vina. A zanimljiva kuća, s prostorijom opremljenom kao jedan osrednji restoran. Hoće li biti po onoj što je dozvoljeno Gotovini, nije Kerumu?

P.S. A veliki Vođa pod dojmom posjete farmi koka nesilica kada je čuo da je vlasnik šest godina potrošio na rješavanje dokumentacije za gradnju, kandidatu za gradonačelnika Zagreba dao je posebne instrukcije da se ovakav birokratski slučaj ne ponovi. Ovaj, pak nije čekao ni dana te je najavio da će mu prvi posao kada bude izabran za gradonačelnika biti izgradnja tvornice za proizvodnju cjepiva protiv korone. Kaže, već sam razgovarao s Amerikancima i bit će gotova za godinu dana. Mašala, rekli bi u njegovom rodnom Sarajevu.

https://naklada-uliks.hr/knjige-za-djecu/

Tagovi: Andrej Plenković, Mario Banožić, Josip Dabro, Damir Juzbašić, Ivan Šipić, Ivan Anušić,
PROČITAJ I OVO
Manjak kontejnera postao globalni problem
KONTEJNERI
Manjak kontejnera postao globalni problem
KOLUMNA - Transport standardnog kontejnera brodom iz luke u Kini prije pandemije stajao je oko 1000 dolara, a trenutačno se cijena kreće i do 10.000 dolara.
Slučaj Žalac: Bahatost i lažni sjaj skorojevićke buržoazije
POLITIKA I KORUPCIJA
Slučaj Žalac: Bahatost i lažni sjaj skorojevićke buržoazije
KOLUMNA - Hrvatskom politikom dominira ažni sjaj skorojevićke buržoazije koja je iz opanaka uskočila u ministarske fotelje i nadzorne odbore te harači i pustoši gdje može i ne može. Slučaj Žalac degutantan je primjer takve bahatosti.
Ethereum dobiva sve više poklonika
KRIPTO SCENA
Ethereum dobiva sve više poklonika
KOLUMNA - Dio analitičara smatra da je trenutna euforija na tržištu kriptovaluta usporediva s vrhuncem devedesetih, a bitcoin bi mogao biti sličan onome što je bio s Netscapeom, koji je igrao vodeću ulogu, ali je otišao na smetlište povijesti.
Gospodarska slika Hrvatske i ne izgleda tako loše na početku 2021.
ANALIZA
Gospodarska slika Hrvatske i ne izgleda tako loše na početku 2021.
ANALIZA - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za prvi kvartal 2021. godine.
Tradicionalni kineski glazbeni instrumenti
UČIMO KINU
Tradicionalni kineski glazbeni instrumenti
KOLUMNA - O bogatstvu i ljepoti tradicionalne kineske glazbe najbolje govore tradicionalni kineski glazbeni instrumenti. Kao zorni primjeri tu su ne samo drevni, nego i potpuno novi instrumenti. Neki od novih instrumenata pojavili su se vremenom, a neki su se mijenjali kroz vrijeme i poprimili novi oblik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE