GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada Ana dobije domaći zadatak

Kada Ana dobije domaći zadatak
POLITIKA I ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 21:22
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Premijerka Srbije Ana Brnabić je opet danas vadila kestenje iz vatre. Njen posao je da preuzima udarce i krivicu za gomile neodmerenih i opasnih odluka koje donosi predsednik Aleksandar Vučić.

Ana je fikus sa domaćim zadatkom. Vreća za boks. Ana je loš policajac a predsednik je dobar policajac. On se pojavljuje neočekivano i rešava stvar. Pravedno.

Posle čuvene tajne uredbe Vlade od 28. marta u kojom je propisano da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, palo je i prvo noćno hapšenje zbog širenja panike i lažnih vesti u vanrednom stanju...

Novinarka Nove.rs Ana Lalić, koja je prethodne večeri uhapšena zbog izveštavanja o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, jutros je puštena.

Ana Brnabić je nakon toga dobila domaći zadatak da kaže da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju “ozbiljan prekršaj”, ali da neće biti privođenja, čak ni onih ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade”.

Jutros je Ana bila mnogo ljuta. Pa kako sada u ovom odsutnom trenutku kada nam vasceli svet zavidi na merama u suzbijanju koronavirusa, našli su se neki izdajnici srpskog naroda, koji šire lažne vesti, pa kaže:

- Neću „da dam izgovor Harlemu Desiru (predstavniku OEBS-a za slobodu medija), Tanji Fajon (evroparlamentarki) i ostalima da pričaju kako u Srbiji ne postoji sloboda medija! I tako, kad je Srbija postavila DOMAĆI ZADATAK u vreme vanrednog stanja svim ostalim državama Evrope i širom sveta kako se informišu građani, kako se daju transparentne informacije i ko i kako ih daje...Zato što ćemo ja i ministar unutrašnjih poslova ili ministar zdravlja raditi tri ili četiri sata dnevno, pre ću raditi tri ili četiri sata dnevno i toliko manje spavati, ali neću dati da se senka stavi na sve ono što je Srbija do sada uradila, pre svega u slobodi medija i pravovremenom informisanju građana, rekla je Brnabić.

Ana ne razume da je senka pala na nju i na sve što radi. Predsedniku ionako više niko ništa ne veruje...

U skladu sa narodnom izrekom „nisam majko propala što sam se kockala nego što sam se vadila“, možemo očekivati premijerkin dalji sunovrat...Nego, kada će da dotakne dno?

Tagovi: Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, Ana Lalić, Tanja Fajon, korona virus, državna tajna, Vlada Srbije, otok Krk, ostrvo Krk
PROČITAJ I OVO
Plavi devet
NEZABORAVAN
Plavi devet
KOLUMNA - Legenda za života, onog ''drugog, dragog Dinama'', pripadao je vremenu u kojem su džentlmeni bili u kopačkama. Galantni, a malo plaćeni, igrali su i igrao je nogomet iz ljubavi.
Nesuglasicama zapada i islamskog svijeta kao da nema kraja
POLITIKA I RELIGIJA
Nesuglasicama zapada i islamskog svijeta kao da nema kraja
KOLUMNA - Proteklih tjedana ponovno su svjetla pozornice uperena na tinjajući problem islama. Događaji koji su se zbili u Francuskoj – ubojstvo učitelja zbog prikazivanja karikature proroka Mohameda - i reakcija javnosti Zapadnog svijeta, još jednom pokazuju kako postoje mnoge predrasude, nepoznavanje kulturnih i religijskih običaja, te prije svega idiotizma ljudske rase.
Vlak bez voznog reda
TERET DUGA
Vlak bez voznog reda
KOLUMNA - Trošak pandemije u Hrvatskoj penje se na trideset milijardi kuna. Hrvatska ima šanse, no ovisi o ''golmanu'' javnog duga i o arbitru utakmice koju smo zaigrali na Svjetskom prvenstvu pandemije.
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE