GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kada Ana dobije domaći zadatak

Kada Ana dobije domaći zadatak
POLITIKA I ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 21:22
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Premijerka Srbije Ana Brnabić je opet danas vadila kestenje iz vatre. Njen posao je da preuzima udarce i krivicu za gomile neodmerenih i opasnih odluka koje donosi predsednik Aleksandar Vučić.

Ana je fikus sa domaćim zadatkom. Vreća za boks. Ana je loš policajac a predsednik je dobar policajac. On se pojavljuje neočekivano i rešava stvar. Pravedno.

Posle čuvene tajne uredbe Vlade od 28. marta u kojom je propisano da je za sve informacije u vezi sa koronavirusom isključivo zadužen Кrizni štab na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, palo je i prvo noćno hapšenje zbog širenja panike i lažnih vesti u vanrednom stanju...

Novinarka Nove.rs Ana Lalić, koja je prethodne večeri uhapšena zbog izveštavanja o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, jutros je puštena.

Ana Brnabić je nakon toga dobila domaći zadatak da kaže da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju “ozbiljan prekršaj”, ali da neće biti privođenja, čak ni onih ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade”.

Jutros je Ana bila mnogo ljuta. Pa kako sada u ovom odsutnom trenutku kada nam vasceli svet zavidi na merama u suzbijanju koronavirusa, našli su se neki izdajnici srpskog naroda, koji šire lažne vesti, pa kaže:

- Neću „da dam izgovor Harlemu Desiru (predstavniku OEBS-a za slobodu medija), Tanji Fajon (evroparlamentarki) i ostalima da pričaju kako u Srbiji ne postoji sloboda medija! I tako, kad je Srbija postavila DOMAĆI ZADATAK u vreme vanrednog stanja svim ostalim državama Evrope i širom sveta kako se informišu građani, kako se daju transparentne informacije i ko i kako ih daje...Zato što ćemo ja i ministar unutrašnjih poslova ili ministar zdravlja raditi tri ili četiri sata dnevno, pre ću raditi tri ili četiri sata dnevno i toliko manje spavati, ali neću dati da se senka stavi na sve ono što je Srbija do sada uradila, pre svega u slobodi medija i pravovremenom informisanju građana, rekla je Brnabić.

Ana ne razume da je senka pala na nju i na sve što radi. Predsedniku ionako više niko ništa ne veruje...

U skladu sa narodnom izrekom „nisam majko propala što sam se kockala nego što sam se vadila“, možemo očekivati premijerkin dalji sunovrat...Nego, kada će da dotakne dno?

Tagovi: Ana Brnabić, Aleksandar Vučić, Ana Lalić, Tanja Fajon, korona virus, državna tajna, Vlada Srbije, otok Krk, ostrvo Krk
PROČITAJ I OVO
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
NEDOPUSTIVO
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
KOLUMNA - Imovinske kartice nepresušan su izvor primjera maštovitosti, a ponekad i gluposti hrvatskih političara.
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
NASLJEDNIK MERKEL
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
KOMENTAR - Novi šef CDU-a Armin Laschet nastavit će putem centra koji je utabala Angela Merkel. On mora ujediniti stranku koju čeka rasprava o kandidatu za kancelara.
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
PREVISOK DUG
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
KOLUMNA - Američki javni dug već iznosi 27 bilijuna dolara i premašio je vrijednost godišnjeg BDP-a. U SAD-u, gdje se dolari mogu tiskati po volji, to čak i nije takav problem, zabrinjavajuće je što su sve vrste imovine napuhane.
Kosturi iz ormara
KRIMINAL U OBNOVI
Kosturi iz ormara
KOLUMNA - Banovina ili Banija, Banija ili Banovina tema je koja je bila tek predjelo gladnoj i izluđenoj političkoj javnosti (običnom puku, medijima, političkim strankama, znanstvenicima). Bačenu kost oglodao sam i sam i prejeo se, Od podvale me još uvijek želudac boli.
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
NJEMAČKE DILEME
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
KOLUMNA - Političari se moraju uzdati u ljude koji će se dobrovoljno pridržavati mjera. Premijer Bavarske Söder izabrao je loš trenutak za glasna razmišljanja o uvođenju obveznog cijepljenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE