GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Koji su najuspješniji brendovi alata?

Koji su najuspješniji brendovi alata?
ALATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.06.2022 / 21:57
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - Postoji zaista mnogo različitih brendova alata na tržištu. Međutim, određene kompanije se znatno izdvajaju u odnosu na one ostale.

Nezavisno o tome bavite li se profesionalno majstorstvom ili je to samo jedan od vaših hobija, informacije o uspješnosti brendova alata mogu vam i te kako biti od koristi.

Da bismo vam pomogli da uvijek razaznate kvalitetan brend od onog koji to nije u istoj mjeri, u tekstu smo vam izdvajamo one kompanije koje su definitivno na samom vrhu na tržištu. Svaku od njih odlikuje alat veoma visokog kvaliteta i veoma lake upotrebe.

Ukoliko vas zanima koji brendovi alata su najuspješniji, a samim tim i najkvalitetniji, na tržištu, pročitajte nastavak ovog teksta.

#1 Bosch - njemačka kompanija vodeća u proizvodnji alata

Bosch je njemačka međunarodna korporacija koja spada u jednu od vodećih kompanija u svijetu u proizvodnji elektronike, bijele tehnike, alata, kućnih aparata i dijelova za automobile. Brend alata Bosch osnovan je od strane Robert Boscha 15. srudenoga 1886. godine u Stuttgartu kao Radionica za preciznu mehaniku i elektroniku.

Ova kompanija trenutno ima više od 400.000 radnika, a strateški cilj Bosch grupe je da otkriva tehnologije za povezan život. Poznati su po uspješnom poboljšavanju kvaliteta života ljudi širom svijeta svojim inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama.

Gotlob Honold, glavni inženjer Boscha, 1902. godine patentirao je svjećice za automobile kao dio visokonaponskog magnetnog sistema za paljenje. To je omogućilo kompaniji da postane svjetski lider u proizvodnji dijelova za automobile.

Do 1913. godine kompanija je imala ogranke razvoja u Aziji, Americi, Australiji i Africi. Nakon Prvog svjetskog rata, Bosch unosi inovacije u motorna vozila. Danas, ova firma je u top listi najkvalitetnijih proizvođača alata i dijelova na svijetu.

#2 Alpina - talijanski brend u vlasništvu GGP-a

Alpina je moderan i uspješan italijanski brend u vlasništvu Global Garden Proiducts (GGP) koji je veoma poštovan na evropskom tržištu baštenskog alata. Glavne karakteristike Alpina vrtnog alata i opreme su originalan italijanski dizajn, visoka funkcionalnost i kvalitet.
Ovaj inovativni brend osnovan 1960. godine nudi široki asortiman visokokvalitetnih proizvoda koji su apsolutno savršeni za zadovoljavanje svih vaših zahtjeva vezanih za rad u bašti. Cijene su im veoma povoljne, te će se sigurno uklopiti u vaš budžete.
Njihovi moderni proizvodi će vam pružiti vrhunske rezultate i veliko zadovoljstvo dok obavljate svoje baštenske aktivnosti. Važno je naglasiti da su njhovi proizvodi jako bezbijedni za svakodnevno korišćenje.
Alpina je danas vodeći proizvođač kosilica i pokretne baštenske opreme generalno.

#3 DeWALT - američki svjetski proizvođač električnog alata

DeWALT je američki svjetski proizvođač električnog i ručnog alata za građevinsku, proizvodnu i drvoprerađivačku industriju, ali i za domaće obrtnike. Kompaniju je 1923. godine pokrenuo Raymond DeValt, pronalazač radijalne pile.

Black & Decker 1960. kupuje ovu kompaniju, da bi već 1989. odustali od proizvodne grane pile radijalnih krakova i prodali je dvojici rukovoditelja. Zanimljiva činjenica jest da se radijalne pile s originalnim DeWALT dizajnom se i dalje mogu nabaviti.

DeWALT od 2015. godine ima sedam proizvodnih pogona u SAD, a 2016. kreiraju pametni telefon koji pokreće Android i služi za radnike u građevinskoj industriji. Godine 2018. izdaju svoju liniju akumulatorskih kosilica.

Danas ova tvrtka predstavlja jedan od najvećih i najpouzdanijih proizvođača alata i opreme na svijetu. DeWALT ima više od 90 godina iskustva u projektiranju i proizvodnji mašina za građevinarstvo.

Njihovi alati poznati su po sjajnom kvalitetu, dobroj trajnosti i velikoj sigurnosti za korisnika.

#4 Makita - japanski proizvođač visokokvalitetnog alata

Maktia spada među najiskusnije i najrenomiranije proizvođače profesionalnog alata širom svijeta. Smatra se najvećim proizvođačem alata s akumulatorskim pogonom. Ukupan broj uređaja koji se širom svijeta proizvode iznosi oko 10 milijuna komada godišnje, a asortiman strojeva sadrži više od 1000 modela.

Alati koje proizvodi Makita su postali veoma prepoznatljivi prema jako dobrim performansama, izuzetnom kvalitetu i  dugom roku trajanja. Ovaj poznati brend je japanski proizvođač profesionalnog alata, s tradicijom koja traje duže od 100 godina.

Nude veliki broj različitih tipova profesionalnog alata, kako za brojne djelatnosti proizvođača, tako i za one kojima je majstorstvo isključivo hobi. Proizvode za globalno tržište koristeći najnaprednije tehnologije i sprovodeći značajnu kontrolu kvaliteta.

Njihovi elektrolati odlikuju se vrlo dugim životnim vijekom, jako lakom upotrebom i tehničkom bezbjednošću. Profesionalci u zanatu i industriji širom svijeta procjenjuju optimalni odnos robusnosti, ergonomije i modernog dizajna. Također, alati se odlikuju posebno odmjerenim balansom, te omogućavaju rad koji veoma malo umara.

Nadamo se da vam je naš tekst bio dovoljno informativan i da je uspio da vam odgovori na pitanja zašto se baš ovih nekoliko brendova izdvaja na tržištu i po čemu su posebni. Biranjem alata ovih kompanija možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

Želimo vam uspješan rad!

Tagovi: alati, Makita, Bosch, alatni strojevi, alpina, DeWALT
PROČITAJ I OVO
Popuštanje inflacije probudilo optimiste
POZITIVNO LJETO
Popuštanje inflacije probudilo optimiste
KOLUMNA - Srpanjska inflacija u SAD-u bila je niža od prognozirane, a srpanjski indeks proizvođačkih cijena također je pozitivno iznenadio. Tržišta dionica reagirala su pozitivno.
Ovaj je sektor otporniji na usporavanje ili recesiju
INVESTICIJSKE PRILIKE
Ovaj je sektor otporniji na usporavanje ili recesiju
ANALIZA - U ovim vremenima mnogi se ulagači pitaju koji su sektori gospodarstva otporniji na usporavanje gospodarskog rasta ili čak recesiju.
Nekoliko važnih država iznimno ranjivo zbog jačanja dolara
POSLJEDICE
Nekoliko važnih država iznimno ranjivo zbog jačanja dolara
KOLUMNA - Otprilike polovica svjetske trgovine obavlja se u dolarima, a jak dolar, naravno, nije u interesu kompanija u Europi, Aziji, Australiji...
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
ZAŠTITA
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
KOLUMNA - U suvremenom načinu komuniciranja i poslovanja sve veći broj pojedinaca se susreće s različitim hakerskim pokušajima online prijevara.
Nafta i ostale sirovine na putu prema dolje
ROBNA TRŽIŠTA
Nafta i ostale sirovine na putu prema dolje
ANALIZA - Srećom, ne ostvaruje se scenarij Goldman Sachsa, gdje su u lipnju najavili da bi cijena nafte ovog ljeta mogla porasti i do 140 dolara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE