GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nekoliko pitanja za Vilija Beroša

Nekoliko pitanja za Vilija Beroša
TULUM I ZDRAVSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2021 / 19:57
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Gospodine Beroš, slažem se s Vama. Tulum, kako netko naziva druženje u covid bolnici, ili oproštaljku jedne medicinske sestre od kolega, može se reći da nije primjeren trenutku u kojem živimo.

Samo mjesto, iako je riječ o podrumu i "necovid" dijelu bolnice, bez epidemioloških mjera mogu tek dodatno pogoršati lošu sliku o tom događaju. Za mene, nije osobito lijepa niti činjenica da je i snimatelj tog filmića sudjelovao na tulumu pa to naknadno objavio. To dosta govori i o njemu.

Ali koji su porivi da se to snimi pa sada objavi, najvjerovatnije nikad nećemo saznati. Da je riječ o nekoj ljudskoj vrlini teško je reći. Možda još uvijek traju interni ratovi u našoj najsuvremenijoj bolnici koji su već doveli do smjena u vodstvu bolnice. To ovom događaju daje još jednu dimenziju. Jasno, opet negativnu.

Gospodine Beroš, kao sasvim pristojnom gospodinu postavio bih ipak jedno drugo pitanje, ili više njih i volio bih da mi odgovorite na njih, ne meni nego javnosti. Drago bi mi bilo čuti ono Vaše, "hvala Vam na tom pitanju", ali ne i odgovor bez odgovora.

Zašto su se okupili djelatnici covid bolnice na jednom takvom druženju? Opraštali su se od jedne svoje kolegice koja ih napušta, odlazi na rad u inozemstvo, napušta svoju Domovinu, možda i obitelj. Napušta naš zdravsteni sustav. Zašto, ministre Beroš? Možda za boljim poslom, plaćom, odnosom nadređenih. Zatražite odlučno da se i to istraži.

Zašto su, gospodine Beroš, svi ti sudionici tuluma za koje tražite sankcije za svoj rad u nemogućim uvjetima dobili tek simbolično veće plaće unatoč Vašim obećanjima, a neki čak i manje nego na svojim redovitim poslovima? Odlučno i to istražite i sankcionirajte.

Možda je na tulumu bio i neki od liječnika, specijalista u kojoj se nije susreo s intenzivnom njegom ili anesteziologijom čiju pripremu niste organizirali prošlog ljeta kada ste "pripremali" zdravstveni sustav za jesenji val pandemije? Nažalost, morao je učiti u nemogućim uvjetima, sa svakodnevnim smrtnim slučajevima. Priznat ćete da to nije lako. Istražite tko je za to kriv i jasno sankcionirajte ga.

I na kraju gospodine Beroš, jeste li istražili zašto je Vaša mlada kolegica u zaraznoj bolnici izvršila samoubojstvo i što ste poduzeli da zdrastveni sustav na takav čin ne navede još nekoga od liječnika?

P.S. Možda ste primijetili da sam Vas u ovom tekstu oslovljavao s gospodine Beroš i zapitali se zašto. Jer, prema stanju u zdravstvenom sustavu ministar očito niste. Ali gospodin jeste u svakom slučaju. Od odjeće do sladunjave spike koju već godinu dana uspješno prodajete hrvatskoj javnosti.

Tagovi: Vili Beroš, tulum u KB Dubrava, zdravstvo, hrvatsko zdravstvo
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE