GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ništa se neće promijeniti

Ništa se neće promijeniti
STARA PRIČA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 19:55
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Olako razbacivanje javnim izjavama dužnosnika svjedoči da se ništa neće promijeniti. I dalje će djeca stradavati, i dalje će povremeno bolesnicima nedostajati lijekova.

Tako veliki Vođa kojemu je trebalo dva dana da se oglasi povodom tragične smrti, ubojstva dvoipolgodišnje djevojčice, reagirao rečenicom promjenjivom na ovaj događaj, ali i na sva područja kojima kao predsjednik Vlade upravlja. I tako na internetskoj stranici njegove Vlade, njegovi PR stručnjaci izvukoše rečenicu kako se treba fokusirati na individualnu odgovornost i funkcionalni sustav koji tragedije prevenira. Ali ministre i članove Vlade ne dirajte, oni su zaduženi za protokol i formiranje, ali očito ne i funkcioniranje sustava.

Jer, kada bi oni bili odgovorni, kriv bi bio i onaj koji ih je izabrao, On. Ova izjava samo govori da se i nakon skoro pet godina ove politike na vlasti ništa neće promijeniti, politički prostor ispuniti će tek obećanja ali samo do lokalnih izbora u svibnju.

Kao svjedok mu se izjavom ponudio i ministar Aladrović koji je izjavio, izdvojiše PR stručnjaci na stranici Vlade, kako se reforme ne provode linčem i nasiljem. Ne provode, ministre, ali ste pristali na razgovor i s onima koji su pokrenuli linč (bacite pogled na komunikaciju sugovornice ministra na društvenim mrežama), a zanemarili one koji rade težak posao s najpotrebitijima. Njima ste na dušu, svakom socijalnom radniku, prepustili brigu po 200 do 300 obitelji. Kako i kada da ih upoznaju, kako i kada da im pomognu? Još jedan izdvojeni ministrov biser. On će, kaže, relaksirati mjere udomljavanja. Relaksirati? Ministre, niste vi trener fitnessa, vi bi trebali biti odgovorni državni službenik izabran da poboljša uvjete življenja. Izgleda ostaje nam samo relaksiranje javnog prostora olako danim i nepromišljenim i često besmislenim izjavama. Ni smrt nije povod za promjene.

I na kraju veli spasitelj, borac za zdravlje svakog hrvatskog čovjeka, kako sam sebe često naziva, ministar zdravstva, da su veledrogerijama dali jasan signal da Vlada želi riješiti problem dugova. Svaka čast ministre, Država će platiti svoje dugove. Kada? A i zašto, neka pokaže mišiće i ne plati i problem riješen. Jer i bez obzira na neplaćene dugove Vi, ministre zdravstva tvrdite da nikome neće nedostajati potrebiti lijek, posebno onima, kako ste kazali, najtežim bolesnicima. Vi i Vaši napravit ćete selekciju i odlučiti kome treba ili ne treba lijek. Od Vas smo očekivali, i obećavali ste, reforme. Od toga ništa. Zagrlili ste pandemiju i plešete ples smrti i s virusom, ali i s cijelim sustavom.

P.S. Javio se i Predsjednik, koji je proveo Uskrsne blagdane mimo društvenih mreža odmarajući se, izjavom kako je sustav kojem na dušu ide smrt male djevojčice, nefunkcionalan. Izgleda da je i on malo odgovoran, barem ako čita Ustav. U njemu piše da se predsjednik brine za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, da može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja i sudjeluje u raspravi. O njegovoj odgovornosti odlučuje Ustavni sud, u našem slučaju dvodomno tijelo formirano po na stranačko-ideološkoj osnovi, a o čemu svjedoče stalna izdvojena mišljenja. Nema promjena.

Tagovi: Andrej Plenković, Josip Aladrović, Zoran Milanović, Nova Gradiška, socijalni sustav, Jelena Veljača, zlostavljanje djece, Vili Beroš, dug bolnica
PROČITAJ I OVO
Hubei, najvažnija središnja kineska provincija
UČIMO KINU
Hubei, najvažnija središnja kineska provincija
KOLUMNA - Hubei ima 737 gradova, od kojih je najveći glavni grad Wuhan koji broji oko 11 milijuna stanovnika. To je najmnogoljudniji grad u središnjoj Kini i sedmi najveći grad u Kini. Preko noći postao je poznat cijelome svijetu...
Globalni zatvor i ubijanje virusa teškim naoružanjem
LOCKDOWN I POSLEDICE
Globalni zatvor i ubijanje virusa teškim naoružanjem
KOMENTAR - Virus će jednom nestati ovako ili onako, ali strašno će biti to društvo koje će on stvoriti, zapravo, koje je već stvorio. I to uz odobravanje mnogih koji su i sami sebe prijatno iznenadili svojim kapacitetom za oduševljeno prihvatanje Nenormalnog.
Zlato uzmiče pred bitcoinom
ZAŠTITA OD INFLACIJE
Zlato uzmiče pred bitcoinom
KOLUMNA - Tržište kriptovaluta i ovoga je tjedna donijelo poprilično uzbuđenja. Zanimljivo, najpopularnija kriptovaluta bitcoin ovoga puta nije bila u prvom planu.
Pandemijalci: Nezaposlenost i izgubljena COVID-19 generacija
IZGUBLJENA GENERACIJA
Pandemijalci: Nezaposlenost i izgubljena COVID-19 generacija
KOMENTAR - Mladi širom svijeta suočavaju se s ozbiljnim izazovima u obrazovanju, ekonomskom prosperitetu i mentalnom zdravlju.
Mogla si uzeti Mercedes
AFERE
Mogla si uzeti Mercedes
KOLUMNA - Slučaj Kovačević je rijedak, ako ne i jedini ovakve vrste i kalibra koji doživljava pravosudnu završnicu, od čijih sudionika svi peru ruke osim odanih odvjetnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE