GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objava fotografija iz ugostiteljskih objekata i GDPR

Objava fotografija iz ugostiteljskih objekata i GDPR
MEDIJI I GDPR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 19:52
Autor: Ines i Marko Krečak, Centar Feralis
KOLUMNA - Iako je kalendarski i dalje zima, nadolazeći mjeseci nam donose toplije vrijeme i prirodnu potrebu da što više slobodnog vremena provodimo na otvorenom.

Otvaranje terasa ugostiteljskih objekata nakon višemjesečne zabrane izazvane epidemiološkom situacijom dodatno pojačava želju za oživljavanjem starih navika duboko ukorijenjenim u našem mentalitetu za druženjima uz ispijanje kave. Običaji takvih druženja u većini naših gradova su kreirali i urbane fenomene nazvane „špica“, „đir“ i slično, a obuhvaćaju popularne lokacije za sve posjetitelje gdje isto tako zalaze i grupe građana koje privlače pozornost kao npr. sportaši, lokalni poslovni ljudi, televizijske osobe i slični, a čije prizore medijske kuće vole koristiti kao motiv za oslikavanje „pulsa“ javnog života grada. Pored toga, postoje i objekti koji su stekli popularnost mjesta za odličan provod čime su postali zanimljivi i medijima.

Premda takve fotografije rade profesionalci u stvaranju kvalitetnog doživljaja, dogodi se da osim medijskih kuća njihovu praksu slijede i nemedijski portali ali i sami ugostitelji ne posvećujući dovoljnu pažnju zakonitosti objavljenih fotografija. Isto može pokrenuti neželjene napore u smjeru pojedine fotografije ili cijele galerije, što primjerice može biti zahtjev pojedinca za uklanjanjem određene fotografije, ali isti svoje nezadovoljstvo može iskazati prigovorom ili pritužbom nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu podataka (AZOP)

Bez obzira na razinu razumijevanja Opće uredbe (GDPR) i činjenice da fotografija na kojoj se nalazi pojedinac ne znači nužno i njenu nezakonitu objavu, upravo je GDPR osnova koja se često koristi kao opravdan razlog u ostvarivanju zahtjeva za uklanjanjem objavljenih fotografija.

Stoga se često pitamo što je s takvim fotografijama i njihovim objavama u smislu GDPR-a ali ne samo od strane medija nego i od strane nemedijskih portala i samih ugostitelja koji takve fotografije objavljuju na svojim web stranicama i društvenim mrežama?

Koji je valjani temelj za prikupljanje i objavu fotografije s događanja u organizaciji ugostiteljskih objekata kao što su party, proslave, otvorenja i slično?

Prije svega treba razgraničiti da neće uvijek biti isti zakonit temelj sukladno GDPR za objavu fotografije od strane medijske kuće i za objavu fotografije od strane nemedijskog portala ili ugostitelja. Naime, mediji će u većini slučajeva medijski sadržaj objavljivati u skladu sa svojim posebnim izuzećima u GDPR i primjenama posebnog propisa koji se odnosi samo na medije kao djelatnost.

Jedno od najčešćih pitanja koje se postavlja jest ono je li potrebna privola za objavu takve fotografije.

Privola se u određenim situacijama može koristiti, ali najčešće ona neće biti potrebna i to onda kada organizator događanja ili vlasnik ugostiteljskog objekta (voditelj obrade) utvrdi valjani legitimni interes za takvu vrstu obrade osobnih podataka. Pri tome treba jasno razlikovati objavu fotografije s određenog događanja od strane medijske kuće i objavu fotografije na web stranici i društvenoj mreži od strane ugostitelja ili drugog, nemedijskog portala.

Legitimni interesi ugostitelja mogu predstavljati valjanu osnovu za obradu podataka pod uvjetom da interesi ili temeljna prava i slobode gosta (ispitanika) nemaju prednost. Postojanje takvog legitimnog interesa zahtijeva procjenu, među ostalim i toga može li gost u vrijeme i u kontekstu prikupljanja osobnih podataka razumno očekivati obradu u dotičnu svrhu.

Pri tome je važno imati na umu da bi interesi i temeljna prava posjetitelja mogli nadvladati interes ugostitelja ili organizatora ako se osobni podaci obrađuju u okolnostima u kojima ispitanici razumno ne očekuju daljnju obradu. Primjerice, ako imamo ugostiteljski objekt u kojem se održava npr. određeni party ili je to mjesto koje je „popularno“ za večernje izlaske i objavljuje fotografije noćnog života na društvenim mrežama i slično, onda gost tog ugostiteljskog objekta realno može pretpostaviti takvu vrstu obrade.

Međutim, ako se fotografira u svrhu objave u nekoj od rubrika nemedijskog portala ili radi promoviranja ugostiteljskog objekta, a ugostiteljski objekt u kojem se fotografira nema organiziran nikakav događaj, niti je aktivan na društvenim mrežama i slovi kao intimnije mjesto, onda teško možemo pretpostaviti da bi gost tog ugostiteljskog objekta mogao pretpostaviti takvu vrstu obrade svojih osobnih podataka, tj. fotografiranje i javno objavljivanje snimljenih fotografija. To znači da ne bi mogli utvrditi valjani legitimni interes jer gost ne bi realno mogao očekivati takvu vrstu obrade svojih osobnih podataka.

Što to znači za vlasnika ugostiteljskog objekta (voditelja obrade)?

Pojednostavljeno, ugostiteljski objekt bilo da je to „špica subotom ujutro“, live nastup, večernji izlazak ili drugi vid zabave ima mogućnost utvrditi valjanu osnovu za fotografiranje i javnu objavu fotografija posjetitelja na temeljem svog legitimnog interesa bez korištenja posebne privole fotografiranih osoba kada su zadovoljeni određeni preduvjeti.

Prije svega ovdje pretpostavljamo da su zadovoljeni osnovni kriteriji za utvrđivanje legitimnog interesa:

• Vlasnik ugostiteljskog objekta (voditelj obrade) ima interes za takvim fotografijama i njihovom objavom, jer s time na određen način promovira svoj posao čime pridonosi uspješnosti svog poslovanja znajući koliko pozitivan marketing bitno utječe održivost pojedinih poslovanja;
• Posjetitelji takvih događanja ili ugostiteljskih objekata u određenom periodu mogu razumno očekivati fotografiranje u svrhu promocije ugostiteljskog objekta/događanja ili informiranja o životu i noćnoj zabavi;
• Posjetitelji su obavješteni o takvoj mogućnosti i omogućeno im je ostvarivanje njihovih prava;
• Poduzete su prethodno potrebne radnje i određene organizacijske i tehničke mjere zaštite osobnih podataka.

Što bi organizator/ugostiteljski objekt u osnovi trebao prethodno učiniti da bi takva obrada bila valjana?

1. Provesti test razmjernosti (ravnoteže) u nekoliko jednostavnih koraka u kojima se daju odgovori na ključna pitanja kako bi se utvrdio da li je moguće utvrditi valjani legitimni interes;

2. Na valjani način pružiti informacije o obradi osobnih podataka i obavijestiti posjetitelje o mogućnosti fotografiranja i javne objave snimljenih fotografija kao načinu isticanja prigovora onda kada ne žele da ih se snimi i javno objavi njihova fotografija. U slučaju opravdanog prigovora gosta tada se legitimni interes neće primjenjivati samo na tu konkretnu osobu. Pri takvom utvrđivanju bitnu stavku čini, između ostaloga, i to je li na fotografiji istaknut pojedinac ili je u pitanju skupna fotografija. Također treba uzeti u obzir je li osoba „označena“ prilikom objave na društvenoj mreži te da li ju se jasno može identificirati i slično.

Kada se radi o objavi fotografije djeteta bitno je istaknuti da se takva objava ne može temeljiti na legitimnom interesu ukoliko se određenom fotografijom pojedino dijete ciljano izdvaja iz mase. S druge strane, fotografiranje djece u skupini predstavljalo bi grupnu fotografiju u kojoj se fokus ne nalazi na pojedincu i tada bi se mogao koristiti legitimni interes kao osnova za objavu fotografije u skladu s GDPR.

3. Prema potrebi poduzeti dodatne radnje kako bi se zaštitila privatnost sudionika događanja/posjetitelja objekta, kao što je primjerice, kontrolirano fotografiranje i kontrolirana objava fotografija.

Objava atraktivnih fotografija je magnet za čitatelje. Dodatna educiranost fotografa i provjera usklađenosti foto materijala uoči njihove objave ne znači nužno odricanje na popularnosti niti sadržaja fotografija. Naprotiv, zakonita obrada osobnih podataka omogućuje siguran rast popularnosti, a samim tim i podizanje ugleda ugostiteljskog objekta ili nemedijskog portala u percepciji čitatelja. Nasuprot takvim preporukama, uvijek postoji ostvariv rizik od zahtjeva pojedinca za povlačenjem fotografija ali i od rizika podnošenja pritužbe Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Tagovi: Agencija za zaštitu osobnih podataka. objava fotografija iz ugostiteljskih objekata, GDPR, obrada podataka, fotografiranje, portali, mediji
PROČITAJ I OVO
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
VISOKE VALUACIJE
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
KOLUMNA - Valuacije su povijesno iznad prosjeka, jer su bile više u gotovo 150-godišnjoj povijesti tek na vrhuncu dot-com balona prije nešto više od 20 godina.
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KORONA I POLITIKA
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KOMENTAR - Teza koje su se dosjetili neki političari, naime, da katastrofe nema zato što su djelovale poduzete mjere, neodrživa je bez jasnog dokaza.
Capak postao i vođa navijača
NOVI BISER
Capak postao i vođa navijača
KOLUMNA - Navijanje uz epidemiološki prihvatljivi način, poruka je Krunoslava Capaka. Razmišljam o njegovoj preporuci i zamišljam ekipu kako proslavlja gol repke nježno se dotičući laktovima.
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
SANKCIJE
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
KOMENTAR - Diktator terorizira svoj narod. Zemlja napada svog susjeda. Režim radi na razvijanju nuklearnog oružja. To su uobičajene krize koje prijete miru, stabilnosti i nacionalnim interesima. Kako se njima suprotstaviti?
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka
ANALIZA
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka

ANALIZA - Transakcija je dobra vijest i za Hrvatsku, točnije za Rafineriju Rijeka jer sad više nema nikakve sumnje da će se realizirati najavljena velika ulaganja. Slovenija je prirodno tržište za Rafineriju Rijeka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE