GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pedeset baklji za navijača predsednika

Pedeset baklji za navijača predsednika
NAVIJAČI, STRANKE I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 19:11
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Aleksandar Vučić je 5. marta napunio pedeset godina. Šesto hiljada članova Srpske napredne stranke nije krilo ushićenje.

Neki su bili krajnje “kreativni“. Prvi su se oglasili omladinci SNS-a iz Kosovske Mitrovice koji su u čast predsednika Srbije bakljama tačno u ponoć ispisali broj 50 i taj snimak objavili na YouTubeu.

Obožavaoci lika i dela srpskog predsednika uspeli su da preduhitre u čestitanju čak i najmilije i to kako dolikuje, u navijačkom maniru, bakljama, vatrom i dimom.

Znaju da je Aleksandar proveo mladost među navijačima na tribinama i da će to rastopiti njegovo tvrdo ali pravedno srce.

Ni u Nišu nisu bili mnogo originalniji. Što je sigurno, sigurno je. Ponovo su paljene baklje, razvijani transparenti i lepljene poruke „Moj predsednik Aleksandar Vučić“ i „Srećan rođendan, predsedniče“. Proslavu je snimao dron.

Ovakva ljubav i snishodljivost prema predsedniku karakteristična je za autoritarne režime u Aziji, ali evo sada možete gledati i u Evropi.

Javna je tajna da sa minimumom obrazovanja i razvijenom veštinom laktanja, gaženja preko leševa i ulizivanja, možeš dosegnuti visine na srpskom političkom nebu ako si drug član SNS-a. Naravno, širok je dijapazon poslova i funkcija koje se nude u srpskom wonderlandu.

Osim toga, mlađani ulizice znaju da je navijanje predsednikova prva ljubav. Zna se da je Vučić u mladosti bio pripadnik Delija i sam je o tome u javnosti više puta govorio. Za hrvatski nedeljnik "Globus" hvalio se 2008. godine svojim navijačkim podvizima:

"Mene su svojevremeno u Zagrebu pritvarali kad sam dolazio na utakmice između Dinama i Crvene zvezde. Često sam se tukao, mislim da to znaju i vođe Bad Blue Boysa (BBB). Teško da će ijedan od vođa BBB reći da sam kukavica. Znaju to Hasan, Šejtan i Sarma. Oni su bili vođe Dinamovih navijača zajedno sa Sandrom Kokanom. (…) Sve vođe BBB sam dobro poznavao. Dugo godina sam se čuo s Hasanom. On mi je jednom u Pirovcu, mestu pored Šibenika, spasao život. Bilo je to uoči početka rata u Hrvatskoj, kad su svi oni bili protiv Srba, a ja, valjda, namerno govorio nešto što njima nije bilo po volji."

U Vučićevoj Srbiji jasno je kako mlad čovek brzo može da napreduje. Naprednjaci početnici anketiraju građane po pijacama, zatim idu od stana do stana. Ako se istaknu, sledeći nivo je botovanje u javnim preduzećima. Sledeći nivo je funkcija u nekoj opštini...a onda odjednom postaneš ministar ili šef nekog javnog preduzeća. Ako ste potekli iz bratstva navijača možete da radite i u policiji ili BIA. Samo nebo je granica.

Ako se i dalje pitate kako do uspeha, nemojte čitati knjige samopomoći, dovoljno je da palite baklje i pažljivo pratite važne datume. Ko zna gde vas to može dovesti.

„Mi smo puni snage
mi smo puni volje
mi idemo napred
brže, jače, bolje“.

Foto: Facebook / M. Spasić

Tagovi: Aleksandar Vučić, navijači, Srpska napredna stranka, Delije, Bad Blue Boys, Dinamo, Kosovska Mitrovica
PROČITAJ I OVO
Domovinski p(re)okret
OSIPANJE
Domovinski p(re)okret
KOLUMNA - Klub zastupnika Domovinskog pokreta spao je na deset članova. Neki zločesti komentari kažu da će to vrlo brzo spasti samo na bracu i seku.
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
NEDOPUSTIVO
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
KOLUMNA - Imovinske kartice nepresušan su izvor primjera maštovitosti, a ponekad i gluposti hrvatskih političara.
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
NASLJEDNIK MERKEL
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
KOMENTAR - Novi šef CDU-a Armin Laschet nastavit će putem centra koji je utabala Angela Merkel. On mora ujediniti stranku koju čeka rasprava o kandidatu za kancelara.
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
PREVISOK DUG
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
KOLUMNA - Američki javni dug već iznosi 27 bilijuna dolara i premašio je vrijednost godišnjeg BDP-a. U SAD-u, gdje se dolari mogu tiskati po volji, to čak i nije takav problem, zabrinjavajuće je što su sve vrste imovine napuhane.
Kosturi iz ormara
KRIMINAL U OBNOVI
Kosturi iz ormara
KOLUMNA - Banovina ili Banija, Banija ili Banovina tema je koja je bila tek predjelo gladnoj i izluđenoj političkoj javnosti (običnom puku, medijima, političkim strankama, znanstvenicima). Bačenu kost oglodao sam i sam i prejeo se, Od podvale me još uvijek želudac boli.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE