GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pedeset baklji za navijača predsednika

Pedeset baklji za navijača predsednika
NAVIJAČI, STRANKE I POLITIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 19:11
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Aleksandar Vučić je 5. marta napunio pedeset godina. Šesto hiljada članova Srpske napredne stranke nije krilo ushićenje.

Neki su bili krajnje “kreativni“. Prvi su se oglasili omladinci SNS-a iz Kosovske Mitrovice koji su u čast predsednika Srbije bakljama tačno u ponoć ispisali broj 50 i taj snimak objavili na YouTubeu.

Obožavaoci lika i dela srpskog predsednika uspeli su da preduhitre u čestitanju čak i najmilije i to kako dolikuje, u navijačkom maniru, bakljama, vatrom i dimom.

Znaju da je Aleksandar proveo mladost među navijačima na tribinama i da će to rastopiti njegovo tvrdo ali pravedno srce.

Ni u Nišu nisu bili mnogo originalniji. Što je sigurno, sigurno je. Ponovo su paljene baklje, razvijani transparenti i lepljene poruke „Moj predsednik Aleksandar Vučić“ i „Srećan rođendan, predsedniče“. Proslavu je snimao dron.

Ovakva ljubav i snishodljivost prema predsedniku karakteristična je za autoritarne režime u Aziji, ali evo sada možete gledati i u Evropi.

Javna je tajna da sa minimumom obrazovanja i razvijenom veštinom laktanja, gaženja preko leševa i ulizivanja, možeš dosegnuti visine na srpskom političkom nebu ako si drug član SNS-a. Naravno, širok je dijapazon poslova i funkcija koje se nude u srpskom wonderlandu.

Osim toga, mlađani ulizice znaju da je navijanje predsednikova prva ljubav. Zna se da je Vučić u mladosti bio pripadnik Delija i sam je o tome u javnosti više puta govorio. Za hrvatski nedeljnik "Globus" hvalio se 2008. godine svojim navijačkim podvizima:

"Mene su svojevremeno u Zagrebu pritvarali kad sam dolazio na utakmice između Dinama i Crvene zvezde. Često sam se tukao, mislim da to znaju i vođe Bad Blue Boysa (BBB). Teško da će ijedan od vođa BBB reći da sam kukavica. Znaju to Hasan, Šejtan i Sarma. Oni su bili vođe Dinamovih navijača zajedno sa Sandrom Kokanom. (…) Sve vođe BBB sam dobro poznavao. Dugo godina sam se čuo s Hasanom. On mi je jednom u Pirovcu, mestu pored Šibenika, spasao život. Bilo je to uoči početka rata u Hrvatskoj, kad su svi oni bili protiv Srba, a ja, valjda, namerno govorio nešto što njima nije bilo po volji."

U Vučićevoj Srbiji jasno je kako mlad čovek brzo može da napreduje. Naprednjaci početnici anketiraju građane po pijacama, zatim idu od stana do stana. Ako se istaknu, sledeći nivo je botovanje u javnim preduzećima. Sledeći nivo je funkcija u nekoj opštini...a onda odjednom postaneš ministar ili šef nekog javnog preduzeća. Ako ste potekli iz bratstva navijača možete da radite i u policiji ili BIA. Samo nebo je granica.

Ako se i dalje pitate kako do uspeha, nemojte čitati knjige samopomoći, dovoljno je da palite baklje i pažljivo pratite važne datume. Ko zna gde vas to može dovesti.

„Mi smo puni snage
mi smo puni volje
mi idemo napred
brže, jače, bolje“.

Foto: Facebook / M. Spasić

Tagovi: Aleksandar Vučić, navijači, Srpska napredna stranka, Delije, Bad Blue Boys, Dinamo, Kosovska Mitrovica
PROČITAJ I OVO
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOREKCIJA
Napad na Izrael intenzivirat će korekciju na tržištima
KOLUMNA - Energetski sektor je ove godine u lijepom plusu, zaslugom stalno rastućih cijena nafte.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE