GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poslovni rezultati odlični, Wall Street obara rekorde

Poslovni rezultati odlični, Wall Street obara rekorde
TRŽIŠTE KAPITALA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2021 / 08:12
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Usred smo sjajne sezone objavljivanja poslovnih rezultata tvrtki za treće tromjesečje.

Do sada je oko polovice tvrtki uključenih u indeks S&P500 prijavilo svoje poslovanje za treće tromjesečje ove godine, gdje je agregat zabilježio rast prihoda od 15% i rast dobiti od 35% na godišnjoj razini. Dobre tromjesečne rezultate prati i rast dionica, zbog čega su indeksi poput S&P500 i Dow Jonesa dosegnuli rekordne vrijednosti.

Nakon nervoznog i negativnog rujna, optimizam se brzo vratio na tržišta. Mjesečna dobit S&P 500 indeksa bila je najveća u listopadu ove godine, vrlo dobrih 7%.

S obzirom na dobre rezultate tvrtke, s obzirom na nastavak niskih kamata i s obzirom da se listopad smatra mjesecom štednje, možemo spomenuti da štediše dio viška gotovine mogu izdvojiti za periodična ulaganja. Za većinu manjih ulagača ili kućanstava prikladna su povremena ulaganja koja prate određeni indeks. Među njima, u smislu omjera između rizika i očekivanog prinosa, najprikladnija je investicijska strategija ona koja prati izloženost dionicama globalnog indeksa.

S obzirom na povijesno niske kamatne stope, može se očekivati da je dio viškova gotovine u velikoj većini kućanstava prikladno povremeno ulagati na tržišta kapitala.

Periodična ulaganja i štednja trebaju biti prisutni što je više moguće, bez obzira na okolnosti. Istodobno, možemo spomenuti da je periodično ulaganje otpornije na volatilnost tržišta kapitala, jer ovakav način ulaganja smanjuje rizik od lošeg "tajminga" ili lošeg vremena ulaska na tržište.

Sljedećeg tjedna očekujemo da će glasanje u američkom Senatu donijeti najmanje 1,85 bilijuna dolara javne potrošnje na socijalnu i infrastrukturu. Navedena potrošnja trebala bi se platiti povećanjem poreza za korporacije i pojedince s visokim dohotkom.

Tagovi: tržište kapitala, Federalne rezerve, američka ekonomija, Wall Street, maloprodaja, industrijska proizvodnja
PROČITAJ I OVO
Kako istražiti tržište: Korisni alati za donošenje prave poslovne odluke
PREPORUKE
Kako istražiti tržište: Korisni alati za donošenje prave poslovne odluke
KOLUMNA - Istraživanje tržišta preduvjet je kvalitetnog marketinga, odnosa s kupcima, kao i stupnja uspješnosti vašeg poslovanja i zarade općenito. To je neophodan korak ako želite da vaša usluga ili proizvod dođe do zainteresiranih ljudi u pravo vrijeme.
Kako je pandemija promijenila navike potrošača u regiji?
PROMIJENJENE NAVIKE
Kako je pandemija promijenila navike potrošača u regiji?
KOLUMNA - Internetska kupovina posljednjih je godina u porastu u svijetu. Iako u određenoj mjeri zaostaje, naše se tržište sve više orijentira na ovu vrstu kupovine.
Ranjivost kulturnog sektora u jugoistočnoj Europi
KULTURA I PANDEMIJA
Ranjivost kulturnog sektora u jugoistočnoj Europi
KOLUMNA - Pomoć od strane asocijacija, mreža i drugih vidova organiziranja podrške poput crowdfundinga bilo je najviše prisutno u Srbiji (49 %), zatim u Sloveniji (45,1 %) i u Hrvatskoj (36,4 %) .
Panika na tržištima, karte se iznova miješaju
VIRUS I TRŽIŠTA
Panika na tržištima, karte se iznova miješaju
KOLUMNA - Kad se već činilo da su financijska tržišta otporna na koronu, val rasprodaja pogodio je gotovo sve vrste imovine u petak.
Pristajete li na društvo građana prvog i drugog reda?
SUMORNA BUDUĆNOST
Pristajete li na društvo građana prvog i drugog reda?
KOLUMNA - Koje god bilo naše osobno mišljenje o cjepivu, jednostavno moramo zastupati načelo ''Audiatur et altera pars'' – ''Neka se čuje i druga strana!''
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE