GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rušenjem do pobjede

Rušenjem do pobjede
PREDIZBORNA OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 17:16
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - I kad smo gotovo pomislili da je kraj predizbornim basnama, glupostima, nebulozama, krugu čudotvoraca pridružila se i jedna kandidatkinja za gradonačelnika Grada Zagreba.

Ali prije toga da podsjetimo na neke izjave, obećanja koja su već ušle u legendu. Kandidat HDZ-a obećao je u prvoj godini mandata izgradnju tvornice cjepiva za koronu i ne samo koronu, nego i za karcionom kakva još ne postoji u svijetu. Kandidat Mosta planira srušiti cijeli Donji grad, prodati parcele privatnim investitorima koji bi u prvu ruku trebali zbrinuti stanare srušenih kuća, zatim izgraditi nove još starije i ljepše (prisjetimo se rata i samozvanog ministra turizma Vučurevića) ali na svaku i dodati po koji kat za sebe.

Dosadašnja katnost bila bi za sadašnje stanare koje bi novi stan, kao i državu koštao "nula" kuna, a dogradnja bi bila nagrada za tajkune dobrotvore. Kandidat Možemo! vidi svoju snagu u nekoliko stotina uhljeba koji ga hrane, unazad nekoliko godina, informacijama o stvarnom stanju u Gradu Zagrebu. Baš oni su ti na čijim krilima će doći do promjene, neka njih ne dira jer će informacije inače krenuti nekim drugim zaštitnicima.

Društvu vizionara pridružila se i zamjenica gradonačelnika Zagreba, obnašateljica dužnosti Gradonačelnika i kandidatkinja Bandić Milan 365 Stranke rada i solidarnosti na predstojećim izborima doktorica znanosti Jelena Pavičić Vukičević (doktorica znanosti na području društvenih znanosti - pedagogija). Nakon sjajne pobjede Dinama protiv Tottenthama koji je dobio brojne čestitke (čak i od Milanovića i Plenkovića koji nisu u stanju sjesti za stol i porazgovarati) nogomet je u svoju predizbornu kampanju uključila i Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon što je rekla da neće dirati u socijalnu politiku bivšeg gradonačelnika ali neke, nije rekla koje, greške neće raditi. Pretpostaviti je da je mislila na sve greške oko stadiona u Maksimiru koji godinama predstavlja arhitektonsko ruglo metropole, ruglo koje je koštalo stotine i stotine milijuna eura.

Veliki projekti, pa djelomična realizacija, pa izmjene, pa gradnja, pa dogradnja a sve to iz naših džepova u kese tajkuna i političara. Očito da u svemu tome nije bilo grešaka o kojima je govorila dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević jer, izgleda, da to spada u socijalnu politiku koju neće mijenjati. Socijalnu u svakom slučaju jer bez igara nema zadovoljstva naroda.

"Naložila sam da se sruši istočna tribina stadiona u Maksimiru jer je to puno jeftinije nego njena sanacija", slavodobitno je to izjavila na državnoj dalekovidnici (s obzirom na medijski tretman moguće je da HDZ i dalje računa na Bandić Milan 365 Stranku rada i solidarnosti). Izjavila je, kako će to obaviti, srušiti, do izbora, valjda vjerujući da će joj to donijeti velike političke poene. Paralelno natječajem doći će do projekta nove istočne tribine. Na pitanje novinarke odakle novac, samouvjereno je odgovorila da će novca biti, da novca ima. Međutim nije rekla, niti je novinarka pitala ima li stadion osim istočne, i neke druge tribine, neke druge sadržaje koji bi morali činiti jedinstvenu cjelinu, oku ugodnu, a u funkciji uporabljivu.

Maksimirski stadion na putu je da i dalje ostane dograđeno ruglo na kraju Grada i predizborna tema svakih izbora.

P.S. Možda i nedograđeno ruglo, jer ako ga ova vlast sruši, istočnu tribinu umjesto predizbornih plakata, a izbore izgubi, znajući nas, neki drugi pobjednici se na to neće ni osvrnuti. Nije pedagoški ni od jednih ni od drugih, sadašnjih i budućih.

Tagovi: izbori u Zagrebu, stadion Maksimir, Jelena Pavičić Vukičević, Možemo!, Zvonimir Troskot, Davor Filipović, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Osam godina otkako je otišao jedan od nas
UNO DI NOI
Osam godina otkako je otišao jedan od nas
KOLUMNA - Legendarni Dinamov trener Josip Kuže preminuo je na današnji dan prije osam godina.
Inflacija je teško uhvatljiva životinja
CIJENE I PREDVIĐANJA
Inflacija je teško uhvatljiva životinja
ANALIZA - Sigurno je samo da će inflacija tijekom ljeta i rane jeseni biti puno veća nego u prošlosti. Međutim, mogu li se ovakva kretanja nastaviti do kasne jeseni, to već spada u kategoriju proročanstva.
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
VISOKE VALUACIJE
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
KOLUMNA - Valuacije su povijesno iznad prosjeka, jer su bile više u gotovo 150-godišnjoj povijesti tek na vrhuncu dot-com balona prije nešto više od 20 godina.
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KORONA I POLITIKA
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KOMENTAR - Teza koje su se dosjetili neki političari, naime, da katastrofe nema zato što su djelovale poduzete mjere, neodrživa je bez jasnog dokaza.
Capak postao i vođa navijača
NOVI BISER
Capak postao i vođa navijača
KOLUMNA - Navijanje uz epidemiološki prihvatljivi način, poruka je Krunoslava Capaka. Razmišljam o njegovoj preporuci i zamišljam ekipu kako proslavlja gol repke nježno se dotičući laktovima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE