GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rušenjem do pobjede

Rušenjem do pobjede
PREDIZBORNA OBEĆANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 17:16
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - I kad smo gotovo pomislili da je kraj predizbornim basnama, glupostima, nebulozama, krugu čudotvoraca pridružila se i jedna kandidatkinja za gradonačelnika Grada Zagreba.

Ali prije toga da podsjetimo na neke izjave, obećanja koja su već ušle u legendu. Kandidat HDZ-a obećao je u prvoj godini mandata izgradnju tvornice cjepiva za koronu i ne samo koronu, nego i za karcionom kakva još ne postoji u svijetu. Kandidat Mosta planira srušiti cijeli Donji grad, prodati parcele privatnim investitorima koji bi u prvu ruku trebali zbrinuti stanare srušenih kuća, zatim izgraditi nove još starije i ljepše (prisjetimo se rata i samozvanog ministra turizma Vučurevića) ali na svaku i dodati po koji kat za sebe.

Dosadašnja katnost bila bi za sadašnje stanare koje bi novi stan, kao i državu koštao "nula" kuna, a dogradnja bi bila nagrada za tajkune dobrotvore. Kandidat Možemo! vidi svoju snagu u nekoliko stotina uhljeba koji ga hrane, unazad nekoliko godina, informacijama o stvarnom stanju u Gradu Zagrebu. Baš oni su ti na čijim krilima će doći do promjene, neka njih ne dira jer će informacije inače krenuti nekim drugim zaštitnicima.

Društvu vizionara pridružila se i zamjenica gradonačelnika Zagreba, obnašateljica dužnosti Gradonačelnika i kandidatkinja Bandić Milan 365 Stranke rada i solidarnosti na predstojećim izborima doktorica znanosti Jelena Pavičić Vukičević (doktorica znanosti na području društvenih znanosti - pedagogija). Nakon sjajne pobjede Dinama protiv Tottenthama koji je dobio brojne čestitke (čak i od Milanovića i Plenkovića koji nisu u stanju sjesti za stol i porazgovarati) nogomet je u svoju predizbornu kampanju uključila i Jelena Pavičić Vukičević.

Nakon što je rekla da neće dirati u socijalnu politiku bivšeg gradonačelnika ali neke, nije rekla koje, greške neće raditi. Pretpostaviti je da je mislila na sve greške oko stadiona u Maksimiru koji godinama predstavlja arhitektonsko ruglo metropole, ruglo koje je koštalo stotine i stotine milijuna eura.

Veliki projekti, pa djelomična realizacija, pa izmjene, pa gradnja, pa dogradnja a sve to iz naših džepova u kese tajkuna i političara. Očito da u svemu tome nije bilo grešaka o kojima je govorila dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević jer, izgleda, da to spada u socijalnu politiku koju neće mijenjati. Socijalnu u svakom slučaju jer bez igara nema zadovoljstva naroda.

"Naložila sam da se sruši istočna tribina stadiona u Maksimiru jer je to puno jeftinije nego njena sanacija", slavodobitno je to izjavila na državnoj dalekovidnici (s obzirom na medijski tretman moguće je da HDZ i dalje računa na Bandić Milan 365 Stranku rada i solidarnosti). Izjavila je, kako će to obaviti, srušiti, do izbora, valjda vjerujući da će joj to donijeti velike političke poene. Paralelno natječajem doći će do projekta nove istočne tribine. Na pitanje novinarke odakle novac, samouvjereno je odgovorila da će novca biti, da novca ima. Međutim nije rekla, niti je novinarka pitala ima li stadion osim istočne, i neke druge tribine, neke druge sadržaje koji bi morali činiti jedinstvenu cjelinu, oku ugodnu, a u funkciji uporabljivu.

Maksimirski stadion na putu je da i dalje ostane dograđeno ruglo na kraju Grada i predizborna tema svakih izbora.

P.S. Možda i nedograđeno ruglo, jer ako ga ova vlast sruši, istočnu tribinu umjesto predizbornih plakata, a izbore izgubi, znajući nas, neki drugi pobjednici se na to neće ni osvrnuti. Nije pedagoški ni od jednih ni od drugih, sadašnjih i budućih.

Tagovi: izbori u Zagrebu, stadion Maksimir, Jelena Pavičić Vukičević, Možemo!, Zvonimir Troskot, Davor Filipović, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Bliska budućnost donosi nižu inflaciju, ali i slabiji ekonomski rast
EKONOMSKA SLIKA
Bliska budućnost donosi nižu inflaciju, ali i slabiji ekonomski rast
KOLUMNA - Uz barem privremeno smirivanje bankarske krize, Dow Jones započeo je tjedan pozitivno, no u utorak je bilo više nervoze nakon što su prinosi na obveznice počeli rasti.
Vjerodstojnost središnjih banaka ponovo na testu
BANKARSKA KRIZA
Vjerodstojnost središnjih banaka ponovo na testu
KOLUMNA - Mjere središnjih banaka i vlada za sada su donijele samo olakšanje tržištima, ali vjerojatno još ne i rješenja.
Slovensko tržište kapitala predstavlja jedno od sigurnijih utočišta
TRŽIŠTE KAPITALA
Slovensko tržište kapitala predstavlja jedno od sigurnijih utočišta
KOMENTAR - Slovenska poduzeća imaju stabilnu financijsku situaciju te stabilnim i rastućim poslovanjem omogućuju visoke dividende, što privlači domaće i strane investitore.
Tržište polovnih automobila u 2023. godini: Što se očekuje?
TRENDOVI
Tržište polovnih automobila u 2023. godini: Što se očekuje?
ANALIZA - Tržište polovnih automobila je oduvijek bilo značajan dio automobilske industrije i očekuje se da će nastaviti rastI u narednim godinama.
Investitori u zlato i bitcoin profitirali od bankarske krize
TRŽIŠNA PREVIRANJA
Investitori u zlato i bitcoin profitirali od bankarske krize
KOLUMNA - Kriza likvidnosti koja je zahvatila neke banke u SAD-u i Europi (američki Fed pomogao im je s rekordnih 153 milijarde dolara) i dalje plaši ulagače, a zauzvrat potiče rast cijena zlata i bitcoina koji su porasli za 32 posto na tjednoj bazi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE