GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slučaj Davora Filipovića: Plenković opet odlučio vlast u Zagrebu pokloniti Bandiću

Slučaj Davora Filipovića: Plenković opet odlučio vlast u Zagrebu pokloniti Bandiću
ALIBI KANDIDAT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2021 / 19:18
Autor: Nikola Bekavac
KOLUMNA - Može li Davor Filipović dobiti izbore u Zagrebu? Teoretski je moguće kada bi mu protukandidati bili samo još preostala šestorica SKOJ-evaca (poznata partizanska priča o Sedam sekretara SKOJ-a).

Davor Filipović kandidat HDZ-a u Zagrebu, bolji je od Vanđelića i svih ostalih HDZ-ovaca, kako ga je opisao veliki Vođa Andrej Plenković. To, pak mogu povjerovati samo oni koji su tu izjavu pročitali, ali ne i gledali i slušali. Jer tada bi primijetili ne baš vedar izraz lica i optimističnu boju glasa velikog Vođe.

Nije mu lako, jer se ne događa baš često da ga netko odbije kada on velikodušno nudi kandidature za visoke funkcije. A Vanđeliću je nudio, izgleda, samo zato, što su mu u kadrovskom bazenu poslušnih ostali samo SKOJ-evci, mladež HDZ-a. Vanđelić ipak iza sebe ima zavidnu karijeru i očito nije imao potreba, ni političkih ni interesnih, dokazivati se provodeći neku od politika u koju, kao što smo vidjeli, baš i ne vjeruje.

Iako u natječaju za čelno mjesto Fonda za obnovu nije bila poslušnost, izgleda da će sada biti. Odluka je već donesena po receptu koji je objavio Željko Kerum. Vanđelić će biti tehnički, privremeni i kratkotrajni stanovnik Zagreba a zakon koji su njemu prilagodili možda pomogne u kandidaturi nekom od drugih koje se sjete na naglo doseliti u Zagreb i spasiti ga).

Da pojasnim ono SKOJ-evac. Davor Filipović podviknuo je u jednoj prigodi na Milana Bandića, dugovječnog zagrebačkog gradonačelnika i podupiratelja velikog Vođe i koalicijskog partnera svoje stranke i vrlo brzo dobio po prstima.

„Plenkovću, smiri malo tog svog neukroćenog SKOJ-evca, treba ga podštucati“, poručio je tada, na svoj način bahato Milan Bandić i riječi padoše na plodno tlo.

Sam Bandić ima poseban osjećaj prema SKOJ-evcima. Sjetimo se samo kakvu je potragu pokrenuo za glavom Ive Lole Ribara iz parka u Ulici baruna Filipovića na Črnomercu. Koalicija 365 sastavljena od Stranke rada i solidarnosti i HDZ-a nastavila je vladati Zagrebom, a kako stvari stoje, mogla bi se ta „izvanbračna“ zajednica potvrditi i u svibnju. Izvanbračna, jer brak nikada nije zakonski proglašen, a funkcioniraju na obostrano zadovoljstvo bolje nego neke bračne zajednice.

A Davore, jesu li tebe pitali „kaj bi ti štel?“ (reklo bi se po „Tušekovom poučku„). Nema potrebe špekulirati, odluka je pala u Središnjici i ona se ne odbija. Davoru Filipoviću nitko ne može poreći obrazovanje, stručnost (dokazanu i dodatnim primanjima koje nudi politika, razna članstva i predsjedanja), profesuru na fakultetu, do sada čistu političku karijeru, mladost, energiju.

Ali isto tako nitko ne može ustvrditi da su za njega čuli i svi HDZ-ovci u Zagrebu a kamoli građani Zagreba koji će u svibnju odlučivati. O iskustvu upravljanja velikim sustavom kao što je milijunski Zagreb predlagači nisu ni razmišljali. I tu ni krivog ni dužnog treba spomenuti Joška Klisovića kojeg krasi slična "popularnost" među širokim krugom birača-građana Zagreba. Ovakvom kandidaturom i SDP se može uključiti u obitelj 365 stranaka.

P.S. U podnožju nekog od zabatnih zidova ili pod jednom od skela koje su trenutno najpoznatije zagrebačke vizure, Milan Bandić komesarski je zadovoljan izborom SKOJ-evaca za konkurente na predstojećim izborima. Naći će on već načina, ukoliko neki SKOJ-evac ne iznenadi, da se zahvali na pomoći našim najvećim strankama, on je uvijek široke ruke prema svojim vjernim sljedbenicima.

Fotografija: Marko Lukunić, Pixsell

Tagovi: Davor Filipović, Andrej Plenković, Joško Klisović, Damir Vanđelić, Milan Bandić, izbori u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
VISOKE VALUACIJE
Shiller PE remeti ružičastu sliku na tržištima kapitala
KOLUMNA - Valuacije su povijesno iznad prosjeka, jer su bile više u gotovo 150-godišnjoj povijesti tek na vrhuncu dot-com balona prije nešto više od 20 godina.
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KORONA I POLITIKA
Njemačka produžila izvanredno stanje do rujna, odluku prate brojne kontroverze
KOMENTAR - Teza koje su se dosjetili neki političari, naime, da katastrofe nema zato što su djelovale poduzete mjere, neodrživa je bez jasnog dokaza.
Capak postao i vođa navijača
NOVI BISER
Capak postao i vođa navijača
KOLUMNA - Navijanje uz epidemiološki prihvatljivi način, poruka je Krunoslava Capaka. Razmišljam o njegovoj preporuci i zamišljam ekipu kako proslavlja gol repke nježno se dotičući laktovima.
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
SANKCIJE
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
KOMENTAR - Diktator terorizira svoj narod. Zemlja napada svog susjeda. Režim radi na razvijanju nuklearnog oružja. To su uobičajene krize koje prijete miru, stabilnosti i nacionalnim interesima. Kako se njima suprotstaviti?
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka
ANALIZA
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka

ANALIZA - Transakcija je dobra vijest i za Hrvatsku, točnije za Rafineriju Rijeka jer sad više nema nikakve sumnje da će se realizirati najavljena velika ulaganja. Slovenija je prirodno tržište za Rafineriju Rijeka.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE