GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Stožer za nebuloze

Stožer za nebuloze
MALTRETIRANJE UGOSTITELJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2021 / 19:29
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - Stožer civilne zaštite donio je nove mjere za ugostitelje. Stožer se s tim mjerama potvrdio kao Stožer za nebuloze.

Dopustivši da zbog novih pozitivnih trendova restorani mogu primati goste i u zatvorenim prostorima, a kafićima ne, Stožer je brzopleto osudio mnoge ugostitelje na bankrot. Popuštanjem mjera omogućeno je da gosti napokon jedu toplu janjetinu bez garnirunga s muhama, osama i inim beštijama.

Nasuprot tomu, vlasnici kafića mogu jesti g...a. Stožer je novim mjerama lucidno potaknuo konfliktnu situaciju među ugostiteljima. No, trik im je jeftin i ekipa će se zasigurno zajednički boriti protiv gospodarski suicidalnih mjera.

Ustraje li Stožer na svojim ludorijama koje je danas urnebesno pokušala objasniti Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a, vlasnici kafića se neće moći adekvatno pripremiti za nadolazeću sezonu. Dok je Stožer bez računica jer im plaća uredno sjeda na konto, ugostiteljima je svaka kuna itekako važna i ne mogu se kockati s potragom za sezonskom radnom snagom kad je na domaćem tržištu gotovo ni nema.

Mnogi od njih na piće će moći pozvati tek gologlave kamatare koji će na terasu sjesti i pričekati redovnu mjesečnu ratu. Bit će slomljenih koljena no i slomljene ekonomije. Božinović i kompanija, meketavom zabrinutošću čine sve da po ubrzanom receptu dovedu sve na prosjački štap. Budući je u Europi velik broj cijepljenih, a Hrvatska postaje sigurnim odredištem, očekuje se veliki broj gostiju na Jadranu.

Već vidim Božinovića i Capaka kako trčkaraju po plažama servirajući gostima koktele i nutkajući ih kuhanim kukuruzom. Neodlučnost Stožera potakla je ''sezonce'' na prekvalifikacije.

Kako sezonci kreću već s lipnjem, a mi imamo stožerne restrikcije, ugostitelji će biti prinuđeni potražiti ''last minute'' rješenja. Naime, sve veći broj agencija za strane radnike u Hrvatskoj nudi ugostiteljske radnike iz Ukrajine, Indije, Filipina, Tajlanda…i to za najnižu plaću. U takvoj konkurenciji u kojoj domaći radnik ne želi staviti ni led u čašu za neto plaću od 5.000 kuna, Stožer je svojim postupcima otvorio novi eldorado za siromašni dio Azije.

Bogu hvala da jest, jer bi inače u Hrvatskoj ostao živjeti tek Stožer, i to na terasi jer su si zabranili sjesti u zatvoreni prostor. Iako, nakon svih svojih odluka, određeni zatvoreni prostor bi im idealno legao, na nešto duže vremensko razdoblje.

Fotografija: Slavko Midžor, Pixsell

Tagovi: otvaranje kafića, zabrana rada kafića, Ivana Pavić Šimetin, Davor Božinović, Krunoslav Capak, hrvatski turizam
PROČITAJ I OVO
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
SANKCIJE
Ima li koristi od međunarodnih sankcija?
KOMENTAR - Diktator terorizira svoj narod. Zemlja napada svog susjeda. Režim radi na razvijanju nuklearnog oružja. To su uobičajene krize koje prijete miru, stabilnosti i nacionalnim interesima. Kako se njima suprotstaviti?
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka
ANALIZA
Preuzimanje OMV-a u Sloveniji dobra vijest za MOL i Inu, ali i za Rafineriju Rijeka

ANALIZA - Transakcija je dobra vijest i za Hrvatsku, točnije za Rafineriju Rijeka jer sad više nema nikakve sumnje da će se realizirati najavljena velika ulaganja. Slovenija je prirodno tržište za Rafineriju Rijeka.

Čedin sunovrat u političku nebitnost
JUNAK CRNE KRONIKE
Čedin sunovrat u političku nebitnost
KOLUMNA - Besmisao bavljenja politikom level pro ili kada imaš više koalicionih partnera na glasačkom listiću nego osvojenih glasova.
Nogometno ljeto protiv ružičaste apatije
NOGOMET I DRUŠTVO
Nogometno ljeto protiv ružičaste apatije
KOLUMNA - Naravno da su nade vladajućih uprte u Europsko prvenstvo. Što će duže Hrvatska broditi turnirom u kojem igra pola Europe, to će manje biti pozornosti na klapu Hedonist s Markova trga.
Sirovine značajno skuplje, a do njih je teško i doći
GLOBALNA TRŽIŠTA
Sirovine značajno skuplje, a do njih je teško i doći
KOLUMNA - Sirovinama na europskom tržištu odakle se njima opskrbljuje naše gospodarstvo, od početka godine raste cijena zbog nemogućnosti dobavljača, čije je poslovanje poremetila koronakriza, da zadovolje naraslu potražnju industrije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE