GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukidanje društvenih mreža u doba korone

Ukidanje društvenih mreža u doba korone
LJUDI I IDEJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 22:29
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - Poznato je da aktuelnu vlast u Srbiji uznemiravaju komentari svih vrsta na društvenim mrežama. Naročito predsednika Aleksandra Vučića.

Ubeđen je da su svi upereni protiv njega i “zlatnog doba” u kome se Srbija nalaze prvi put u novijoj istoriji.

U prevelikoj želji da se dodvore vlasti i napreduju na društvenoj lestvici javljaju se analitičari opšte prakse kroz koje progovara Aleksandar Vučić.

U nekoliko navrata od uveđenja vanrednog stanja u Republici Srbiji čuju se diskretni komentari “analitičara” o zatvaranju društvenih mreža u toku vanrednog stanja jer predsednik je vanredno uznemiren. Najeksplicitniji je svakako bio Nebojša Krstić:

“Predlažem ukidanje Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba u Srbiji za vreme vanrednog stanja”

Nebojša Krstić, na Tviteru zvani Krlo, samozvani marketinški stručnjak i komesar Aleksandra Vučiča, danas je u svojoj redovnoj kolumni u dnevnim novinama “Blic”, predložio da se društvene mreže Tviter, Fejsbuk i Jutjub isključe u Srbiji za vreme vanrednog stanja kako bi se suzbila epidemija širenja panike i sprečili njeni potencijalno smrotnosni efekti.

Izneo je brilijantnu ideju o akciji “Dezinfekcija i deratizacija”. Smatra da posle proglašenja vanrednog stanja treba razmišljati o opasnostima koje su potencijalno veće od samog virusa, a to je pre svega panika.

Podelio je nekoliko brilijantnih misli i predloga sa čitaocima Blica:

1. “Na internetu postoji, znači, dobro organizovana grupa tzv. opinion makera koji sipaju otrov, lažne vesti i dezinformacije 24/7“, dodajući da „ako se mora vršiti dezinfekcija prostora u kojima je infekcija, neophodno je izvršiti deratizaciju javnog javnog prostora od svih koji svesno, namerno i organizovano obmanjuju građane i destabilizuju sistem njihove zdravstvene zaštite”.

2. “U akciji ‘Sablja’ bilo je uhapšeno 11.000 ljudi. Bilo bi dovoljno privesti desetostruko manje, sada, u akciji ‘Dezinfekcija i deratizacija’

3. “Iako sam ljubitelj društvenih mreža, predlažem da se Tviter, Fejsbuk i YT isključe u Srbiji momentalno – sve dok traje vanredno stanje, a svestan da je to jedini delotvoran način da se suzbije pandemija širenja panike i spreče njeni potencijalno smrotnosni efekti

Podsećanja radi, Nebojša Krstić je bio član poznate beogradske kultne grupe “Idoli”. Radio je na ostrvu Visu u Komiži kao lekar. Čak je bio i savetnik za odnose sa javnošću bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića.

Godine 2012. od kako je na vlast došla Srpska napredna stranka, podržava Aleksandra Vučića. A onda je javno progovorio…

Zemljo, otvori se!

Tagovi: Nebojša krstić, Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka, Boris Tadić, vanredno stanje u Srbiji, društvene mreže
PROČITAJ I OVO
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
NOVI REKORDI
Medvjedi su kapitulirali, umjetna inteligencija u fokusu optimista
KOLUMNA - Wall Street je ovaj tjedan oprezniji, za nove je rekorde ponestalo snage. Na robnom tržištu ističe se izniman rast kakaovca.
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
OPTIMIZAM
Tehnološki divovi više nisu sami, indekse podižu i ova tri sektora
KOLUMNA -  Wall Street je s velikim entuzijazmom pozdravio sastanak Feda i obvezu smanjenja kamatnih stopa tri puta ove godine. Indeks S&P 500 porastao je 2,3 posto, što predstavlja najveći tjedni rast ove godine.
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
FINANCIJSKA TRŽIŠTA
Koje investicije će ove godine biti u fokusu?
ANALIZA - Nije tajna da se očekuje da će ključne globalne središnje banke ove godine početi snižavati ključne kamatne stope. Švicarska narodna banka (SNB) je to već učinila ovaj tjedan, a britanska (BoE) i američka (Fed) su na putu da to učine, prema njihovim ovotjednim najavama.
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
NA UDARU
Dionice Tesle tonu, a pada i tržišni udjel
KOLUMNA - Neiskusni investitori vjerojatno ne razumiju što znači kada je investicija rizična i nestabilna. Oni vide samo potencijal za beskrajni rast. Pjevaju hit iz 80-ih The Only Way Is Up i sanjaju da će ulozi uskoro biti 10 puta veći.
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
KAKO PREVLADATI PROBLEME?
Psihološka nesigurnost može biti velika prepreka u poslu; evo nekoliko dobrih savjeta
ANALIZA - Mnogi od vas koji tek stupaju u svijet rada, oni koji imaju još uvijek nedovoljno iskustvo ili pak oni koji ulaze u poduzetničke vode, zasigurno su se suočili s fenomenom kojeg nikako ne bismo mogli nazvati rijetkim, posebno u posljednjih nekoliko godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE