GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer
IZGUBILI KOMPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 19:06
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - "Tko visoko leti, nisko pada!" A padaju svi superheroji s početka koronakrize.

Moćni mir kojim nas je vodio Nacionalni stožer civilne zaštite kroz ugrozu, postao je moćna mašinerija u predizbornoj aktivnosti premijera koji diktira samoupravljački ustroj s diktaturom istine. Mjere koje smo svi slijepo pratili uz glazbu s Božinovićeve frulice dovele su nas do izolacijskog apsurda.

Ugroza iz ožujka postala je tako mačji kašalj krajem lipnja. Objašnjenja o prijenosu virusa, o zaraženima, bolesnima, oslabljenom virusu, broju pacijenata na respiratoru, apokalipsi koja se pretvara u ništetnu razmjenu virusa od koje oboljeli postaju sretni birači koji će izaći na izbore ne bi li podarili Plenkoviću i kompaniji još jedan mandat na čast i slavu hrvatske ćudorednosti. Opstojnost ove vlade ovisi o tome koliko će hrvatski građani vjerovati u ''Čudesne zgode šegrta Beroša''.

Capak tu više i nije važan. Čovjek se stavio u izolaciju i svoju ulogu uredno prepustio alternaciji da odigra do kraja igrokaz kakav smo već vidjeli u Srbiji. Kako smo izabrani narod koji je, poput žohara, otporan na sve, valjda su mislili da ćemo biti otporni i na ''seks, laži i videovrpce''.

Istraživanje RTL-a, a vidljivo je i iz ponašanja hrvatskog puka, potvrdilo je da im ni vlastita obitelj više ništa ne vjeruje. Enigmatska objašnjenja o ugrozi, relativiziranje transmisije virusa, laki slučajevi oboljenja, pa na ta izvrdavanja ne bi znao odgovor ni Pauletić u igri ''Asocijacija''. Izgubio bi Kviska samo tako. Održati izbore pošto-poto, a imati festival korone i ljetnih respiratornih manifestacija po cijeloj Hrvatskoj, ravno je svjesnom dovođenju cjelokupne populacije u direktnu ugrozu i opasnost od smrti. Sami su rekli da ne poznaju dobro virus, a sad, maltene, akcija ''s virusom na izbore''.

Ljudi ne samo da su izgubili povjerenje već i strah, ili respekt prema realnoj ugrozi. Relativiziranje virusa i opasnosti od istog, normalno da su stvorili ''teoretičare zavjere''. Novi Pazar i eksplozija zaraženih, limeni ljesovi, vreće za preminule, ogorčenost prikrivenom istinom o stvarnom broju zaraženih u Srbiji, tko im vjeruje? Želja za moći nepogrešivog i nedodirljivog Plenkovića može nas dovesti do istovjetnog crnog scenarija. Amerikanci nam, zbog ovakve nonšalantnosti, predviđaju 1.500 preminulih do listopada.

Ukoliko se to dogodi, sami ćemo si biti krivi jer se ne štitimo i ne radimo socijalnu distancu. Ne nosimo maske. Ne nose ih ni političari, a na kutiji proizvoda lijepo piše da ne štite od Covid-19.

Ne distanciramo se u tramvaju. Pa, tramvaj bi po tim mjerama trebao imati vagone do Duge Rese. Enigmatsko društvo ''Nacionalni stožer civilne zaštite'' u kohabitaciji s Vladom postavio nam je najveću zagonetku čiji odgovor slijedi ujesen, nakon izbora.

Ukoliko pobijede vladajući, a uslijedi nam opći kaos i od velikog broja zaraženih i od ekonomske situacije, te zadiranja u našu imovinu, ta, nova vlada, morat će položiti račune i odgovarati za zločin protiv čovječnosti, jer ugroze nema ( po njima), a sami postaju ugroza svima nama jer im je politika puno bitnija od struke.

Ono što je bio najveći Plenkovićev adut za ostanak na vlasti - Stožer - sada se pretvorio u najveći uteg. Upravo zbog - Plenkovića...

Tagovi: Nacionalni stožer, andrej Plenković, Krunoslav Capak, Davor Božinović, Vili Beroš, koronavirus u Hrvatskoj, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
LUDO TRŽIŠTE
Nova realnost: Fed bi mogao podići kamatne stope?!
KOLUMNA - Nakon pada Wall Streeta od 5% u travnju, ulagači su ponovno osjetili priliku za zaradu.
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
POTONUĆE
Sedam veličanstvenih u tjednu izgubilo na vrijednosti čak 950 milijardi dolara
KOLUMNA - Geopolitičke napetosti malo su prigušile vrijednosti burzovnih indeksa, ali panike nije bilo.
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
POST FESTUM
Nafta zasad nije pretjerano reagirala na bliskoistočnu krizu
ANALIZA - Na financijskim tržištima reakcija na nedavni iranski napad na Izrael bila je ograničena jer su se tržišta barem privremeno malo smirila jer iranski osvetnički napad na izraelsko bombardiranje iranskog veleposlanstva u Siriji nije prouzročio pretjeranu štetu.
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
VAŽNA PREKRETNICA
Halving ovog puta vjerojatno neće donijeti eksploziju oduševljenja
KOLUMNA - U sljedeća 24 sata kripto zajednica svjedočit će važnoj prekretnici: četvrti "halving" u povijesti bitcoina.
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KAMATNE STOPE
Fed će sniziti kamate nakon ECB-a
KOLUMNA - Dow Jones jučer je prekinuo šestodnevni gubitnički niz, ali neizvjesnost ostaje na Wall Streetu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE