GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer

Vrhovni epidemiolog Plenković urušio je povjerenje u Stožer
IZGUBILI KOMPAS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2020 / 19:06
Autor: Krešimir Butković
KOLUMNA - "Tko visoko leti, nisko pada!" A padaju svi superheroji s početka koronakrize.

Moćni mir kojim nas je vodio Nacionalni stožer civilne zaštite kroz ugrozu, postao je moćna mašinerija u predizbornoj aktivnosti premijera koji diktira samoupravljački ustroj s diktaturom istine. Mjere koje smo svi slijepo pratili uz glazbu s Božinovićeve frulice dovele su nas do izolacijskog apsurda.

Ugroza iz ožujka postala je tako mačji kašalj krajem lipnja. Objašnjenja o prijenosu virusa, o zaraženima, bolesnima, oslabljenom virusu, broju pacijenata na respiratoru, apokalipsi koja se pretvara u ništetnu razmjenu virusa od koje oboljeli postaju sretni birači koji će izaći na izbore ne bi li podarili Plenkoviću i kompaniji još jedan mandat na čast i slavu hrvatske ćudorednosti. Opstojnost ove vlade ovisi o tome koliko će hrvatski građani vjerovati u ''Čudesne zgode šegrta Beroša''.

Capak tu više i nije važan. Čovjek se stavio u izolaciju i svoju ulogu uredno prepustio alternaciji da odigra do kraja igrokaz kakav smo već vidjeli u Srbiji. Kako smo izabrani narod koji je, poput žohara, otporan na sve, valjda su mislili da ćemo biti otporni i na ''seks, laži i videovrpce''.

Istraživanje RTL-a, a vidljivo je i iz ponašanja hrvatskog puka, potvrdilo je da im ni vlastita obitelj više ništa ne vjeruje. Enigmatska objašnjenja o ugrozi, relativiziranje transmisije virusa, laki slučajevi oboljenja, pa na ta izvrdavanja ne bi znao odgovor ni Pauletić u igri ''Asocijacija''. Izgubio bi Kviska samo tako. Održati izbore pošto-poto, a imati festival korone i ljetnih respiratornih manifestacija po cijeloj Hrvatskoj, ravno je svjesnom dovođenju cjelokupne populacije u direktnu ugrozu i opasnost od smrti. Sami su rekli da ne poznaju dobro virus, a sad, maltene, akcija ''s virusom na izbore''.

Ljudi ne samo da su izgubili povjerenje već i strah, ili respekt prema realnoj ugrozi. Relativiziranje virusa i opasnosti od istog, normalno da su stvorili ''teoretičare zavjere''. Novi Pazar i eksplozija zaraženih, limeni ljesovi, vreće za preminule, ogorčenost prikrivenom istinom o stvarnom broju zaraženih u Srbiji, tko im vjeruje? Želja za moći nepogrešivog i nedodirljivog Plenkovića može nas dovesti do istovjetnog crnog scenarija. Amerikanci nam, zbog ovakve nonšalantnosti, predviđaju 1.500 preminulih do listopada.

Ukoliko se to dogodi, sami ćemo si biti krivi jer se ne štitimo i ne radimo socijalnu distancu. Ne nosimo maske. Ne nose ih ni političari, a na kutiji proizvoda lijepo piše da ne štite od Covid-19.

Ne distanciramo se u tramvaju. Pa, tramvaj bi po tim mjerama trebao imati vagone do Duge Rese. Enigmatsko društvo ''Nacionalni stožer civilne zaštite'' u kohabitaciji s Vladom postavio nam je najveću zagonetku čiji odgovor slijedi ujesen, nakon izbora.

Ukoliko pobijede vladajući, a uslijedi nam opći kaos i od velikog broja zaraženih i od ekonomske situacije, te zadiranja u našu imovinu, ta, nova vlada, morat će položiti račune i odgovarati za zločin protiv čovječnosti, jer ugroze nema ( po njima), a sami postaju ugroza svima nama jer im je politika puno bitnija od struke.

Ono što je bio najveći Plenkovićev adut za ostanak na vlasti - Stožer - sada se pretvorio u najveći uteg. Upravo zbog - Plenkovića...

Tagovi: Nacionalni stožer, andrej Plenković, Krunoslav Capak, Davor Božinović, Vili Beroš, koronavirus u Hrvatskoj, samoizolacija
PROČITAJ I OVO
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
NEDOPUSTIVO
Slučaj Žinić: Anatomija provincijalne bahatosti
KOLUMNA - Imovinske kartice nepresušan su izvor primjera maštovitosti, a ponekad i gluposti hrvatskih političara.
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
NASLJEDNIK MERKEL
Söder i Spahn zasad bolje kotiraju od Lascheta
KOMENTAR - Novi šef CDU-a Armin Laschet nastavit će putem centra koji je utabala Angela Merkel. On mora ujediniti stranku koju čeka rasprava o kandidatu za kancelara.
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
PREVISOK DUG
Bidenov ekonomski plan mogao bi biti put u katastrofu
KOLUMNA - Američki javni dug već iznosi 27 bilijuna dolara i premašio je vrijednost godišnjeg BDP-a. U SAD-u, gdje se dolari mogu tiskati po volji, to čak i nije takav problem, zabrinjavajuće je što su sve vrste imovine napuhane.
Kosturi iz ormara
KRIMINAL U OBNOVI
Kosturi iz ormara
KOLUMNA - Banovina ili Banija, Banija ili Banovina tema je koja je bila tek predjelo gladnoj i izluđenoj političkoj javnosti (običnom puku, medijima, političkim strankama, znanstvenicima). Bačenu kost oglodao sam i sam i prejeo se, Od podvale me još uvijek želudac boli.
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
NJEMAČKE DILEME
Prisilno cijepljenje je pogrešna ideja
KOLUMNA - Političari se moraju uzdati u ljude koji će se dobrovoljno pridržavati mjera. Premijer Bavarske Söder izabrao je loš trenutak za glasna razmišljanja o uvođenju obveznog cijepljenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE