GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj

Vučić pobedio i na izborima u Hrvatskoj
PARALELNA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2020 / 10:35
Autor: Marko Majić
KOLUMNA - „Draga Evropo, nećemo ti zaboraviti da si bila nemi posmatrač ovog genocida u Srbiji. Učesnik takoreći“, pročitam jutros na Twitter nalogu izVesne@izvesnavesna i shvatim da nam nema spasa.

Draga Evropo, nisi ti samo nemi posmatrač, ti si aktivni saučesnik u ovoj šizofreniji koju živimo već devetu godinu. 

Kada se prosečan građanin Srbije probudi, otvori oči i ne daj bože kupi neke novine ili uključi tv, bude preplavljen vestima koje su potpuno iracionalne. Evo samo od jutros smo saznali iz žutih tabloida da je „Vučić osvojio 300.000. glasova više od svih partija u Hrvatskoj zajedno – Đilas i Fajonka na aparatima“. Sledstveno tome, prosečan građanin Srbije može da pomisli da je u Hrvatskoj pobedio Aleksandar Vučić i da može komotno da formira vladu.

U kakvoj kvazi državi živimo pokazuje i činjenica da smo saznali samo dva sata pre Hrvata rezultate izbora koji su se u Srbiji održali davnog 21. juna. Saznali smo i da izlaznost nije bila 50,3 % (kako je saopštio gospodar života i smrti, Aleksandar Vučić), već 48,93% , da su partije koje su prešle cenzus dobile ukupno 102% što je podatak koji možete dobiti samo u Severnoj Koreji.

Takođe smo saznali u „Utisku nedelje“, jednoj od retkih tv emisija kojoj verujemo, da su zvanični podaci o broju umrlih od kovida 19 skrivani nekoliko meseci zarad održavanja izbora. Urednik BIRN-a Milorad Ivanović, upitao je Krizni štab kako se od broja 38 umrlih od koronavirusa koje je pokazao informacioni sistem „Batuta“ došlo do broja šest, koliko je zvanično objavljeno 13. aprila.

Saznali smo i da je Sandžak (Novi Pazar, Sjenica i Tutin) novi Bergamo. Situacija je dramatična. Pacijenti umiru, lekari nemaju osnovna sredstva za rad, bolesni leže ispred zdravstevnih centara, primaju infuzije u hodnicima, nemaju kiseonik...ispisuju telima HELP ....Zatvorene su nam granice, niko ne želi da nas primi...

A od vlasti smo dobili poruku da smo POBEDILI KORONU, da je sve u savršenom redu, da imamo najmodernije bolnice u Evropi, da nam Nemačka zavidi, da smo prvi po rastu BDP-a u EU...da imamo 260.000 testova, samo je otežana distribucija....da je enormno povećanje broja zaraženih politizacija i da je sve to izvedeno u režiji preminule opozicije...

Drugi pik prvog talasa korone nastao je isključivo zbog NEODGOVORNIH građana Srbije koji su , gle čuda, poverovali predizbornom spotu Srpske napredne stranke:

„Srbija se oporavlja od koronavirusa zahvaljujući našim plemenitim zdravstvenim radnicima. Broj žrtava u Srbiji je među najnižim u svetu“.

Ko poslednji izađe iz Srbije, neka ugasi svetlo.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Tanja Fajon, Dragan Đilas, koronavirus u Srbiji, Novi Pazar, Sandžak, Milorad Ivanović
PROČITAJ I OVO
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
MORTALITET
Što nam govori statistika o mortalitetu u Europi tijekom pandemije?
ANALIZA - Šest država ima značajan višak smrtnosti 2020. (gdje je značajno definirano kao veće od prosječnoga rasta uvećanog za jednu standardnu devijaciju stopa rasta). Te države su redom: Španjolska, Ujedinjena Kraljevina, Belgija, Italija, Nizozemska i Švedska.
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
NEPOVJERENJE U VLADU
Građani su ogorčeni zbog neuspješne države
KOLUMNA - Podrška većine građana strašnom činu rastrojenog mladića na Markovu trgu nije iz razloga što vole i podržavaju nasilje već zato što se osjećaju prevarenima za svo ovo vrijeme demokracije u kojoj smo od potencijalne Švicarske postali impotentnom Hrvatskom.
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
PUCNJI NA MARKOVU TRGU
Rastrojeni pojedinci, bolesno društvo
KOLUMNA - Hrvatska je u psihozi, a niti političari niti mediji ne pomažu rastrojenoj naciji.
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KAKO DALJE?
Kružno gospodarstvo imperativ za održivi oporavak od koronakrize
KOLUMNA - Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje i koncepte dijeljenja, zakupa, ponovne upotrebe, popravka, obnavljanja te recikliranja postojećih materijala i proizvoda što je dulje moguće.
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
AZIJSKI TIGROVI
Država-tigar: Indonezija profitira od trgovinskog rata i privlači velike investitore
KOLUMNA - Kad stručnjaci analiziraju aktualne svjetske ekonomske trendove, njihov fokus uperen je velikim dijelom prema najdinamičnijoj regiji svijeta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE