GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdravstveni sektor najveći dobitnik sezone poslovnih rezultata u SAD-u

Zdravstveni sektor najveći dobitnik sezone poslovnih rezultata u SAD-u
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 09:14
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Glavni dio sezone objavljivanja poslovnih rezultata za treće tromjesečje ove godine u SAD-u polako se privodi kraju, jer je u vrijeme pisanja ovog članka 400 tvrtki od 500 uključenih u indeks S & P500 objavilo svoje rezultate.

Među sektorima američke ekonomije imamo jasnog pobjednika u trećem tromjesečju ove godine, kako u pogledu prihoda, tako i rasta dobiti. U trećem tromjesečju ove godine, tvrtke u zdravstvenom sektoru s indeksom S&P 500 zabilježile su rast prihoda od 12% i dobit od 14%, gdje su proizvođači medicinske opreme bili jednako uspješni kao i farmaceutske tvrtke.

Nastavak rasta prihoda i profitabilnosti u ovom sektoru očekuje se i u posljednjem kvartalu ove godine. Isto se ne može reći za cjelokupni indeks S & P500, gdje se očekuje pad u obje kategorije za posljednji kvartal ove godine. Ipak, S&P 500, s omjerom cijene udjela i profitabilnosti 26, i dalje je relativno skuplji od farmaceutskog sektora, gdje je taj omjer trenutno 22.

Gospodarska aktivnost u Sjedinjenim Državama naglo je ojačala u trećem tromjesečju, jer je BDP porastao za 7,4 posto u tromjesečnom razdoblju. Trgovina na malo porasla je za 1,6 posto u mjesečnim usporedbama u rujnu, dok se čitanje indeksa ISM PMI u listopadu približilo devet godina (59,3 boda). Također smo svjedočili visokom čitanju indeksa proizvodnje ili proizvodnje PMI u listopadu u Njemačkoj (58,2 boda).

Podaci objavljeni u SAD-u prošlog tjedna pokazuju da rast zaposlenosti i dalje usporava, dok izvoz još uvijek zaostaje za predvirusnom razinom. Istodobno, možemo zaključiti da će novi val infekcija u SAD-u dodatno oslabiti oba procesa. Uz treći val zaraza u SAD-u, koji će usporiti gospodarski rast u SAD-u (koji će vjerojatno biti oko četiri posto u posljednjem tromjesečju), izvor nesigurnosti na tržištima kapitala može se očekivati i od aktualnog američkog predsjednika, koji je već zatražio ponovno brojanje glasova u pojednim američkim državama.

Međutim, uz spomenute rizike, u budućnosti možemo očekivati povoljnu klimu na tržištima kapitala, uz nastavak nultih kamata na bankovne depozite.

Tagovi: Wall Street, zdravstveni sektor, farmaceutski sektor, tržište kapitala; S&P 500
PROČITAJ I OVO
Koji su najuspješniji brendovi alata?
ALATI
Koji su najuspješniji brendovi alata?
ANALIZA - Postoji zaista mnogo različitih brendova alata na tržištu. Međutim, određene kompanije se znatno izdvajaju u odnosu na one ostale.
Crnogorsko tržište nekretnina nikad nije bilo ovako živo
INVESTIRANJE
Crnogorsko tržište nekretnina nikad nije bilo ovako živo
ANALIZA - U vrijeme kada je svijet u financijskoj krizi i mnoga dobra gube na vrijednosti, vrijedi ulagati u sredstva koja će zadržati svoju cijenu usprkos ekonomskim uvjetima, izričito navode brokeri.
Bioekonomija u Hrvatskoj: Zašto smo na europskom dnu?
ZAOSTAJANJE
Bioekonomija u Hrvatskoj: Zašto smo na europskom dnu?
ANALIZA - Problemi vezani uz okoliš i ekonomiju, zajedno s globalnim razvojem te povećanom sviješću ljudi o održivosti, doprinijeli su razvoju novog koncepta pod nazivom bioekonomija.
Recesijski znaci govore: Nismo još ni blizu dna
CRNI OBLACI
Recesijski znaci govore: Nismo još ni blizu dna
KOLUMNA - Vjerojatnost da se SAD suočava s recesijom iznosi čak 85%, prema kretanjima na Wall Streetu!
Evo zašto je Intel dobra investicijska prilika
PRILIKE
Evo zašto je Intel dobra investicijska prilika
KOLUMNA - Sada smo usred medvjeđeg tržišta vođenog visokim rastom cijena, padom potražnje i skupljim novcem. No, unatoč svemu navedenom, na tržištu možemo pronaći zanimljive prilike.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE