GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Album Rade Šerbedžije i na vinilu

Album Rade Šerbedžije i na vinilu
VINIL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.02.2022 / 16:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Album "Ne okreći se, sine", vrhunsko glazbeno ostvarenje legendarnog Rade Šerbedžije, od danas se može slušati i na vinilu.

Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija Igreca (gitara), Antuna Stašića (violina, parateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike ovaj je album najavljen hitom "Eto pjesma" koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu "Govorila je tako tiho, tiho", Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi "Grad" Drage Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi "Suzo moja, strpi se" autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi "Ostala si uvijek ista" autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu "Šeherezda" posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Na albumu se nalaze i dvije suradnje, s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi "Od kako te ne volim" te na "Na nešto me sjeća taj grad" koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu "Ne okreći se, sine" Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

"Šerbedžija je uvijek imao što za reći i napisati, ali ovaj put je, osim dva vlastita teksta, pozvao društvo drugih autora da mu naprave pjesme za album. I onda ih je posvojio. Neki su mu bliski senzibilitetom, poput Rundeka, dok su Urban i Hus napisali pjesme približavajući se Šerbedžijinom kutu gledanja. Refleksivan ugođaj, povremeni starogradski štih, ležerno otpjevane velike teme samo dodaju šarma Šerbedžijinoj poziciji čovjeka s iskustvom koji je prošao puno toga. Pa se mnogi stihovi nameću kao pomirba sa situacijama koje je proživio, u kojoj i tamniji tonovi životnih razočaranje idu pod ruku s optimističnom porukom da je ipak ostao svoj sa svojima, koji se na albumu i pojavljuju", između ostalog napisao je Hrvoje Horvat u recenziji albuma za Večernji list.

Tagovi: Rade Šerbedžija, Croatia Records, Zlatko Arslanagić, Hrvoje Horvat
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE