GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alfi Kabiljo dobitnik Zlatnog Oktavijana za životno djelo

Alfi Kabiljo dobitnik Zlatnog Oktavijana za životno djelo
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 16:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara s ponosom objavljuje kako je dobitnik nagrade Zlatni Oktavijan za za životni doprinos filmskoj umjetnosti naš proslavljen skladatelj Alfi Kabiljo.

Igor Jurilj napisao je ono osnovno što o maestru Kabilju treba znati – tekst je slobodan zapreuzimanje uz potpis autora i medija: Alfi Kabiljo – dobitnik Zlatnog Oktavijana za životno djelo.

„Teško je pobrojati naslove skladbi, potom i lovorike koje potpisuje Alfi Kabiljo, a pritom se ne očešati o klišeje kada je riječ o znatiželjniku poput njega. Kabiljo doista jest polimat, renesansni i univerzalni čovjek: arhitekt po struci, glazbenik po obrazovanju, skladatelj, dirigent,aranžer, pijanist, tekstopisac, libretist i producent po užoj i široj specijalizaciji.“
Igor Jurilj, Zona filma

Zlatni Oktavijan Alfiju Kabilju bit će obilježen u specijalnom izdanju emisije Posebni dodaci, ali i cijeloj večeri posvećenoj laureatu u subotu 6. svibnja na 3. programu Hrvatske televizije (od 18.30 do 23.30). U prilogu je fotografija sa snimanja emisije Posebni dodaci.

Večer započinje koncertom Alfi Kabiljo - Moji mjuzikli, slijede Posebni dodaci, potom film Rajka Grlića Neka ostane među nama za kojeg je Kabiljo skladao glazbu, a na kraju će biti prikazan koncert Hrvatska filmska glazba u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Aleksandra Markovića.

Tagovi: Alfi Kabiljo, ZlatnI Oktavijan za životno djelo, iGOR jURILJ
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE