GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Andrea Resner izlaže u splitskom Salonu Galić

Andrea Resner izlaže u splitskom Salonu Galić
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 14:19
Autor: SEEbiz
SPLIT - U splitskom Salonu Galić u četvrtak navečer otvara se izložba Andree Resner "Rhymes of the White Crow; the Epilogue".

Kako se navodi u izložbenoj knjižici, Andrea Resner se kroz multimedijalni pristup bavi narativima snova, traume i žene s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima, te djeluje na područjima eksperimentalnog filma i animacije, fotografije, crteža, prostorne instalacije, street arta i poezije.

Kustosica izložbe Jasmina Šarić za Resner kaže da donosi novo shvaćanje post-produkcije, točnije načina na koji se ona može odvijati, a koji uključuje snove, skice, povezivanje u pokret, sasvim bez ili pak uz minimum narativa, poeziju, promišljanje o napravljenom, sklapanje svega ponovno.

"Stvaranje umjetnosti, davanje formi slikama koje nastaju u našem umu, snovima i svakodnevnom životu može biti oblik duhovne prakse kroz koju može sazrijeti znanje o sebi. U tom kontekstu je neobično transformativna i iscjeljujuća moć umjetnosti u Andreinom radu, usudila bi se reći da se radi o procesu osobne transformacije, preispitivanja, izlječenja kroz umjetnički izraz", kazala je za Resner kustosica Šarić.

Andrea Resner rođena je u Splitu 1987. godine, diplomirala je na zagrebačkoj, te kasnije i na splitskoj Likovnoj akademiji. Imala je na desetke samostalnih i grupnih izložbi, dva filma, ali i ostale projekte među koje se ubrajaju i poetsko multimedijalne radionice dekonstrukcije identiteta.

Izložba, koja se odvija u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) Split, ostat će otvorena do 15. kolovoza.

Tagovi: Andrea Resner, Salon Galić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE