GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Art Bubble: Pop-up galerije za suvremenu umjetnost od 15. do 18. rujna na četiri lokacije u Zagrebu

Art Bubble: Pop-up galerije za suvremenu umjetnost od 15. do 18. rujna na četiri lokacije u Zagrebu
LOKACIJE U POKRETU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2022 / 10:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Art Bubble su pop-up galerijski prostori za suvremenu umjetnost čije su lokacije neprestano u pokretu, na frekventnim mjestima koja privlače publiku i kupce.

Pop-up izložbene koncepcije predlažu kustosi, kustoski kolektivi, povjesničari umjetnosti, studenti povijesti umjetnosti i svi zainteresirani za kustoske prakse prijavom na natječaj.

Program Art bubble pokrenut je u jesen 2021. u sklopu najvećeg sajma umjetnina Art Zagreb s namjerom da podrži inovativne kustoske prakse i prikaže umjetnička djela u različitim medijima u neuobičajenim izložbenim prostorima grada Zagreba.

Ovogodišnje izdanje programa Art Bubble dio je kulturno-umjetničke platforme Artupunktura koju organizira Turistička zajednica grada Zagreba, čime će odabrani pop-up kustoski koncepti postati dio bogate kulturne pozornice grada Zagreba-

Žiri sastavljen od umjetnika: Paulina Jazvić, Denis Krašković i Davor Mezak glasovao je za najzanimljivije kustoske prijedloge pristigle na Art Bubble javni natječaj. Umjetnički koncepti koji su dobili najviše glasova i koje će publika imati prilike vidjeti izložene od 15. do 18.rujna u gradu Zagrebu su:

✔️MUZEJ ODBAČENIH PREDMETA

Autorice i kustosice: Irena Boćkai i Ana Katulić

Prikupljanje predmeta: subota, 17.9. od 10 do 15 sati, Ilica 73 (dvorište)

Otvorenje: nedjelja 18.9. u 12 sati, Ilica 92

✔️NEISPRIČANE PRIČE - GRAD KAO INSPIRACIJA

Autorica: Rebeka Belavić

Kustosica: Ana Bratić

Otvorenje: četvrtak 15.09. u 20 sati u Ilici 92

Izložba je otvorena 16.09.-18.09. od 10 do 20 sati

✔️GUMI-GUMI (prostorna instalacija, performans)

Umjetnica: Ivana Pašut

Kustosica: Marta Agičić

Performans : petak 18 sati / subota 12 sati u Ilici 10

✔️FE/MALE

Autorica: Greta Vuković

Kustosica: Mirela Plenković

Otvorenje: četvrtak 15.09. u 20 sati u Ilici 92

Izložba je otvorena 16.09.-18.09. od 10 do 20 sati

Posebnost ovogodišnjeg izdanja je i izlaganje umjetničkih djela žirija programa u petak 16.rujna u 19 sati u dvorištu Ilice 73. Izložba će ostati otvorena 17. i 18.rujna od 10 do 20 sati.

U sklopu sajma umjetnina Art Zagreb 2022, u Ilici 85, bit će izložen i prošlogodišnji pobjednički koncept programa Art Bubble, Ilustracije i animacije Lucije Bužančić pod nazivom „Tajna dobro odjevene žene“.

Art Bubble događanje obogaćeno je i glazbenim programom te će publika imati prilike uživati u neodoljivom šarmu glazbe s vinila DJ dua Garmisch & Partenkirchen (aka Klif & Tvrtko) u petak, 16.09. u 20h30, Ilica 73 (dvorište) te solo live izvedbi glazbenika i producenta Zarkoffa u subotu, 17.09. u 20h30, Ilica 73 (dvorište), čiji je zvuk čvrsto utemeljen na elektro i ebm utjecajima.

Tagovi: Art Bubble, Artupunktura, turistička zajednica grada Zagreba, Muzej odbačenih predmeta, Paulina Jazvić, Denis Krašković, Davor Mezak
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE