GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Asian Dub Foundation otvaraju Outlook festival u Šibeniku

Asian Dub Foundation otvaraju Outlook festival u Šibeniku
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2020 / 16:03
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Britanski bend Asian Dub Foundation, stari znanci hrvatske publike, otvara ovogodišnji Seasplash koji će se održati od 16. do 19. srpnja, najavio je u četvrtak organizator festivala Pozitivan ritam, koji organizira i ostale festivale koji će se ovo ljeto održati u Šibeniku i okolici.

Atraktivni dio Dalmacije na dobrom je putu da postane svjetska festivalska destinacija, čemu doprinosi i činjenica da se od ove godine tamo održavaju i festivali Outlook Origins (od 30. srpnja do 3. kolovoza) te Dimensions festival (od 13. do 17. kolovoza), nakon deset godina u Puli.

Outlook i Dimensions na tri lokacije

Outlook i Dimensions će biti smješteni na tri lokacije, The Garden Resort i klub Barbarella u Tisnom te na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku.

Organizatori kažu da se ove godine Outlook vraća svojim korijenima, zbog čega je pozvano trinaest kuratora da odaberu 40 ponajboljih izvođača s dubstep, dub, reggae, drum'n'bass, jungle i grime scene.

Otvorit će ga na Tvrđavi Shy FX, koji je prošle godine u Arenu doveo popularnu britansku glazbenicu Lily Allen, a dolaze dBridge, Fabio & Grooverider, Randall, Wookie, Youngsta, Hatcha, Breakage, Doc Scott, DRS, J.Sparrow, P. Money, 6 Figure Gang, Children of Zeus, Coops, Darwin, Horsepower Productions, Jah Shaka, N-Type i drugi.

"Festival sada dolazi u intimniji prostor za oko tri tisuće ljudi, što je logistički i organizacijski izazov, no istovremeno i vrlo uzbudljivo", rekao je na konferenciji za novinare Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i nekadašnji producent grupe UB40.

Dimensions otvaraju Floating Points

Producent i izvođač bass glazbe u Hrvatskoj Ognjen Zečević - Egoless bit će među glavnim izvođačima Outlook festivala, za koji kaže da ima veliko značenje za globalnu bass scenu.

"To je najbolji takav festival u svijetu jer publika dolazi zato što vole glazbu, a ne samo radi zabave, kao što je slučaj s nekim festivalima u SAD-u i Kanadi", istaknuo je.

Dimensions festival, koji će audio-vizualnim nastupom na Tvrđavi sv. Mihovila otvoriti Floating Points, na ovogodišnjoj listi izvođača ima i Underground Resistance Live, Ash Lauryn, Moritz Von Oswald, Batu, DVS1, JASSS, Voigtmann, Reiss, Youandewan, Huerta, Red Greg, Yak, Freakenstein, Charles Webster, LSDXOXO, Josh Cheon, potom Le Chocolat Noir i Zarkoff, Petar Dundov, Ilija Rudman.

Tu je i beogradski bend Bella Technika, novi projekt članova grupe Darkwood Dub, za koji se očekuje da će biti jedan od interesantnjih live nastupa na tom festivalu.

Projekt Martinska ostvario dobre rezultate

"Nakon šest godina Asian Dub Foundation ponovno nastupaju na Seasplash festivalu i ponovno dolaze s novim albumom ' Access Denied', koji izlazi u travnju", rekao je u ime organizatora Danijel Sikora.

Seasplash se održava na plaži Martinska, do koje se dolazi kratkom vožnjom brodom od Šibenika, a riječ je o lokaciji nekadašnjeg auto-kampa u gustoj borovoj šumi, koji je oživio prošle godine, nakon što je tri desetljeća bio zapušten.

"Projekt Martinska ostvario je dobar rezultat, više od 15 tisuća posjetitelja za vrijeme šest festivala i jednog jednodnevnog događanja, uz solidno povećanje broja inozemnih gostiju, pa nema razloga da to ne ponovimo kako bi se Šibenik i okolica još više afirmirali kao festivalska destinacija", kaže Sikora.

Za sve koji vole ritmove reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop, elektronske i plesne glazbe Seasplash priprema četiri dana cjelodnevnog glazbenog i popratnog programa.

Među brojnim izvođačima bit će i Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija, koji je obećao da će ove godine imati bolji nastup od prošloga na tom festivalu prije nekoliko godina kojega zbog niza tehničkih poteškoća smatra jednim od najgorih u životu.

Bajaga glavni headliner Regius festivala

Martinska će 10. i 11. srpnja ugostiti festival Regius, za koji jedan od njegovih organizatora Igor Bergam kaže da nije vezan uz određeni glazbeni žanr, jer obuhvaća rock, punk, ska, reggae, rap, dub, DnB, dubstep.

Glavni headliner njegovog desetog izdanja bit će Bajaga & Instruktori, koji je zadnji put u Šibeniku nastupio 1989. godine.

Bergam je najavio i Membrain Festival, koji će se održati od 6. do 9. kolovoza, s više od osamdeset izvođača iz cijelog svijeta, od Japana i Kanade do Južne Amerike i Južnoafričke republike, kao manje komercijalni događaj underground bass glazbe u odnosu na Outlook i Dimensions.

Dolaze, među ostalim, Clarity, Gantz, Sukh Night, The Untouchables, Presha, Mako, Sepia, Paragon, Threshold, STAS, Last Life, THING, Antagonist, Fearful i X Nation.

Tagovi: Asian Dub Foundation, Stjepko Galović, Kandžija, Ognjen Zečević - Egoless, Floating Points, Outlook festival, Bajaga
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE