GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BAFTA: Nomadland proglašen najboljim filmom

BAFTA: Nomadland proglašen najboljim filmom
FILMSKE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 07:48
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Američka drama "Nomadland" koja prati ljude koji su odlučili živjeti u kombiju, velika je pobjednica BAFTA-e održane u nedjelju, a osvojila je nagradu za najbolji film, najbolju režiserku, kineskinju Chloe Zhao i glavnu glumicu, Frances McDormand.

Dodjela Filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA) održana je vritualno tijekom dviju večeri, a nominirani su zbog pandemije na svečanosti sudjelovali putem videa.

No, filmske zvijezde Hugh Grant i Priyanka Chopra Jonas osobno su se pojavili u londonskoj dvorani Royal Albert Hall, dok su se glumice Renee Zellweger i Anna Kendrick priključile iz studija u Los Angelesu.

Kao izvanredno britansko djelo proglašen je film "Promising Young Woman" koji naglašava važnost #metoo pokreta, a osvojio je nagradu za najbolji originalni scenarij.

Akademija je također odala počast princu Philipu, suprugu kraljice Elizabete, koji je umro u petak u 99. godini života. Philip je imenovan prvim predsjednikom BAFTA-e 1959. Njegov unuk, princ William, trenutni je predsjednik.

Filmski veteran Anthony Hopkins pobijedio je u kategoriji glavnih glumaca, a nagradu je osvojio za ulogu dementnog muškarca u filmu "Otac" (The Father).

Tagovi: BAFTA, Nomadland, Hugh Grant, Anthony Hopkins, Chloe Zhao, Frances McDormand
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE