GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Belgijska predstava Sylvia ispraćena ovacijama

Belgijska predstava Sylvia ispraćena ovacijama
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 12:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uzbudljiva i atraktivna belgijska predstava, pod naslovom Sylvia, u režiji svestranog umjetnika Fabricea Murgie te u produkciji Cie Artara iz Bruxellesa gostovala je sinoć u okviru Festivala svjetskoga kazališta u Hrvatskome narodnom kazališta u Zagrebu.

Pred punim gledalištem, popunjenim prema epidemiološkim mjerama, zagrebačka je publika imala priliku upoznati se s očaravajućim i duboko emotivnim djelom o slavnoj američkoj književnici Sylviji Plath koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tijekom izvedbe gledatelji su imali priliku na velikom ekranu vidjeti stvaranje filma u realnome vremenu. Predstava je ispraćena dugotrajnim pljeskom i ovacijama. 

Nakon osam mjeseci stanke Festival svjetskoga kazališta ponovno je započeo 27. rujna predstavom Sreća talijanske kazališne skupine glasovita kazališnog i filmskog redatelja i glumca Pippa Delbona. Festival se nastavio večerašnjom predstavom koje je ujedno i jedno od rijetkih kazališnih gostovanja u Hrvatskoj zbog specifične epidemiološke situacije u cijelom svijetu.

Festival će se nastaviti 30. listopada gostovanjem jednog od najcjenjenijih svjetskih autora Mila Raua s belgijskom predstavom Obitelj koja donosi priču o obitelji koja je 2017. godine počinila samoubojstvo dok motiv nikada nije otkriven. Predstava je svojevrsni eksperiment, izložba svakodnevice te etnološka studija današnjeg intimnog života.

Tagovi: Festival svjetskog kazališta, Fabrice Murgia, predstava Sylvia, Cie Artar
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE