GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd: Otvoren Međunarodni sajam knjiga, 66. po redu

Beograd: Otvoren Međunarodni sajam knjiga, 66. po redu
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2023 / 09:25
Autor: SEEbiz / BETA
BEOGRAD - Na beogradskom sajmu u subotu uveče je otvoren Međunarodni sajam knjiga, koji će trajati do 29. oktobra.

Kako je objavila televizija N1, sajam je svečano otvorio pisac i izdavač Vladislav Bajac, a slogan ovogodišnje manifestacije je "Živele knjige".

Počasni gost ove godine je Francuska, koja će predstaviti pisce, prevodioce, izdavače, distributere iz te zemlje, kao i ličnosti koje su na različite načine povezane sa knjigom.

Osim Francuske i izdavača iz Srbije, učestvovaće izdavači iz Rumunije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske, Italije, Grčke, Turske, Nemačke, Belorusije, Rusije, Kine, Indije i Egipta.

U toku Sajma nizom programa biće obeleženo 190 godina od rođenja Jovana Jovanovića Zmaja, a godišnjice rođenja biće povod i za tribine posvećene Milošu Crnjanskom i Radoju Domanoviću.

U okviru 66. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga tradicionalno će biti dodeljene nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u devet kategorija.

Sajam će za posetioce svih sajamskih dana biti otvoren od 10.00 do 21.00 časa.

Tradicionalni "Školski dan" najavljen je za četvrtak, 26. oktobar.

Tagovi: mEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA
PROČITAJ I OVO
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE