GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Berlinale: Otac dobitnik dvije nagrade

Berlinale: Otac dobitnik dvije nagrade
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 21:18
Autor: SEEbiz
BERLIN - Hrvatska manjinska koprodukcija, film srbijanskog redatelja Srdana Golubovića "Otac" dobitnik je ovogodišnje nagrade publike u programu Panorama 70. po redu Berlinalea te nagrade Ekumenskog žirija, priopćeno je u Berlinu.

- Srdanu Goluboviću je u potpunosti uspjela priča koja govori o neravnopravnosti odnosa - stoji u obrazloženju nagrade koju zajednički dodjeljuje program Panorama i javni servis Rundfunk Berlin-Brandenburg (rbb).

Nagrada Ekumenskog žirija katoličke i protestantske crkve od 1992. nagrađuje autore koji svojim filmovima izražavaju "humano ponašanje" i senzibiliziraju publiku za ljudske i socijalne vrijednosti.

Film "Otac" je inspiriran istinitom pričom jednog oca kojem su u srbijanskoj provinciji socijalne službe oduzele dijete i koji se nakon toga pješačenjem u Beograd bori za njihov povrat.

Koscenarist na filmu je i hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić a glavnu ulogu u filmu je odigrao hrvatski glumac Goran Bogdan.

U produkciji filma je sudjelovala i hrvatska producentska kuća "Propeler Film".

Glavne nagrade 70., jubilarnog Berlinalea bit će dodijeljene u subotu navečer a festival završava u nedjelju, danu rezerviranom za široku publiku.

Tagovi: Berlinale, film Otac, Srdan Golubović, Goran Bogdan
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE