GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bez lepeza u publici na Salzburškom festivalu

Bez lepeza u publici na Salzburškom festivalu
OPREZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz / H
SALZBURG - Ljubitelji klasične glazbe moraju spremiti lepeze i izdržati vrućine na Salzburškom festivalu koji je izradio detaljni plan zaštite od koronavirusa umjesto da je otkazao nastupe zbog epidemije covida-19.

Ovogodišnji operni, kazališni i koncertni spektakl u rodnom gradu Mozarta doživljava se kao test za druge velike kulturne događaje u Europi.

Zahtjev da se suzdrže od mahanja lepezama na njemačkom i engleskom jeziku dodan je na snimke koje publika čuje na početku svake izvedbe u Salzburgu.

Mahanje lepezama "može širiti zarazne aerosole umjesto da ih usiše sustav za klimatizaciju", kazao je izvršni direktor festivala Lukas Crepaz za dpa.

Mjera je jedna od zadnjih u nizu mjera opreza kojima se želi osigurati nesmetano odvijanje festivala.

Publici je na raspolaganju samo dvije trećine raspoloživih sjedala kako bi se osiguralo socijalno distanciranje i nema stanki što onemogućava druženje gostiju.

Posjetitelji moraju nositi maske prilikom ulaska i izlaska, a pozvani su i da ih drže na licu tijekom čitave predstave ili koncerta.

Svi se umjetnici redovito testiraju na virus i moraju voditi dnevnike o svom zdravlju.

Osim na otvaranju festivala proteklog vikenda, kad su neki posrnuli u poštivanju pravila, Crepaz kaže da je ponašanje publike i izvođača "besprijekorno".

Do početka ovogodišnjeg 100. festivala samo je jedan zaposlenik bio pozitivan na virus, a nakon toga nije više zabilježen nijedan.

Tagovi: Salzburški festival, lepeze, aerosol, Lukas Crepaz
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE