GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Novi film Sofije Coppole "On the Rocks" (možete to prevesti na bezbroj načina, možda bi "Nasukani" bio najtočniji) jako se naslanja na njezin najveći uspjeh "Izgubljeni u prijevodu".

Ne baš u potpunosti, ovdje je "izgubljena" samo glavna junakinja, perspektivna književnica Laura, nakon uspjeha prvog romana drugi joj ide puno teže, sada ipak ima dvoje djece, a muža nikad nema kod kuće jer pokreće novu kompaniju.

Laura je mulatkinja (valjda, jer je to i glavna glumica Rashida Jones, kći glazbene legende Quincyja Jonesa), supruga Deana joj glumi Afroamerikanac Marlon Wayans, no kako joj je tata bijelac, možemo samo nagađati koje je rase bila majka, davno umrla prije no što je počela radnja filma.

Tatu inače glumi Bill Murray, koji je jedva pristao na ulogu u "Izgubljenima u prijevodu“, no sad je bez krzmanja pristao na angažman, jer Coppola ionako više nije početnica. Laura je možda glavni lik, no tata Felix je onaj koji pokreće radnju. Laura bi ga zapravo trebala prezirati, ipak je on napustio nju i majku zbog ljubavnice, međutim, šarm ostarjelog playboya i nju će razoružati.

Felix, naime, uvjeri Lauru da je Dean vara s kolegicom s posla, zašto bi inače bio toliko često odsutan, što je teorija koju njegova kći nevoljko prihvati i njih dvoje pretvaraju se u par neustrašivih detektiva: njima nije teško nadmudrivati se s policijom, pa čak i skoknuti do Meksika, a to što njihovi pothvati gotovo izazovu Laurinu bračnu katastrofu, drugi je problem. Felix će ionako otići svojim putem, pronaći gospođe u godinama ili mlade cure kojima će nastaviti udvarati, a preprodavanje vrijednih slika ionako je biznis najprikladniji takvim šarlatanima.

"On the Rocks" vrlo je dopadljiv film, ne tako dobar kao "Izgubljeni u prijevodu", ali nešto bolje teško ćete ovih dana naći na streaming uslugama.

Tagovi: Bill Murray, Sofia Coppola, On The Rocks, Rashida Jones, Quincy Jones
PROČITAJ I OVO
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE