GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji

Bill Murray i Sofia Coppola ponovo u kvalitetnoj suradnji
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 08:52
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Novi film Sofije Coppole "On the Rocks" (možete to prevesti na bezbroj načina, možda bi "Nasukani" bio najtočniji) jako se naslanja na njezin najveći uspjeh "Izgubljeni u prijevodu".

Ne baš u potpunosti, ovdje je "izgubljena" samo glavna junakinja, perspektivna književnica Laura, nakon uspjeha prvog romana drugi joj ide puno teže, sada ipak ima dvoje djece, a muža nikad nema kod kuće jer pokreće novu kompaniju.

Laura je mulatkinja (valjda, jer je to i glavna glumica Rashida Jones, kći glazbene legende Quincyja Jonesa), supruga Deana joj glumi Afroamerikanac Marlon Wayans, no kako joj je tata bijelac, možemo samo nagađati koje je rase bila majka, davno umrla prije no što je počela radnja filma.

Tatu inače glumi Bill Murray, koji je jedva pristao na ulogu u "Izgubljenima u prijevodu“, no sad je bez krzmanja pristao na angažman, jer Coppola ionako više nije početnica. Laura je možda glavni lik, no tata Felix je onaj koji pokreće radnju. Laura bi ga zapravo trebala prezirati, ipak je on napustio nju i majku zbog ljubavnice, međutim, šarm ostarjelog playboya i nju će razoružati.

Felix, naime, uvjeri Lauru da je Dean vara s kolegicom s posla, zašto bi inače bio toliko često odsutan, što je teorija koju njegova kći nevoljko prihvati i njih dvoje pretvaraju se u par neustrašivih detektiva: njima nije teško nadmudrivati se s policijom, pa čak i skoknuti do Meksika, a to što njihovi pothvati gotovo izazovu Laurinu bračnu katastrofu, drugi je problem. Felix će ionako otići svojim putem, pronaći gospođe u godinama ili mlade cure kojima će nastaviti udvarati, a preprodavanje vrijednih slika ionako je biznis najprikladniji takvim šarlatanima.

"On the Rocks" vrlo je dopadljiv film, ne tako dobar kao "Izgubljeni u prijevodu", ali nešto bolje teško ćete ovih dana naći na streaming uslugama.

Tagovi: Bill Murray, Sofia Coppola, On The Rocks, Rashida Jones, Quincy Jones
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE