GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bregoviću zabranjen ulazak u Moldaviju

Bregoviću zabranjen ulazak u Moldaviju
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2023 / 17:38
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Organizatori Guitar Music Festivala koji se održava u Moldaviji priopćili su da svjetski poznatom bh. umjetniku Goranu Bregoviću nije dopušten ulazak u tu zemlju, iako je već bio sletio na aerodrom u Kišinjevu.

Bregović se ispričao publici što neće moći nastupiti jer mu na aerodromu u Kišinjevu, bez obrazloženja, nije bio dopušten ulazak u zemlju.

„Sa svim svojim glazbenicima gostujem po cijeloj Europi i nikada nigdje nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu. Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama“, naveo je Goran Bregović u priopćenju objavljenom na stranici organizatora festivala.

Podsjetimo, tijekom nastupa Gorana Bregovića 2021. godine, na Festivalu piva u Korči u Albaniji, bačen je suzavac čemu je prethodila snažna negativna medijska i javna kampanja, koja je dovela do toga da gotovo svi sudioninici programa s Kosova otkažu dolazak na festival, neki podržavajući bojkot ovog čuvenog glazbenika, a neki uslIjed pritiska.

S Kosova su tada optuživali da je bio „inspirator masakra na Kosovu“ i „idol ubilačke srpske vojske tijekom ratova u bivšoj Jugoslaviji“.

Organizatori festivala nisu, međutim, podlegli pritiscima, a „srednjovekovnu histeriju“ protiv proslavljenog bh. i jugoslovenskog glazbenika osudio je tada i albanski premijer Edi Rama.

Moldavija je u veljači zabranila ulazak u zemlju navijačima Partizana, koji su doputovali kako bi bodrili crno-bijele na meču protiv Šerifa iz Tiraspolja u Ligi konferencija.

Predsjednica Moldavije Maja Sandu optužila je prethodno Rusiju da planira nasilno rušenje vlasti u Moldaviji, uz pomoć unutrašnjih snaga, ali i stranaca iz Srbije, Crne Gore, Rusije i Bjelorusije.

„Zahtjevamo da organi Moldavije hitno dostave svaku informaciju koju posjeduju, jer mi do sada nismo nikada dobili takvo obavještenje iz Moldavije“, poručio je Dačić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tada je razgovarao telefonom s predsjednicom Sandu, i kako je priopćeno iz Predsjedništva Srbije, lideri dvije zemlje usuglasili su se da su srpski i moldavski narodi prijateljski, dodajući da će moguća otvorena pitanja biti rješavana dogovorom.

Tagovi: Goran Bregović, Moldavija, Kišinjev
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE