GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Britanski umjetnik Sacha Jafri radi na najvećoj slici na platnu na svijetu

Britanski umjetnik Sacha Jafri radi na najvećoj slici na platnu na svijetu
PLATNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz / H
DUBAI - Britanski umjetnik Sacha Jafri već sedam mjeseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj poput dva nogometna igrališta, u želji da bude upisan u Guinessovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj djeci.

Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2000 četvornih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Jafri želi srušiti svjetski rekord za najveću sliku na platnu i zaraditi novac koji bi bio namijenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama za siromašnu djecu.

Sljedeći tjedan, nakon što završi rad na golemoj slici, ona će biti razrezana na 60 komada a on se nada dodatnim sredstvima kada dijelovi njegovog "puta čovječanstva" budu stavljeni na dražbu u veljači 2021.

Kupci će "posjedovati dio najveće ikad stvorene slike, a osim toga imat će dio povijesti, dakle dio čovječanstva", rekao je umjetnik.

Jafri radi na svojem umjetničkom djelu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u kojem je zapeo nakon zatvaranja.

Pojašnjava da ga je pandemija nagnala da razmisli o načinima spajanja ljudi kako bi se pomoglo djeci, poglavito onoj koja žive u najsiromašnijijm dijelovima svijeta.


Djeca ih 140 zemalja neizravno su sudjelovala u stvaranju umjetničkog djela, poslavši mu svoje slike.

Tagovi: Sacha Jafri, najveća slika na platnu, Dubai
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE