GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bubnjar Pink Floyda Nick Mason sljedećeg ljeta u Beogradu

Bubnjar Pink Floyda Nick Mason sljedećeg ljeta u Beogradu
KONCERT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 12:23
Autor: SEEbiz/Nova.rs
BEOGRAD - Bubnjar i jedan od osnivača engleskog rock sastava "Pink Floyd", Nick Mason, nastupit će 1. lipnja sljedeće godine u beogradskom Belexpo centru u sklopu turneje "Saucerful of Secrets" Nicka Masona, najavili su organizatori.

Mason je trebao nastupiti 19. lipnja u Sava centru, ali taj je koncert, kao i cijela turneja, odgođen za 2022. godinu, kako zbog epidemiološke situacije, tako i zbog ograničenja u nekim zemljama u kojima je glazbenik trebao svirati sa svojim kolegama .

"Pladanj pun tajni" povratak je glazbenika svojim omiljenim pjesmama, na koje je ponosan, a ova turneja premijerno je izvedena u Londonu 2018. godine.

Samo ime potječe od drugog albuma "Pink Floyd" iz 1968. godine, "Pladanj pun tajni" iz 1968. godine. Nick Mason jedini je član benda koji je bio u svim svojim sastavima, od osnivanja do svoje posljednje turneje 90-ih. Ovim projektom vraća se u najinovativniju fazu "Pink Floyda" i donosi koncertnu interpretaciju albuma od "The Piper at the Gates of Dawn" do "Obscured by Clouds".

Za ovaj projekt Mason je okupio supergrupu sastavljenu od svjetski poznatih glazbenika. To su Gary Kemp iz "Spandau Balley", Lee Harris iz "Blockheads", basist Guy Pratt koji je radio s "Floydom" nakon odlaska Rogera Watersa i u samostalnim projektima Davida Gilmorea, kao i Dom Becken, suradnik Richarda Wright.

Tagovi: Pink Floyd, Nick Mason, bubnjar, turneja, Beograd
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE