GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čak devet kanditata za ravnatelja Pulskog filmskog festivala

Čak devet kanditata za ravnatelja Pulskog filmskog festivala
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2021 / 16:29
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Valjda nikad više, čak devetero kandidata prijavilo se na zaključeni natječaj za novog umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala.

To su, kako je u današnjem kratkom priopćenju navelo vodstvo PFF-a, glumac Igor Galo, skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj Pavo Marinković, festivalska producentica, povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski te aktualni umjetnički ravnatelj PFF-a Zlatko Vidačković.

Sjednica Festivalskog vijeća, na kojoj će se razmatati pristigle prijave, održat će se za desetak dana - početkom ožujka - a nakon pribavljenog prethodnog mišljenja Festivalskog vijeća, sukladno Pravilniku o statusu i financiranju Pulskog filmskog festivala, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovat će umjetničkog ravnatelja/icu.

Treba naglasiti da mišljenje Festivalskog vijeća PFF-a ne obavezuje ministricu kulture, pa će njena volja i njena odluka o novom (ili novo-starom) ravnatelju biti zadnja i presudna.

Nakon što smo par dana prije zaključenja natječaja 15. veljače kratko portretirali tri tada prijavljena kandidata, producenticu Zdenku Gold, redatelja Pava Marinkovića i aktualnog umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića, danas smo za kratku izjavu zamolili dvoje Puljana - Igora Gala i Paolu Orlić.

Igor Galo suzdržao se od izjave sve do odluke o izboru novog ravnatelja, kazavši tek da je bio dosta jasan u svom prijedlogu programa, dodavši: "Ili će prihvatiti, ili će voziti po istom dalje". Igoru Galu je upravo na Pulskom filmskom festivalu 2018. dodijeljena nagrada za životno djelo koja nosi naziv legendarnog glumca Fabijana Šovagovića, s kojim je Galo igrao u svom prvom filmu "Imam dvije mame i dva tate". Galo je snimio na desetke filmova u domaćoj i stranim produkcijama (izdvajamo "Most", "Valter brani Sarajevo, "Akcija stadion, "Zlatne godine"…). Poznati glumac je sa svojom suprugom Mirjanom Galo još za rata osnovao Homo, udrugu za zaštitu ljudskih prava i građanskih sloboda.

Paola Orlić, magistrica povijesti umjetnosti, festivalska producentica i kustosica, jučer je podijelila s nama uvodni dio svog priloženog programa.

- Kao rođena Puležanka, najvažniju kulturnu manifestaciju grada, Filmski festival u Puli, kontinuirano pratim od kasnih 70-ih godina iz različitih optika. Isprva kao najobičniji predstavnik pulske publike, kasnije festivalski volonter, a po povratku u Hrvatsku s poslijediplomskih studija umjetnosti i filma u SAD-a baštinim i iskustvo profesionalnog angažmana na njegovom obljetničkom izdanju, od kada ga dalje pratim i kao uža struka, veli ona.

Tagovi: Pula Film Festival, Igor Galo, Paola Orlić, Ozren K. Glaser, Zdenka Gold, Željko Luketić, David Lušičić, Pavo Marinković
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE